240. FSC - Collabs

Nakon Tintea samo ću reći da je baš dobro da sam direktni finalist. :ROFLMAO:

Pošto smo Sivi i ja oboje iz Beograda odlučili smo da se ovog puta nađemo i zajedno poslušamo pesme i da napišemo komentare!

POLUFINALE 1

Amaranthe feat. Noora Louhimo - Strong

Sivi – Nije mi nešto inspirativna pesma za komentar. Nije loša ali očekivao sam više. 6/10

Destry - Početak odličan, uklapaju mi se njihovi glasovi, ali mi pesma previše vuče na neki pop i ako se radi o metalu. Nešto fali da mi bi baš vila na vrhu vrhova. 8/10

Burak Yeter feat. Danelle Sandoval - Tuesday

Sivi – Previše su mi pažnju sa pesme skrenule zgodne devojke u spotu. Nije ovo za mene. 6/10

Destry – Previše repetativno, instrumental nije loš ali fali nešto da bih rekao da me vozi ili da pesma bude zarazna. Pošto nije zarazna, užasno je zaboravna. 5/10

Doja Cat feat. SZA - Kiss Me More

Sivi – Nemam ovde šta ni da pohvalim ni da iskritikujem. Dosadna pesma. 4/10

Destry – Sve vreme čekam da se nešto dogodi u pesmi, I ništa se ne događa. Kontam da refren može biti zarazan ali mene prosto ništa ovde nije kupilo. Možda poraste ocena posle više slušanja. Nadam se da hoće. 6/10

Evangelia & Kelvin Jones - Diving

Sivi – Ispravite nepravdu sa prethodnog izdanja na kojem je Evangelia učestvovala i nemojte je bojkotovati. Pesma baš vozi. 8/10

Destry – Za razliku od prethodne pesme, ovde se nešto konstantno dešava. Glasovi im se uklapaju do perfekcije, sviđa mi se i melodija pesme i pesma me prosto pokreće. 9/10

From Ashes To New feat. Eva Under Fire - Every Second

Sivi – Primer pesme koja mi se ne dopada. Svega ima pomalo a na kraju ništa. 4/10

Destry – Ovde ima toliko toga da mi je u jednom momentu bilo teško da ispratim. Od nekog mekanog roka metala do repa. Nešto ima u pesmi što mi se sviđa ali opet mi nije ni blizu vrha. Bar ne za sad. 7/10

Goldfrapp feat. Dave Gahan - Ocean

Sivi - Oseti se Depeche Mode u ovoj pesmi, da li će ikada nešto da se desi? 5/10

Destry – Ovo mi nimalo nije inspirativno. Meni bi ovo trebalo da se svidi, budući da volim pesme ovakvog tipa, ali mi nešto debelo fali da se zakačim i da uživam u pesmi. Ne znam zbog čega je to tako ali pretpostavljam da ću nakon što pesmu odslušam još par puta imati konkretniji komentar. 6/10

Jena Lee, Eskemo - Ensemble

Sivi – Bolja mi je od prethodnih pesama sličnog žanra. Podseća me na neku pesmu na francuskom koja je bila na fscu ali ne mogu da se setim koja. 8/10

Destry – Uklapa se u nešto što se meni dopada. Ali mi nešto fali. 7/10

Labrinth, Zendaya - All For Us

Sivi – Ne znam u kom raspoloženju trebam da budem da bi mi se ovako nešto dopalo. Ne prija mi. 3/10

Destry – Lavirint je užasno prepoznatljiv u svim pesmama koje radi. Zendaya ima dobar glas što me je zaista oduševilo. Pesmu sam i pre čuo negde samo ne mogu da se setim gde. Prija mi. Volim te promene u refrenu. Pesma mi diže pozitivnu tenziju. 9/10

Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us

Sivi – Znam od ranije, vozi što bi se reklo, mislim da je bila soundtrack u nekom NBA 2K 13,14,15? Da je malo kraća pesma bolji bi utisak bio I ako uglavnom nemam problem sa tim koliko koja pesma traje 7/10

Destry – Pesma traje 7min, ali se konstantno nešto događa. Podseća me na vremena dok sam igrao igrice, nisam odmah shvatio odakle mi je pesma poznata, ali kada sam skontao oduševio sam se. Jako dobar izbor pesme. 10/10

Neal Acree ft. Julie Elven- Anduin's Theme

Sivi – Kvalitetno trolovanje i razumem sve. Volim ovakve pesme. 9/10

Destry – Znam pesmu odavno, pošto sam igrao World of Warcraft I volim svet Warcrafta. Da je poslata kraća verzija nikome ne bi smetala ova pesma pošto je inače jako dobra. Sam instrumental, glasovi u pozadini, taj jezik, sve je prelepo. Ovako sa ovom dužinom i ovom verzijom, pesma izgleda kao neka provokacija. I to kažem na osnovu onih komentara sa prethodnog izdanja kako će instrumentali u većini da budu bojkotovani. Ja neću pesmu bojkotovati, znam je i lično je volim tako da kod mene će ovako nešto uvek biti visoko i dobro ocenjeno ali razumem i one kojima se ovako nešto ne dopada jer stvarno nije bilo potrebe da se šalje verzija od 18 minuta gde je pesma maltene puštena na repeat u videu 10/10

Safety Trance feat. Arca - El Alma Que Te Trajo

Sivi – Previše tenzije u pesmi, nije za mene. 3/10

Destry – Inače volim Španski jezik, ali ovo mi se uopšte ne dopada. Baš ništa me nije kupilo 2/10

Sasha Lopez feat. Misha Miller - Smoke Me

Sivi – Sviđaju mi se etno elementi u pesmii. Ima nešto u pesmi što me “radi”. Čak je možda I najbolje do sada. 9/10

Destry – Trebaće mi više slušanja, da bi mi se ovo možda dopalo, ali to je veliko možda zato što mi ne prija njen glas. Ritam je jako dobar, ali mi ipak ne prija. 6/10

Sigrid, Bring Me The Horizon - Bad Life

Sivi – Jako prijatna pesma, da mi malo ne smeta muški vokal bilo bi i odlično. Očekujem pesmu u samom vrhu tabele. 7/10

Destry - Ono što je na prošlom fscu za mene bila Yaav to su ovde Sigrid i Bring me the Horizon! Odlična pesma! Jedina negativna stvar je muški vokal u jednom delu pesme koji bukvalno puca. Ali to ne utiče toliko na mene i ne menja konačnu ocenu pesmi koja je predivna! 10/10

Stefanie Heinzmann feat. Jake Isaac - All We Need Is Love

Sivi – Ovo mi je prosek, neka svira ne smeta, ali I ne mora 5/10

Destry – Problem mi je što ima dosta sličnih pesama, pa se ne izdvaja. Lep tekst, za sada neka sredina. 7/10

The Kid Laroi, Justin Bieber - Stay

Sivi – Nije toliko loše koliko sam očekivao, ali svakako nije nešto što bi inače slušao. Mislim da bi pesma zvučala bolje da je u malo sporijem tempu. 5/10

Destry – Zarazan refren I to je sve što pamtim u vezi pesme. 6/10

TheFatRat ft. Maisy Kay - The Storm

Sivi – Konačno nešto orginalno I drugačije. NIsam toliko siguran da mi se pesma dopada koliko me je kupila muzika I ritam, a I to što odskače od šablona predhodnih pesama. 9/10

Destry – Predobro je to što se ova pesma potpuno izdvaja od konkurencije i ima neki svoj originalni stil koji te potpuno obuzme i zarazi! 9/10

Unlike Pluto feat. Mike Taylor - Everything Black

Sivi – Ovo je u stvari vrlo dobro. Iz nekog razloga mi odgovara ova pesma. 8/10

Destry – Dopada mi se raznolikost u pesmi. Refren je jako dobar pamtljiv, melodija odlična 9/10

Voyage x Nucci - Balkan

Sivi – Od toliko domaćih kidalica koje su se pojavile u zadnjih godinu dana neko izabere da pošalje ovo. Minus ko kuća za izbor, a moglo je biti mnogo mnogo više. 3/10

Destry – Jaoj ne, istripovani tinejdzeri I jako loš tekst. 1/10

Last edited:
POLUFINALE 2

Awolnation feat. Alice Merton - The Best

Sivi – Stvarno mi se ne sviđa ovo kao neko nabrajanje - recitovanje u pesmi, muzika kul, ali ceo paket ne. 4/10

Destry – Odličan početak 2.pf, melodija odlična. Pesma mi se jako dopada 9/10

Cheri feat. Joanna - Torrents de Larmes

Sivi – Ne mogu da kažem da pesma nije lepa, ali fali joj nešto da pređe iz kategorije lepo slušljivo u nešto preko toga. 5/10

Destry – Ovako nešto bih ja poslao, svaka čast ko god da je. 10/10

Elderbrook with Bob Moses - Inner Light

Sivi – Ovo mi je skroz dobro, što rekoše ljudi na slušanju za noćnu vožnju. 8/10

Destry – Odlična pesma, ovo se ne uklapa u neki moj muzički ukus, ali mi je ovo prejako. 10/10

Fred de Palma feat. Ana Mena - Una volta ancora

Sivi – Odlično mi je, nije da nismo videli I čuli sličnih stvari 100 puta, ali I dalje je dobro. 8/10

Destry – Neinspirativno, neorginalno, vizuelni utisak 8/10, a za pesmu 3/10

Gesaffelstein feat. HAIM - So Bad

Sivi – Hoće nekad nešto da se desi. Prošla pesma I ništa. 3/10

Destry – Prošla pesma kao da nije ni bila. Trebaće mi više slušanja za ovu pesmu. 7/10

Hardy feat. Lainey Wilson - Wait In The Truck

Sivi – Nije moj fazon, ali mi se veoma dopada. I lepo mi se slažu glasovi u pesmi i ako su dosta različiti. 8/10

Destry – Jedna odlična country pesma, uopšte mi nije dosadna, neko bih rekao da mi se ovo ne bi dopalo, a meni je ovo predobro 9/10

Kami Friends, Brunette - Arevin Mot

Sivi – Mene ovo jako podseća na nešto domaće. Sviđa mi se, dok nije došao ovaj rep recitacija deo. Nabacano je svega previše. 6/10

Destry – Puno toga se dešava u pesmi, na početku mi je bila slaba, pri kraju mi se baš dopala 8,5/10

Maan ft. Goldman - Stiekem

Sivi – Deonice koje peva devojka su interesantne. Zanimljiv je celokupan utisak koji ostavlja pesma. 8/10

Destry – Odbija me refren skroz. Trebao bi da bude zarazan, međutim meni nije. Bar za sad ne. 6/10

Miracle of Sound ft. Peyton Parrish - Valhalla Calling

Sivi – Slabije od očekivanog. 6/10

Destry – Kako je počelo pomislio sam uh ovo je baš dobro, ali posle mi se sve manje I manje dopadalo. Plus je naravno to što se pesma vezuje za Asassians Creed igricu Valhala. 7/10

Robin Packalen feat. Maejor - Magic

Sivi - Magic - Previše mekanoo i nekako nedorečeno za mene. Može da ide u pozadini, ali ne mora. 3/10

Destry – Previše jednolično i ne prija mi baš taj ritam a ni njegov glas. Možda mi se vremenom promeni mišljenje ali za sada mi je ovo dosta tanko. 5/10

Sandro Cavazza, Georgia Ku - Love To Lose

Sivi - Dopada mi se ova kombinacija i ceo koncept pesme, sasvim dobar izbor 8/10

Destry – Sviđa mi se ovo. Iako bih ovako nešo više slušao pre par godina i dalje ume da probudi nešto u meni ova pesma. Glasovi sui m super i to je uvek plus kod mene! 8.5/10

Sevak Khanagyan feat. Gaya Arzumanyan - Ayai Erkir Artsakh

Sivi - Nije loše, ali previše dramatično, neka tenzija koja mi trenutno ne prija 4/10

Destry – Odbija me malo jezik ali mi se sviđaju instrumenti i emocija koju iskazuju dok pevaju. Oboje su super. Lepa balada na kraju 8/10

Sofi Tukker feat. Charlie Barker - Good Time Girl

Sivi - Ovo ustvari vozi, odlicno je 9/10

Destry – Interesantno ali neubedljivo. Mogu da kažem da odskače malo od konkurencije, drugačija je, ali opet kažem nije mi ubedljivo. Nešto fali. 7/10

Teodora x Hurricane - Kontroverzne

Sivi - Moglo je npr od Teodore Vudu, ova kombinacija mi je no no, nekako baš jeftino 4/10

Destry – Od Teodore jedino volim pesmu linija. To me baš opasno vozi. Ova pesma mi ništa ne govori, ništa me ne pokreće. 1/10

The Kolors, Elodie - Pensare male

Sivi - Malo retro, malo moderno i još Italijanski, dobra kombinacija 9/10

Destry – Jezik mi uglavnom prija, ali nešto mi baš fali u ovoj pesmi. Ne sviđaju mi se njihovi glasovi, a ni melodija. Baš onako prazno. Prosto ne umem da dočaram rečima šta mi se toliko ovde ne dopada, nije baš ni da mrzim pesmu, prosto osećam kao da je pesma nedovršena. 4/10

Toni Storaro feat. Djamaikata - Nai-dobrata firma

Sivi - Slušam pesmu i vidim Exuma kako zakucava preko Vokapa, nadam se i večeras u Madridu preko Jabuselea ili Tavaresa, ajmo mi Najdobrata firma Partizan!! 10/10

Destry – Ovoga sam se naslušao dok sam živeo na jugu. Tamo bi ovo dobilo 12 poena ko vrata od većine ljubitelja romskih svadbi. Ocena 10 za originalnost da se ovako nešto uopšte pošalje ali na ovom fsc u ovoj konkurenciji meni lično ovo ne može da prođe. 6/10

Vanotek feat. Denitia - Someone

Sivi - Uspavaće me a kraj smene mi je tek u 11. Lepo, ali fali nesto 5/10

Destry – Nikako da se izgradi ova pesma. Fali joj dinamike, fali joj nešto… Njen glas je predivan to stoji, ali sve ostalo mi je mlako. Fali mi nešto u melodiji da bi me baš kupilo. 6/10

We Came As Romans ft. Caleb Shomo - Black Hole

Predpostavljam dobro u svom žanru :D Inače se zna da volim tvrđi zvuk, ali teško mogu objasniti zašto mi se sviđa jako mali broj pesama koje koketiraju sa tvrđim zvukom, a učestvuju na takmičenju. Mislim da moje poimanje tvrđeg zvuka je mngo drugačije od većinskog ukusa ovde. Kad saberem sve ovo mi je možda i najbolje od tvrđeg zvuka na izdanju 9/10

Destry – Dosta dobra pesma. Možda i pobedi ovde, ko zna. Fali joj još malo nešto da mi bude baš na vrhu ali opet mi se jako dopada. Za razliku od prethodne pesme, ovde postoji konstantna dinamika i pesma prosto kida od početka do kraja. 9.5/10

Xelfer feat. Cicco Sanchez - Una fine diversa

Sivi – Uglavnom volim italijanske pesme na fscu ali ovo ne. 4/10

Destry – Meni ovo prija. Jako lep završetak drugog polufinala. Baš sam se onako udubio u pesmu. Jako lepo! 8.5/10

Last edited:
Glasovalo je još nekoliko forumaša. U jednom polufinalu je dosad glasalo 32% glasača i imamo prvu pjesmu koja se kvalificirala u finale.
Nikad brže u nekoj mojoj organizaciji.

Zanimljivo, jedna pjesma je dobila bodove od svih forumaša koji su dosad glasali i svi bodovi su identični. :oops:
Neke pjesme neočekivano dobro stoje (u odnosu na komentiranje), a neke neočekivano loše. :unsure:

Podsjećam da glasovanje traje do četvrtka u 20h. Rezultati odmah iza deadlinea.

Osećam da moja pesma od svakog dobija po 1 poen.

Baš me briga što se to mnogima neće svideti, moram da napravim kontratežu i objavim svoje ocene. Drugo polufinale je bolje, a generalno ima stvarno dobrih pesama koje će ostati.
Zaključene ocene u knjižici su sledeće:

Odličan (5)
Awolnation feat. Alice Merton - The Best
Burak Yeter feat. Danelle Sandoval - Tuesday
Elderbrook with Bob Moses - Inner Light
Gesaffelstein feat. HAIM - So Bad
Goldfrapp feat. Dave Gahan - Ocean
Labrinth, Zendaya - All For Us
Sasha Lopez feat. Misha Miller - Smoke Me
TheFatRat ft. Maisy Kay - The Storm
Vanotek feat. Denitia - Someone
We Came As Romans ft. Caleb Shomo - Black Hole

Vrlo dobar (4)
Cheri feat. Joanna - Torrents de Larmes
Evangelia & Kelvin Jones - Diving
Maan ft. Goldman - Stiekem
Neal Acree ft. Julie Elven- Anduin's Theme
Robin Packalen feat. Maejor - Magic
Sofi Tukker feat. Charlie Barker - Good Time Girl
The Kolors, Elodie - Pensare male
Unlike Pluto feat. Mike Taylor - Everything Black

Dobar (3)
Amaranthe feat. Noora Louhimo - Strong
Doja Cat feat. SZA - Kiss Me More
From Ashes To New feat. Eva Under Fire - Every Second
Hardy feat. Lainey Wilson - Wait In The Truck
Kami Friends, Brunette - Arevin Mot
Miracle of Sound ft. Peyton Parrish - Valhalla Calling
Sigrid, Bring Me The Horizon - Bad Life
Stefanie Heinzmann feat. Jake Isaac - All We Need Is Love

Dovoljan (2)
Jena Lee, Eskemo - Ensemble
Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
Sandro Cavazza, Georgia Ku - Love To Lose
Sevak Khanagyan feat. Gaya Arzumanyan - Ayai Erkir Artsakh
The Kid Laroi, Justin Bieber - Stay
Toni Storaro feat. Djamaikata - Nai-dobrata firma
Xelfer feat. Cicco Sanchez - Una fine diversa

Nedovoljan (1)
Fred de Palma feat. Ana Mena - Una volta ancora
Safety Trance feat. Arca - El Alma Que Te Trajo
Teodora x Hurricane - Kontroverzne
Voyage x Nucci - Balkan

We Came As Romans ft. Caleb Shomo - Black HoleOvo izdanje, rok pesme su zaista odlicne. Ovo me podseca na Linkin Park. Glas bas ide uz ovu pesmu. Nemam neku zamerku, osim sto pevac lici na Petra. 😆 9
Ja tek sad vidim ovo

That 70S Show Lol GIF by Peacock

Back