nl Holandija 2024: Joost Klein - Europapa

Квота у Меридијану прије 10 дана била 19, ја као ај нећу се кладити још, чекам ових пар земаља... Јутрос 12.9, сад 12.3. Уложио коју марку, па нек иде живот
Bravo ti ga! 😍
 
Slušao sam par puta pesmu da vidim šta to propuštam i meni je pesma dno, svaki put mi sve iritantnija.
 
Obzirom da pesma ima stihove na nekoliko jezika, zanimalo me gde sve "Pa-pa!" može da znači dečje "Ćao ćao!":
https://forum.wordreference.com/threads/papa-baba-good-bye.1497781/

Ukratko, "Pa-pa!" je austrijski nemački i odatle se proširilo praktično na sve zemlje koje su bile pod Austrougarskom, pa i malo šire...
(U Nemačkoj je to "Baba!", možda povezano i s engleskim "Bye bye!"...)
 
To je super, evroskepticizam raste u kriznim vremenima. I desnica jača. :D
 
Poll na Eurovisionworld : "Is temporarily inactive"
Ahhaha Likcina Joost pozvao svoje pratioce da glasaju, oni krenuli i sajt se "pokvario" 😅😅 ...Koja namestena glupost je taj sajt... i poll i odds!
Pa sto da ne pozove? Decko ima dosta pratioca, ne samo holandjana nego iz cele Evrope i aposlutno je relevantno!
Na wiwi vec prestigli sve za oko 4 ipo k.
 
Poll na Eurovisionworld : "Is temporarily inactive"
Ahhaha Likcina Joost pozvao svoje pratioce da glasaju, oni krenuli i sajt se "pokvario" 😅😅 ...Koja namestena glupost je taj sajt... i poll i odds!
Pa sto da ne pozove? Decko ima dosta pratioca, ne samo holandjana nego iz cele Evrope i aposlutno je relevantno!
Na wiwi vec prestigli sve za oko 4 ipo k.
Ahahahah, da. Lik je bukvalno "pokvario" taj poll. Dobio je oko 1500 glasova za 20ak minuta i odmah je posle bilo "Is temporarily inactive" 🤣
 
Neki strani zli jezici optuživali Hrvate da se organizirala armija od 500 ljudi koji nabijaju lajkove i glasove za BL u raznoraznim anketama, a ovaj već mjesec dana smara s tom svojom armijom fanova, moli ih da stvaraju memeove, nabijaju komentare, lajkove, glasove itd.
Na stranu što mi se pjesma ne sviđa, ali cijeli ovaj neki hajp oko Nizozemske ove godine (naravno, poštujem da se nekim ljudima zaista sviđa pjesma) je u globalu tako fejk, usiljen, neprirodan i isforsiran.
 
Dobro je što ne pratim ništa od toga tako mi se Subwolfer zgadili onomad.
 
Danas je na Spotify Eupopapa viralna u 25+ zemalja Evrope!

Televote winner?

I prije ovog buma današnjeg sam mislio da da.
Sad je i na globalnoj viralnoj listi u top 20, prešao je sa YT da kida i tu.

Da li će Joost biti holandska Breskvica ako dobije publiku a žiri ne i na kraju ne pobijedi
 
Ubedjen sam da nece proci preterano bolje od Subwoolfera. Na stranu sto ne volim ovo izvrgavanje ruglu svega. Stavljanje njega i BL u isti kos je potpuno promasena tema.
 
Ne dopada mi se uopšte. Ma neće ni Baby Lasagna ni Joost pobijediti na kraju, rijetko kad dvije iste stvari pobijede zaredom. Dobro, Kaarija nije pobijedio, ali je izdominirao u televotingu i nekako se to ispucalo, pobijediće opet nešto drugačije. I dalje mislim da Italija osvaja, ili eventualno Norveška kao dark horse.
 
Posebna dimenzija su fanovi koji namerno diskredituju Lazanju tvrdeci da Hrvatska uplacuje sama na sebe (?!) i kao argument u tome koriste Holandiju.

Ne, Hrvatska i Holandija nisu konkurencija. Ove godine ne, niti jedne od proslih. A ponasanje Josta je skandalozno, i pokazuje licemerja zapadnjaka, gde uzvisuju njihove trolove (doslovno), a svaka pesma sa istoka sa drugacijim zvukom je "joke act", i "they disrespect the contest" i slicno. Integritet nula.
 
Hrvatska sigurno nije ni troll, ni joke act, pesma u sustini normalna kao i svaka druga jedino sto ima vise muzickih zanrova ukljucenih, ali nije to kao lupam Leto svet na primer ili Dastin Ćuran lol
 
Back
Top