pt Portugalija 2023: Mimicat - Ai Coração

Ja mislim da samo sa njom i mogu da se nadaju nekoj šansi za finale. Ostalima, koliko god su dobri šanse bi bile manje.
Samo sam Claudiu pre takmičenja čuo .. uključio se bukvalno kada je žiri glasao .. nisam znao ni za pobednicu ni za Edmunda za koga vidim da je većina navijala .. Edmundova pesma je mnogo bolja po meni, ali ne bi se istakao nikako sa ovoliko solo muških (i bendova) izvođača u prvom pf.
I pobednica na prvo slušanje je dobra (vokal samo da je jači), a takođe mislim da ima veće šanse za bolji uspeh od Edmunda.

Last edited:
Ni ja ne mislim da su im šanse za finale visoke, ali nije nemoguće, sa ostalima bi to baš delovalo nemoguće, bar meni.
Portugal uvek prolazi sa svojim fazonom bilo balade bilo vrcavim cesto su u finalu,bukvalno i kada nisu usli u finale to je bilo obicno nesto potpuno sporo monotono neupecatljivo,kada su slali vesele ali zanimljive melodicne pesme oni su se poput Moldavaca istakli,medjutim ovo nase polufinale je prejako i Portugal nije nevidjena opasnost Srbiji i Hrvatskoj,ali svakako nije nivo Malte ili Irske gde si uveren da nece u finale,cak i za Letoniju mozes reci da su bez sansi,ali nikada se ne zna..
Ovo nase polufinale nije kao drugo gde imas nekoliko zemalja koje su bas ocajne ove godine..

Portugal uvek prolazi sa svojim fazonom bilo balade bilo vrcavim cesto su u finalu,bukvalno i kada nisu usli u finale to je bilo obicno nesto potpuno sporo monotono neupecatljivo,kada su slali vesele ali zanimljive melodicne pesme oni su se poput Moldavaca istakli,medjutim ovo nase polufinale je prejako i Portugal nije nevidjena opasnost Srbiji i Hrvatskoj,ali svakako nije nivo Malte ili Irske gde si uveren da nece u finale,cak i za Letoniju mozes reci da su bez sansi,ali nikada se ne zna..
Ovo nase polufinale nije kao drugo gde imas nekoliko zemalja koje su bas ocajne ove godine..
Delim mišljenje. O tome i pričam, pesma je okej, ali u onoj konkurenciji teško će proći, ali nije bez šanse, svakako je najbolji izbor koji su Portugalci mogli napraviti.

Delim mišljenje. O tome i pričam, pesma je okej, ali u onoj konkurenciji teško će proći, ali nije bez šanse, svakako je najbolji izbor koji su Portugalci mogli napraviti.
Takodje i ako udju u finale ni tamo nece tako lose proci mislim da nece biti niti bas najgori po ziriju niti po publici,ovakva pesma ce prijati publici,simpa pesmica za igru ima muziku i melodiju,cura dobro peva,bice lep mozda i jos sareniji veseliji neki nastup,tako da ovo moze biti i solidno plasirano ako udje u finale,ko zna..
Svakako je autenticno,njihova muzika,njihov jezik moderna a tradicionalna pesma,lepo sklopljena.
Nije mi bolja od njihove pesmice iz 2009.godine ili od balade od prosle godine,ali oni su imali dosta slabijih pesama od ove....

• Angry
Reactions: Mrm
Portugal laganim korakom u finale, bez problema.
Nisam baš siguran. Svakako se izdvaja i ne postoji ništa slično u prvom polufinalu, ali u ovako gustoj konkurenciji, ovo mi je više borderline za prolaz.

Okej pobjednik, ima mi smisla da su nju odabrali, iako mi je Edmundova pjesma bila puno bolja. Za finale će se jako pomučit, a i cijeli ovaj FdC je bio dosta slab, možda 4 pjesme su mi se svidjele

Jedva cekam da Mimicat i Blanca Paloma postanu bff kao Canel i Ronelja i Monika i Konstry prosle godine :love:

Malo bolje od Fradžli. Verovatno će mi biti u top 15 jer je godina jeziva.

Simpatično je i pozitivno. Za finale ne znam, ali nije bez šansi.

Sad sam procitao da je ovo prvi put da je pobedila pesma koja je primljena preko konkursa, do sada su pobedjivali autori i pesme koje su pozvane od strane nacionalne televizije. Svaka cast ljudima koji su sedeli u komisiji i preslusavali pesme i prepoznali potencijal u ovoj pesmi.

I meni ovo kao malo melodičnija verzija Frajli. Nisam oduševljen, ali mi je ok. Finale verovatno misaona imenica. Bolje da je pobedio Edmundo, sad poslušah tu pesmu onako neobavezno, čista fantazija.

Ne bih da zvucim maliciozno prema nasim dragim Frajlicama, ali Mimicat je 100% bolja od njih u svakom aspektu. Prednost kod Mimi u pogledu vokala u odnosu na frajle je ocigledan, ali tu je i niz jos mnogih drugih aspekata po kojima frajle nisu ni do kolena Mimicat. Ako frajle uzimamo za poredjenje najvise jer deluje da su zanrovski slicni Mimicat, zapravo i nisu bas mnogo slicne, jer ovo sto peva Mimicat predstavlja nesto iskonsko portugalski, a frajle su obican acoustic bend koji tu i tamo ubaci u pesme nesto sto je karakteristicno za Vojvodinu.

Back