FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
Ja se namucio da glasam u nekim od grupa, ono ispadose ubedljive pobede 🙄

Došlo je vreme da objasnim i pravila glasanja koja ćemo koristiti u Drugoj šansi.

Glasa se za svaku pesmu (osim svoje) dajući poene od 1 do 5. Svaki poen (od 1 do 5) mora da bude zastupljen bar jednom, ali ne više od četiri puta, kako bismo izbegli da neko namerno gomilu pesama oceni sa 1 poenom. U slučaju nerešenog rezultata, gleda se koja je pesma dobila više petica, pa četvorki, itd.

Ja sam planirao da u finale prolazi pet pesama iz Druge šanse, mislim da je to optimalan broj - ni premalo, ni previše.

Naravno, otvoren sam za diskusije oko pravila ako ima drugačijih ideja i mišljenja.

Meni je jedino bzvz da moram dati 1 pesmi koja to ne zaslužuje, mada imam kandidata (iako mi realno nije baš za 1, ali ako mora, šta ću).

Meni je jedino bzvz da moram dati 1 pesmi koja to ne zaslužuje, mada imam kandidata (iako mi realno nije baš za 1, ali ako mora, šta ću).
Pa šta znam. Nekako mi je bilo logično da postavim pravilo da svaka ocena mora da bude zastupljena bar jednom.
U suprotnom neko onda može da ne da ni 5 poena nijednoj pesmi.

Glasa se za svaku pesmu (osim svoje) dajući poene od 1 do 5. Svaki poen (od 1 do 5) mora da bude zastupljen bar jednom, ali ne više od četiri puta, kako bismo izbegli da neko namerno gomilu pesama oceni sa 1 poenom. U slučaju nerešenog rezultata, gleda se koja je pesma dobila više petica, pa četvorki, itd.
Meni se ovakav sistem dopada i sećam se da si pisao na temi Pravilnik o sličnoj varijanti za FSC. U dva, ili tri navrata sam na temama pisao da bih voleo da probamo da barem jedan FSC odigramo sa takvim pravilima.

Ovde je to skroz korektno, zato što više ispalih duelista možeš da vratiš u igru, a naročito jer su neki rezultati bili samo sa glasom razlike. Slažem se sa Ivanom da je kec gadan, ali s obzirom na to da je samo jedan obavezan, preživećemo.

Još jedan vrlo jak duel iz kojeg kao pobednik izlazi Ro97 i njegovi predstavnici Poets of the Fall. Petra i Bena očekuje borba za finale kroz Drugu šansu.
View attachment 9499

Pretends To Be Shocked Fake Shock GIF by AIDES

Back