rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Rekoh li ja da je mnogo bolje da ima plesace na sceni, cak i pre Liverpula, a kao fora nije to vazno i sl. Vazno je. Nastup je bio bas dobar, pevanje isto, kontakt sa publikom takodje. Sada mi i akusticna verzija bolje zvuci sa ovako dobrim snimkom i slika se menja. Sve u svemu, potrebno je da ga podrzimo maksimalno.

I on deluje kao da mu je mnogo udobnije na sceni, gledala sam neki intervju i pre PZE gde je pricao kako ume da mu se javi anksioznost usled nekih negativnih iskustava koje je imao. Sad mi je i ovaj nastup za novu pesmu dobar, opusteniji je i nije bio u grcu ko na prethodnim zurkama

Pa baš deluje da je najbolji kad je najpotrebnije:
- prvo u finalu PZE,
- sada i u Londonu (koji mu je za početak neke buduće karijere na tamošnjoj sceni bitan gotovo koliko i sama Evrovizija)...

Bravo ! 👍
Nastup u Londonu mu je definitivno najbolja live vokalna izvedba SMSS a i vizuelno je to odlično izgledalo. 🤝Akustična verzija, takodje odlična.

Akustična verzija, takodje odlična.
Magična.
(Mada mi je u poređenju s nastupom iz Londona u drugom planu, toliko je nastup bio dobar lol)

Nadala sam se da će u opisu videa biti ime devojke na violi...
Mislim, mora biti da samo slučajno liči na Elenu Kitić lol
(Mada, ko bi ga znao, možda je neka njena talentovanija sestra ili rođaka lol)

Magična.
(Mada mi je u poređenju s nastupom iz Londona u drugom planu, toliko je nastup bio dobar lol)

Nadala sam se da će u opisu videa biti ime devojke na violi...
Mislim, mora biti da samo slučajno liči na Elenu Kitić lol
(Mada, ko bi ga znao, možda je neka njena talentovanija sestra ili rođaka lol)
Ma kakva Elena Kitić nema teorije haha

Tijanu su cak i BUGARI ignorisali, dok su Makedonku nagradili sa 12 i pored losih politickih odnosa. Uz to, dobila je malo bodova iz Austrije i Francuske, Nemacka je isto ignorisala, da ne govorim o Madjarskoj i Rumuniji koji su verni Urgo-Fincima odn. Moldaviji, jos tada na Malti nije bilo toliko srpske dijaspore. A sad ove godine, nema Bugara, nema Madjara, Rumuni su u drugom pf, na Malti ima mnogo vise Srba nego 2017, uz to nema Estonije i Litvanije koje su nam pored Turske (na svu srecu nema ih vise) najvece zlo.
2017. godine Bugari i Makedonci su bili u dobrim političkim odnosima jer je početkom iste došlo do našeg zaoštravanja odnosa sa Sjevernom Makedonijom zbog statusa tzv. Makedonske crkve a Bugarska pravoslavna crkva je bila podržala njeno izdvajanje iz okvira naše, mislim da je bilo još nekih trzavica prilikom kojih je Bugarska stala na njihovu stranu pa otud razmjenjivanje visokih žiri poena između njih dok su i jedni i drugi ciljano sahranili Tijanu, čak je i ona mala Makedonka što je bila u Pinkovim zvezdicama (ili Zvezdama, whatever) rangirala Srbiju kao posljednju (kako joj je i naređeno).

Elem, ljubav sa Bugarima nije dugo trajala pa su 2021-e kada su im Srbi opet bili dobri (usljed ustupanja studija zarad live-on-tape snimanja) dali Uragankama duplu 12-icu, sa druge strane iste godine bio je onaj incident sa Vasilom pa su Bugarsku totalno izignorisali, čak ni žiri Viktoriji nije dao ni boda.

Inače su ovdje dosta podijeljena mišljenja oko Tijane, jednima je pjesma bila top ali je izvođač zakaz'o dok je drugima ona kao pojava bila na mjestu a pjesma nije bila dovoljno dobra, meni je ''In too deep'' jedna od najdražih naših pjesama sa top produkcijom ali da njoj nikako nije sjela pa se nije mogla dati u potpunosti, što se i vidjelo nažalost.

Sa HCN smo bili osmi u polufinalu kod publike. Sa Tijanom smo bili 11. iako smo imali gomilu komsijskih zemalja. Nasa dijaspora je obicno u finalu tek dolazila do izrazaja, a sem Zeljka i Konstrakte, svi su nam prolazili sa 7-10. Bice tesko i svaki glas je bitan, uzdam se i u ROTW
Milan Stanković je bio peti kod publike u polufinalu (pri tom jedan od rijetkih slučajeva da smo dobili neke televoting poenčiće od Estonije i Letonije), imali smo sreću pa smo tu poskočicu poslali u baladnoj godini gdje su se spore pjesme poklale međusobno a brže poput Grčke, Srbije i Francuske došle do izražaja.

Očigledno je da se Luka sve bolje oseća na sceni. Jedva čekam probe i live nastup. Siguran sam u top 10!
London je pokidao...mada ja volim i Madrid jer ga je Esc publika dodatno zgotivila 🥰

Nemoj da se precenjujemo, top 10 je naucna fantastika. Ne vise od 16. mesta.
Ne vidim razlog ni za samopotcenjivanje a još manje 15 pa čak ni 10 boljih pesama od naše. Šta je sve ulazilo u Top 10 kroz godine jeste za naučnu fantastiku kao i šta sve nije ni finala videlo. Pre proba pa i polufinala jako je teško nešto krupnije predvideti a razloga za pesimizam u našem slučaju nema.
Za neko 16-20 mesto moglo nas je predstavljati još bar njih 3,4 sa PZE-a. Luka jeste rizik ali i dalje najbolja opcija u moru jako solidnih i ujednačenih pesama gde se ali niko nije skroz izdvojio osim njega. Njegova pobeda je to dokazala a sad kako bude, biće. Bez žirija u finalu, Top 10 bih skoro pa sigurno predvideo ali obzirom na žiri i potencijalnih nekih 20-30 poena, neće biti lako i toga smo većina svesni. Ali dajmo se iznenaditi i biti optimističniji...ako me je Madrid doslovno sahranio, London me je dodanto ohrabrio. 💪😁

Mislim da je ovo account Lukinog prijatelja iz tima. Ceo nastup u Londonu zajedno

Da, to mu je menadžer, onaj Englez kineskog porekla.

Javio se komentarom na ovaj intervju, kad je Luka zamalo odvalio da nema menadžera (kao odgovor na kretensko pitanje da se spoje menadžeri za saradnju sa Mae Muller) 😆:
Screenshot_20230418-131141~2.webp

Ja mogu da zamislim da je Konstrakta jaca na YouTubu zbog celokupnog efekta, a da je Luka jaci na Spotifyu zbog hiticnije pesme.

Back