ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ovo mi je i dalje sve zbrkano, mislim da mi nikad teže nije bilo da napravim top

12 - Holandija
10 - Ujedinjeno Kraljevstvo
8 - Italija
7 - Srbija
6 - Švedska
5 - Grčka
4 - Portugal
3 - Finska
2 - Estonija
1 - Belgija

Od trenutnog top 10 što sam naveo još jedino Kipar nisam čuo uživo, tako da tu može biti većih padova shodno vokalu...
Naravno mogu i drugi upasti ako me iznenade izvrsnom izvedbom.. :)

Biće da je Kipranka dobra vokalno, bila je u XF ili Voice-u valjda, sad ne znam da li je pevala ovaj žanr ili drugo nešto

Biće da je Kipranka dobra vokalno, bila je u XF ili Voice-u valjda, sad ne znam da li je pevala ovaj žanr ili drugo nešto
Ok, super.. (y)
ovo je specifiicinije malo za izvesti zbog sitnijih ukrasa i vibrata i autotune delova, videcemo kako ce to da bude..

Semi 1:

:nl: - 7/10 Ovo je dobro samo zato što je konkurencija slaba. Jedino mi se sviđa što je na holandskom. Ok je, ništa wow. 80%Q
:al: - 9/10 Sviđa mi se od samog početka. Prvi deo pesme poboljšan revampom, instrumental drugog dela pesme uništen revampom. 100%Q
:ua: - 8/10 Sviđa mi se instrumental, rep deo mi se ne sviđa. Daleko od pobedničke pesme, ali zabavno. 100%Q
:ch: - 3/10 Šta se desilo sa Švajcarskom ove godine, ovo je na nivou Gruzije 2021. 100%NQ
:md: - 7/10 Meni je bilo super zabavno da slušam ovo, nije nešto što ću staviti na playlistu, ali pesma nije smor i izdvaja se. Onaj live performans je jeziv, nadam se da nastup neće izgledati tako. Pesma će naći svoju publiku. 80%Q
:lt: - 6/10 Ok je, senzualno ali zaboravljivo. Rezultat će zavisiti od running ordera. 50%Q
:si: - 4/10 Jaaaako dosadno, ne vidim ikakvu šansu za finale. 100%NQ
:lv: - 6/10 Hmmm, i zabavno i dosadno u isto vreme. Mora bolji staging da bi ušli u finale. 50%Q
:bg: - 2/10 Ovo stvarno nema nikakvog potencijala, monotono, energija 0, ni staging ne može da spasi ovo. 100%NQ
:am: - ?/10 Snippet ne deluje obećavajuće ?%Q
:at: - 8/10 Može, zanimljivo, izdvaja se, energično. 80%Q
:hr: - 6/10 Pesma je lepa, ali nije upečatljiva. Staging mora da bude bolji da bi se izdvojila. 50%Q
:dk: - 4/10 Malo bolja verzija Bugarske pesme. Danska je izgubila evrovizijski kompas. 20%Q
:gr: - 8/10 Najbolja balada ovog polufinala, ali mora da se preživi dosadan početak. Opet, ovo se svima čini dobro zbog slabe konkurencije. 100%Q
:is: - 4/10 Jako loše i dosadno, već se ne sećam performansa 100%NQ
:no: - 10/10 Nadam se da će zatvoriti prvo polufinale. Genijalni su, mislim da će dobiti bar televote u prvom polufinalu. 100%Q
:pt: - 4/10 Ne sviđa mi se, kao da su došle iz prodavnice na scenu, pesma ništa posebno. 20%Q

• Sad
Reactions: Mrm
Upravu si, prihvatam i kritike...jedino ne znam sta fali doci iz prodavnice.. :D
Po meni ništa, možda će da je naprave i na šamanku u Torinu, ne znam što se polazi da je ovo sad na FdC bio gotov stajling i stejdžing, a ni tome ništa nije falilo.
Mislim, objektivno kontam da se neće proslaviti na tvt, ali ona je preslatka, kao i ostatak ansambla, i ceo taj mood, i naravno pesma, obožavam sve 🥰

• Like
Reactions: Mrm
To je samo moje mišljenje i prognoza kvalifikacije, mislim da je ok da svi imamo različito mišljenje. Portugal mi se baš nije svideo, ali mi je ok da se ljudima sviđa. Ne fali ništa "došle iz prodavnice" look-u, ali se meni lično ta estetika ne dopada za scenu.

Realno ima pet puta bolju šminku od većine, ali to je nebitno, znamo vrlo dobro na šta je većina ovde navikla da je scenska šminka zapravo.. :(

Dajte barem, kad pišete prognoze, probajte biti bar toliko nesubjektivni (neću reći objektivni jer to ne postoji) pa da to ko prolazi a ko ne ne zasnivate samo na svojim (ne)sviđanjima neke pjesme 🙏

@rintintin

A i znaš nekako mi je malo bljutavo kad se neko ko studira muzičku koledž Berkli tako opisuje, znaš kad malo razmislimo, degutantno je poprilično, ali dobro.. ;)
Posle toga i pomislim sa žaljenjem da ima istine u onom "too good for Eurovision", iako sam ja oduvek stajao protiv te mantre.. Ali posle ovakvih komentara pomislim da ima u tome i tačnosti...

Isprobah ESC sorter 🙏

1
flag_sweden.png
SWEDEN
Cornelia Jakobs «Hold Me Closer»
2
flag_france.png
FRANCE
Alvan & Ahez «Fulenn»
3
flag_poland.png
POLAND
Ochman «River»
4
flag_finland.png
FINLAND
The Rasmus «Jezebel»
5
flag_netherlands.png
THE NETHERLANDS
S10 «De Diepte»
6
flag_italy.png
ITALY
Mahmood & Blanco «Brividi»
7
flag_switzerland.png
SWITZERLAND
Marius Bear «Boys Do Cry»
8
flag_great_britain.png
UNITED KINGDOM
Sam Ryder «Space Man»
9
flag_cyprus.png
CYPRUS
Andromache «Ela»
10
flag_serbia.png
SERBIA
Konstrakta «In Corpore Sano»
11
flag_macedonia.png
NORTH MACEDONIA
Andrea «Circles»
12
flag_ukraine.png
UKRAINE
Kalush Orchestra «Stefania»
13
flag_lithuania.png
LITHUANIA
Monika Liu «Sentimentai»
14
flag_greece.png
GREECE
Amanda Tenfjord «Die Together»
15
flag_albania.png
ALBANIA
Ronela Hajati «Sekret»
16
flag_portugal.png
PORTUGAL
Maro «Saudade, Saudade»
17
flag_austria.png
AUSTRIA
Lumix & Pia Maria «Halo»
18
flag_belgium.png
BELGIUM
Jeremie Makiese «Miss You»
19
flag_montenegro.png
MONTENEGRO
Vladana «Breathe»
20
flag_latvia.png
LATVIA
Citi Zeni «Eat Your Salad»
21
flag_czech_republic.png
CZECH REPUBLIC
We Are Domi «Lights Off»
22
flag_denmark.png
DENMARK
Reddi «The Show»
23
flag_germany.png
GERMANY
Malik Harris «Rockstars»
24
flag_australia.png
AUSTRALIA
Sheldon Riley «Not The Same»
25
flag_spain.png
SPAIN
Chanel «SloMo»
26
flag_croatia.png
CROATIA
Mia Dimsic «Guilty Pleasure»
27
flag_estonia.png
ESTONIA
Stefan «Hope»
28
flag_slovenia.png
SLOVENIA
LPS «Disko»
29
flag_bulgaria.png
BULGARIA
Intelligent Music Project «Intention»
30
flag_ireland.png
IRELAND
Brooke «That's Rich»
31
flag_iceland.png
ICELAND
Sigga, Beta & Elín «Med Haekkandi Sol»
32
flag_romania.png
ROMANIA
WRS «Llamame»
33
flag_georgia.png
GEORGIA
Circus Mircus «Lock Me In»
34
flag_san_marino.png
SAN MARINO
Achille Lauro «Stripper»
35
flag_israel.png
ISRAEL
Michael Ben David «I.M»
36
flag_norway.png
NORWAY
Subwoolfer «Give That Wolf A Banana»
37
flag_moldova.png
MOLDOVA
Zdob Si Zdub & Fratii Advahov «Trenuletul»
38
flag_malta.png
MALTA
Emma Muscat «I Am What I Am»

Dajte barem, kad pišete prognoze, probajte biti bar toliko nesubjektivni (neću reći objektivni jer to ne postoji) pa da to ko prolazi a ko ne ne zasnivate samo na svojim (ne)sviđanjima neke pjesme 🙏
Pa naravno da je subjektivno, ako hoćeš objektivnije prati kladionice. Procena kvalifikacije je moje subjektivno mišljenje, zbog toga je i postavljeno na forumu, gde ljudi, zamisli, iskazuju subjektivno mišljenje.

:is: je očaravajuć, ne vredi:

12 - :pt:
10 - :au:
8 - :lt:
7 - :nl:
6 - :is:
5 - :cy:
4 - :fr:
3 - :mk:
2 - :pl:
1 - :sm:

Nagrada Barbara Dex je kenselovana jer su ljudi postali preosetljivi. Promeniće naziv i davaće nagradu najlepšem kostimu. Lol.
U bre... Pa nije uopste zanimljivo.

Malo sto su sklonili dislike sa Jutjuba sad jos i ovo

Nagrada Barbara Dex je kenselovana jer su ljudi postali preosetljivi. Promeniće naziv i davaće nagradu najlepšem kostimu. Lol.
A nije li to lepše zapravo, nego suditi bilo kome za izbor odeće u negativnom smislu? :)

Back