Istorija Pesme Evrovizije 1956 - 2021

Dragi @Mrm

View attachment 5354

doris-bizetic.gif

Nemam odgovor na ovo pitanje, samo ću reći:

Mnogu glamur, zamislen sjaj,
Lažni dijamanti, namesteni nagradi
Nečisti crveni kilimi
Ma ne, fuj, fuj, fuj
Cirkus, circus
Toa ne vi treba na vas... 🤩😍😌
 
Sandra Šuša 2008. godine reče da je 2.900.000 ljudi gledalo prenos polufinala Beovizije.


Razumljivo, jer smo tada bili domaćini, ali ja sam i dalje za Sava Centar. Nekako je sve to delovalo mnogo glamuroznije, naravno uz publiku - koja je te 2008. bila dodatno ozvučena mikrofonima - vide se u nekim nastupima; mada je bilo i onih nasnimljenih aplauza. Je l' Sandra još uvek radi oko Evrovizije, nešto nisam čuo da je spominju? Evo je i u emisiji Ključ - Eurosong - Dani kada smo bili mi iz 2008. autora Nataše Miljković.

 
Sandra je smjenjena 2009. jer je htjela da pobjedi OT bend,tako nešto.

A i 2008. su prvo čitali glasove publike,to sam zaboravio.Jedino mi nije jasna 12ica od Slobe Markovića za Marka Vulonovića kao i 10 za Betty Boop.

Sad vidjeh da si postavio i Denis i Obule:

 
Sandra je smjenjena 2009. jer je htjela da pobjedi OT bend,tako nešto.
Znači tad je sve krenulo u pm...

Ne volim da pišem post za postom, mogao bi @Miloš da ih objedini, ali povodom ove pesme Bezimena - komponovao ju je Bane Opačić, sada veliki hit mejker. Setih se i Bojana Vasića iz Blah Blah benda koji je isto tako veoma prosperirao. Komponovao i producirao je recimo Cecine Trepni i Metar odavde duetsku pesmu Etida Edite i Džordija...
 
Bane je radio i ovu pjesmu, inače pobjednik publike Beovizije 2004:

 
Kad su koje zemlje ucestvovale samo u prvom polufinalu:

ESCSF1.jpg


Kad su koje zemlje ucestvovale samo u drugom polufinalu:

ESCSF2.jpg
 
Western type of woman, western type of man, disappeared in Veronaaaa 😭😭😭
 
Još jedna odlična pesma sa Beovizije 2009. Andrej će potvrditi da li je A. Babić autor teksta i muzike zapravo Andrej Babić - hrvatski kompozitor koji je komponovao i sjajnu portugalsku pesmu iz 2008, čini mi se i Više nisam tvoja iz 2003.

 
Da, u pitanju je Andrej Babić. On je Dušanu pre toga radio i pesmu "Bomba" sa kojom je nastupio 2008. na Marko Polo Festu na Korčuli.

 
I za OT Bend je potpisan neki E. Owen (navodno se radilo o T. Huljiću). Jesu li tad prvi put dopustili strane autore na Beoviziji ili ih je bilo ranije ili to ograničenje postoji samo za izvođače?
 
I ranije je bilo npr Slobi Bajiću su 2004. i 2005. radili aranžeri iz Hrvatske Ante Pecotić i Miro Buljan,a 2004. je Pecotić radio i Borisu režak aranžman.Nataši Kojić su isto 2004. tekst i aranžman radili Fayo i Franjo Valentić,Nenadu Ćeraniću 2008. tekst Antonija Šola.
 
E da je 🇫🇮 ikona EINI pobedila UMK 2016 sa ultimate Finnish šlagerom "Draamaa" to bi bili nešto za anale, prepričavalo bi se to naširoko i nadugačko, ušlo u legendu, istoriju, gde bi nam kraj bio.. 😌😌😌


🤍💙🤍
 
Na današnji dan prije 20 godina je održana prva Beovizija. Vodili su je Feđa Stojanović, Katarina Rebrača i Milica Gaćin.

Pobjedio je Toše Proeski:


Drugo mjesto je zauzela Teodora Bojović:


Treće Željko Samardžić:

 
Back
Top