Offtopic

Viva mi je ostala u secanju kada je bila na 3K u prepodnevnim casovima. Nisam siguran, ali mislim da je bila od 5h do 9h. Komsija drug je imao video rekorder i cesto smo snimali spotove. Meni licno je Viva ulepsalo detinjstvo, tj. tinejdzersko doba.

Gleda neko Smosh? 😀

Znao sam za njih od kako je YouTube-a ali nisam se do prošle godine uopšte interesovao za takav sadržaj. Onda sam otkrio njihov Try Not To Laugh koji je u suštini ništa drugo no improv comedy at its best i evo godinu dana kasnije, samo Smosh gledam na YT 😂💀

Nikad čuo za Vivu 💀
Evo plejlista koju sma napravio, pa malo prostudiraj.
https://youtube.com/playlist?list=PLMJy5xZa41s4X933B537qv2vU-SQJNJzQ
Meni je čudnije što ti u tvojim godinama znaš za Vivu @Lignjoslav :)
Nista cudno, mama me je 2005. uvela u to, tako sto tad smo kod bake i deke imali satelitsku sa nemackim kanalima, izmednu ostalog su tu bile Viva i Viva plus. Ja sam vise voleo da pratim viva Plus zbog programa Get the Clip i tako sam se zapalio za Madonu i pesmu Hung Up kao 7. godisnjak, znaci secam se na Arandjelovdan 2005. ceo dan gori Viva Plus zato sto sam ja tako hteo, ali sad kad slusam pesme iz tog perioda, raznezim se, jer zaista je bilo lepo. Napravio sam plejliste sa Get the Clip programa po rednim brojevima kako se moglo glasati za koju pesmu

Decembar 2005:
https://youtube.com/playlist?list=PLMJy5xZa41s44itx5Hk0ub1Rw9zqn9aza

Mart 2006:
https://youtube.com/playlist?list=PLMJy5xZa41s4T8rtVLOALZEngVWYplxHB

Onda se razocaram sto program bude redizajniran neposredno pred Evroviziju 2006... 😁😁 I tako sam pratio dok mi nije dosadilo i onda 2008. saznajem da je Viva Plhs bio ugasen.

Krajem 2008. dobijam novu satelitsju ovog outa kod mene kuci i tu od zime 2008. do pocetka leta 2009. preko DVD rekordera snimam spotove naravno sa programa Get the Clip. I dan danas cuvam te diskove i cesto ih pogledam. Mislim ja sa nepunih 11 godina uzimao da snimam spotove, danas zvuci cudno, ali ja sam izgleda bio dosta inteligentan za svoje godine... 2010. najvise pratim Vivu, i pocinjem da se budim rano da snimam spotove sa Viva Wecker od 6 do 9 ujutru. 2011. sledi kompletna promena izgleda Vive i tu Viva pocinje polako da izumire, a i program je bio sve manje i manje muzike. I onda dodje do gasenja 2018. naravno rastuzim se zbog toga.

Ah, Viva 🤗 Mene taj kanal asocira na divan period petog/šestog razreda osnovne kada sam ga maltene hipnotisano pratio preko kablovske kako bih snimio omiljenu pesmu. Najviše sam voleo popodnevnu smenu, jer bih onda celo prepodne proveo sam u stanu gledajući prvo neku krš telenovelu na Palmi, a onda do podneva i škole drndao video rekorder čekajući omiljeni spot. Ovako na prvu padaju mi na pamet Spice Girls, Backstreet Boys, No Doubt, NSync, Boyzone, Caught In The Act, Tic Tac Toe, Dj Bobo, Squeezer, Mr. President, Madonna itd.

Sa istom posvećenošću sam u tom periodu redovno sredom verglao bajs preko pola grada kako bih što pre kupio jedan od malobrojnih primeraka nemačkog Brava. Pa onda pen prijatelji, dopisivanje, razmene postera, piratskih kaseta. Sva ta pisma i dalje čuvam. VHS kasete su delom presnimljene, delom izgubljene, baš kao i posteri. Sećam se da sam par dana pred bombardovanje sve lepo i pažljivo skinuo sa zidova, spakovao i negde sklonio, eto, za svaki slučaj. Srećom, na moj grad tog proleća nije pala nijedna bomba. Ubrzo potom mi se i muzički ukus znatno promenio, a ne mnogo kasnije su postere Spajsica zamenili posteri Otpora ✊.
Posto postoji baza nemacke top 100 liste, ja trenutno sredjujem listu za 1995. posto je kalendarski ista kao 2023, pa mozes videti, ujedno ces se i podsetiti starih dana. 😊
https://youtube.com/playlist?list=PLMJy5xZa41s5SXDm5KRD7T_8pBfdmgitG

Viva mi je ostala u secanju kada je bila na 3K u prepodnevnim casovima. Nisam siguran, ali mislim da je bila od 5h do 9h. Komsija drug je imao video rekorder i cesto smo snimali spotove. Meni licno je Viva ulepsalo detinjstvo, tj. tinejdzersko doba.
Nadam se da niste bacili ili presnimali te video kasete, jer ako ih i dalje imate, voleo bih da mi posaljete pa da ih konvertiram u dvd diskove. 😉

@Lignjoslav

Da li su ti onda No Angels bile poznate sa Vive kad su se pojavile u Beogradu na ESC 2008. godine? :D :)
Sećam se i girl band-a Monrose iz Nemačke takođe - Unser Star für Helsinki (2007. godina) :
Monrose - "Even Heaven Cries", izgibile su od Roger Cicero - "Frauen regier'n die Welt".. Njih se sećam baš sa Vive.. :D

Naravno da su mi bile poznate, najvise po pesmama Daylight In Your Eyes i Still In Love With You, secam se da sam se iznenadio kad sam ih video na ESCu.

Monrose... Njih sam obozavao, cure su mi bile top, (Hot Summer, Strike the Match, What You Don't Know, Like a Lady...) one verujem da bi bolje prosle u Helsinkiju od nazalost pokojnog Rogera Cicera...

• Like
Reactions: Mrm
On je bio dobar ne mogu da kažem... Ne mogu sad da se setim njihovih vokala sa NF uživo, davno je to bilo, mislim da su bile bolje od No Angels 2008. godine, ali to i nije tako teško, zaista.. 😁

Nadam se da niste bacili ili presnimali te video kasete, jer ako ih i dalje imate, voleo bih da mi posaljete pa da ih konvertiram u dvd diskove. 😉
Nazalost, nemamo. Kasnije smo snimali filmove. Mozda mi je ostalo par kaseta, ali spotove nemamo.

Ajmo u avgustu u Bellevue, Mali Lošinj!! 😍 Da ne preterujemo, 5 noći, sa doručkom, najstandardnija 1/2 soba, 1000 eur po osobi, i za tamo nam treba još toliko po osobi, ne verujem više...i da ispoštujemo @Marko jedna noć kod njega, moramo zvao nas je.. Ajde govori, koji datum.. 🤓
Za 1000 evra po osobi možeš otići na 10 dana u Egipat ili Tunis. Hrvatsko primorje je abnormalno skupo i stvarno nisu realni sa tim cenama

Za 1000 evra po osobi možeš otići na 10 dana u Egipat ili Tunis. Hrvatsko primorje je abnormalno skupo i stvarno nisu realni sa tim cenama
Naravno da znam to... Ali i tamo za 1000 eur paket (avio i hotel) nije preterani luksuz tako da i to dođe preplaćeno jedino što je velika prednost avion u tom slučaju..
Ovako istančanog ukusa hotel nećeš naći u Egiptu i Tunisu čak uopšte, ovo je nešto malo drugačije, sa vrhunskim restoranima, japanski restoran ima Mišlenovu zvedicu na primer.. :)

Ovo potpisujem. I ne samo primorje, prelilo se to na čitavu Hrvatsku. Sve je to divno i krasno, turistička zemlja, vamo-tamo, ali brate mili, pretjeruje se. Konkretno se ovih dana povela rasprava oko cijena na Jadranu na primjeru kugle sladoleda koja, ne znam sad više gdje točno, košta 3,5 €. Posve banalan primjer, ali pokazuje sav bezobrazluk hrvatskih ugostitelja, hotelijera i sveukupnog turističko-uslužnog sektora.

Mi skoro bili u Splitu i tri kafe,pivo i dva neka soka u kafiću platili skoro 40 evra, dok je primera radi espreso u Trstu lokalu u centru grada 2€.

Grčku da ne spominjem, dok u Turskoj 50 evra platiš noć u luks hotelu sa svim mogućim pogodnostima.

Užas stvarno. Mada je slična stvar i sa cenama na Zlatiboru i Kopaoniku. Ali kapiram da dok ima ljudi koji su spremni da to plate ništa se promeniti neće.

Što se Hrvatske tiče ja sam jedino bio u Zagrebu i to onako u prolazu, na jedno noćenje. A nadam se da ću uspeti jednom da organizujem i primorje. Tako da mi je od balkanskih država ostala jedino Crna Gora u kojoj nikada nisam bio, ali i nemam neku želju.

Ljudi ali da se ne lažemo, ako to nije Steigenberger u Hurgadi ili onaj Baron Palace, ili ne znam šta u Tunisu (mislim da je tamo sve od hotela baš palo od arapskog proleća i da nema lanaca jačih, da su izašli sa tržišta), to je sve smuti pa prospi i preplaćeno je za to kako to uživo izgleda.. :(
I po klijenteli se to vidi. ipak je Hrvatska (ti hoteli koji vrede stvarno) klasa iznad, ne vredi.. 🙄

Grčku da ne spominjem, dok u Turskoj 50 evra platiš noć u luks hotelu sa svim mogućim pogodnostima.

Daj mi molim te primer hotela u Turskoj za te pare...nema šanse, u Tuskoj su toliko cene otišle hotela koji stvarno vrede i zaista izgledaju kao na slikama, da je to prestrašno.. 😫
Joooj onaj gde je JK bila u Bodrumu, kad je bio onaj požar, Lujo Bodrum je stvarno vrh, ali bez 7000 eur, 10 noći nema šanse..

To je tačno Mrm, preplaćeno jeste za to što dobiješ. Zato ja Egipat uhvatim kada je kraj septembra ili početak oktobra i uz to još neku last minute opciju. Poslednji put sam bio u Egiptu za 350 evra, all inclusive, 7 dana i za taj novac stvarno nisam smeo da se žalim pošto znam da su ljudi taj isti aranžman plaćali 700-800 evra. Naravno, hotel i hrana su bili krš, ali su bar more i plaža bili sjajni.

Last edited:
To je tačno Mrm, preplaćeno jeste za to što dobiješ. Zato ja Egipat uhvatim kada je kraj septembra ili početak oktobra i uz to još neku last minute opciju. Poslednji put sam bio u Egiptu za 350 evra, all inclusive, 7 dana i za taj novac stvarno nisam smeo da se žalim pošto znam da su ljudi taj isti aranžman plaćali 700-800 evra. Naravno, hotel i hrana su bili krš, ali su bar more i plaža bili sjajni.
Meni je to ok, ne bih imao problem sa tim, osim što priznajem, plašio bih se za higijenu i kvalitet hrane.. 🙄

Back