Što se tiče prvog polufinala Azerbejdžan mi je definitivno najslabija karika u ovom izuzetno jakom lancu, Irci imaju lijep nastup i kostime ali pjesma je nažalost i dalje nebitna te sumnjam da im može išta pomoći, od Letonije sam možda očekivao malo više a dobili smo otprilike copy-paste sa Supernove...
Od Moldavije ne znam ni čemu sam se nadao ali nisam nešto impresioniran onim prikazanim (kako god, za njih zime nema pa taman kad bi presjedio cijelu pjesmu uz frulicu), češki stejdžing mi je top a nije loš ni stajling (iako sam priželjkivao haljine sa etno i tradicionalnim motivima ali i ovako su upečatljive, kao neki flamingosi lol), vidim imaju i neku koreografijicu pa ako budu solidne sa vokalima prolaze bez problema.
Maltežani Boga mi odlučili da ne odustanu tako lako, meni je ono pre-do-bro (veselo i šareno) i jedni su od rijetkih koji su znatno unaprijedili svoj nastup u odnosu na nacionalno izdanje, da nisu na nesrećnom broju 2 rekao bih da najvjerovatnije upadaju ali i ovako imaju dobre šanse jer su totalno catchy i za oko i za uho.
Idemo dalje - Švajcarac tj. muška Sertab Erener mi je sexy u onoj kombinaciji ali pjesma mi je užasno mlaka i osjeti se preko ekrana da je on ne doživljava svojom, Holanđani slatki ali abitni, Portugalka mi je imala bolji outfit na FdC-u a i onaj kauč mi se nekako uklapao u cijelu priču tako da mi je sada stejdž nekako praznjikav (doduše ni sama numera nije za velike scene već za nešto intimnije i skučenije), Izraelka sa svojim dance break-om će pokidati u najavi i zamaskirati sve nedostatke koje pjesma posjeduje...
Za Luku ne mogu ništa konkretnije reći jer se vidjelo na njemu da nije bio sav svoj dok je izvlačio crijeva iz igrača ali čini mi se da će ovo svakako biti PZE 2.0, Hrvati jezivi kao i do sada samom pojavom, kapiram bez nekih većih izmjena u odnosu na Doru.
Za kraj sam ostavio skandinavski powerhouse (Norvešku, Finsku i Švedsku), Karija i Lorin su bili besprijekorni sa svojim performansima, Norvežanka je isto oduvala glasom i stasom ali bolje joj stoji crno nego zeleno (i onaj rajf na glavi joj je totalno suvišan), pri tom je bila pomalo izgubljena na momente ali vjerovatno ni njoj nije bio dan.
Biće čupavo, nema sumnje!