rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Ajde da i ja napisem komentar kao zakljucak na ovo sve.
Ja generalno nemam nista lose da kazem za Luku, za njegovo nastup i izvodjenje, meni je sve kao koncept bilo veoma zanimljivo. Iako to nije bio moj prvi izbor ni na PZE, svakako sam ga podrzavao, ali smatram da bi neki drugi izbor imao vece sanse.
Opet, sa druge strane kada pogledam, nista lose se nije dogodilo, ne mozemo uvek mi biti u prvih 10-20, ali nikako iza 20… najvece razocarenje su mi svakako glasovi na tele, ono je bas sramota da od tolike srpske dijaspore pristigne samo 16 poena 🙄 ziri nas ne voli, te nas ne voli, ali nasi sto nas sabotiraju, e to me boli. Uvek sam se trudio da podrzim našeg predstavnika koliko mogu, a ovde ispada da sam u manjini i verovatno i ovo malo poena sto je pristiglo nije od dijaspore nego od ljudi koji su ipak u Evropi zagotivili ovaj nastup.
Na kraju zabolela me je 0 od zirija iz Slovenije (niti nama, niti Hrvatima nista nisu dali, a oni dobili odlicne poene)…

Trudicu se vise da ne komentarisem na ovu temu, do sledece sezone, sada se vracam FSC i boljim pesmama 🤗😊

Do Liverpula i Liverpul

Rekao sam već, lijepo je predstavljao Srbiju i na žurkama i intervjuima i to mi je baš bitno kod naših predstavnika.

Ono što sam zamjerao Tijani Bogićević se nažalost ponovilo i ovde, a to je skoro pa nikakvo približavanje našem narodu i u Srbiji i van Srbije, i nije to samo zbog glasova dijaspore / a i zbog toga / nego zbog generalnog utiska i čuvenog 'hajpa'. Kapiram da je takav lik i da nije u fazonu da hoće da se dodvorava ikome, poštujem, ali opet mislim da je moglo da se ode u neke emisije lokalne, da se predstavi ljudima da je potpuno normalan čovjek koji uživa u stvaranju muzike i koji hoće da nas predstavi lijepo, a ne da ljudima samo ostaje u glavi njegova izjava da je 'crn jer je srpska muzička scena sahranjena davno' ili šta je već rekao tom prilikom, a u intervjuima sa strancima je baš dobre i pametne odgovore i komentare davao, što, recimo, nije došlo do naše generalne publike. Nisu svi dužni niti zainteresovani da gledaju intervjue sa fanovima koji vode neki ESC portal.

A u Liverpulu - vizuelno odličan nastup i vidi se trud baš, nažalost desilo se šta se desilo u Srbiji i sigurno da je potreslo cijelu delegaciju, gdje ne bi, tako da svaka čast na tome kako su izgurali i odradili posao.

Što se samog nastupa tiče, meni je bilo pretiho i previše šaputanja (da, znam da pjeva o spavanju) ali i kad vidite komentare stranaca na IG na nastup, ogroman broj je pisao kako Luke nije ni pjevao i da ga se ništa nije razumjelo i mislim da je i to pokvarilo generalni utisak koji je bio dobar. Ali prosto, takva je pjesma, tako je odlučio da je izvodi i sad je bilo pitanje hoće li se ljudima svidjeti ili ne.

Dakle, hvala na lijepom predstavljanju u Liverpulu. Naravno da nije smak svijeta i da ovakvi rezultati nekad moraju da se dese.

Da i ova priča se vrtela često... peva o spavanju pa treba tako i da zvuči. Pa što onda i studijska verzija nije takva? Verzija na Spotifaju je prilično čista i dikcija je odlična. I u studijskoj on zvuči "tromo", ali ne ovoliko tiho. Jednostavno on ne može da peva bolje od onoga što je prikazao. Nije to nikakva ideja pesme. Treba nazvati stvari pravim imenom.

Ideja ove pesme nije losa, ali da bi se efektno interpretirala ta dinamika promene raspolozenja od depresije do izlecenja potreban je nadprosecan vokal ne ispodprosecan.

Mislim da ova pesma prosto nije bila adekvatna za Luku. Uz njega mi ide nesto vedrije, kao ona njegova pesma Hide and Seek. To mislim da bi jako lepo doneo uzivo.

Meni se svidja njegova izvedba ove pesme i studijska i u finalu kod nas. Al se na Evroviziji dosta slabije cuo, cak i u finalu. Ne znam zasto, al i danas kad sam sa slusalicama pustila, jednostavno je sve tise nego kad pustim snimak sa PZE-a. Ne verujem da bi znatno uticalo na rezultat, al eto, svakako mi je drago sto je on isao i ne bih promenila izbor.

Meni je najvise smetalo sto njegov glas ode u podrum u refrenu kad grune onaj bit. Znaci on i muzika u totalnom diskonektu kad treba da napravi najveci impact.

Back