ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Moj top 39 (za sada):

1. Francuska :fr:
2. Češka :cz:
3. Italija :it:
4. Estonija :ee:
5. Norveška :no:
6. Španija :es:
7. Poljska :pl:
8. Švedska :se:
9. Portugal :pt:
10. Srbija :rs:
14. Kipar :cy:
15. Danska :dk:
16. Letonija :lv:
17. Holandija :nl:
18. Grčka :gr:
19. Finska :fi:
20. Jermenija :am:
24. Hrvatska :hr:
25. Izrael :il:
26. Malta :mt:
27. Sjeverna Makedonija :mk:
28. Litvanija :lt:
29. Australija :au:
30. Belgija :be:
34. Slovenija :si:
35. Bugarska :bg:
36. Albanija :al:
37. San Marino :sm:
38. Ukrajina :ua:
39. Gruzija :ge:

Moji finalisti:

Albanija
Ukrajina
Armenija
Austrija
Hrvatska
Norveška
Moldavija
Grčka
Portugal
Island

Slab ESC, prvo polufinale naročito očajno, ali evo mojih finalista, u nasumičnom redosledu:

:al:
:nl:
:ua:
:am:
:at:
:hr:
:gr:
:no:
:dk:
:lt:

iz prvog pf prva procena dalje idu:

albanija🇦🇱
moldavija🇲🇩
ukrajina🇺🇦
litvanija🇱🇹
holandija🇳🇱
norveška🇳🇴
grčka🇬🇷
hrvatska🇭🇷
portugal🇵🇹
danska🇩🇰

Sutra nakon sto i Azeri konacno objave pesmu, bice ponovnog preslusavanja, pa onda i jos cesce preslusavanje nakon sto bude redosled nastupa objavljen. Utisci ce se sigurno menjati, ovako mi nista jos nije iskristalizovano.

iz drugog:

australija🇦🇺
kipar🇨🇾
srbija🇷🇸
finska🇫🇮
izrael🇮🇱
crna gora🇲🇪
rumunija🇹🇩
poljska🇵🇱
švedska🇸🇪
češka🇨🇿

Sutra nakon sto i Azeri konacno objave pesmu, bice ponovnog preslusavanja, pa onda i jos cesce preslusavanje nakon sto bude redosled nastupa objavljen. Utisci ce se sigurno menjati, ovako mi nista jos nije iskristalizovano.
baš to, a ne zaboravi probe, pa onda nastupi.. ihaaaaa😉😄

Nemamo neke wow balade ove godine, a nemamo ni mnogo bopova, jako čudna godina. Možda bude neočekivani pobednik. Ako izuzmem Srbiju, moj favorit za pobedu je Španija.

Nadam se da Azeri neće razočarati jer mi izlazi na uši slušati jedno te istih 5 pjesama koje mi zasad sviđaju. :unsure:

Pa imamo dosta balada ove godine, a među njima imam nekoliko wow. Bukvalno više mi je wow pjesama ove godine nego što mi je bilo prošle godine.:love:

Meni je prošla godina bila brutalna

Prošle godine: Srbija, Malta, Kipar, Izrael, Moldavija (audio verzija top 5), Francuska, Švajcarska, Ukrajina, Rusija, Azerbejdzan, San Marino, Australija, Island, Hrvatska, Rumunija (audio verzija brutalna), Letonija, Litvanija, Norveška, Italija (ne volim rock, ali oni su bili ok) Btw Hurricane bi mi bile broj jedan i da nisam iz Srbije, nadam se da će nas predstavljati bar još jednom u budućnosti.

Ove godine: Srbija, Španija, Norveška, Švedska, Albanija. Ima još par ok pesama, ali nisu mi još uvek wow, nadam se da će mi se dopasti više posle live nastupa.

Ali to je sve lična preferencija, ja volim vrištanje, visoke tonove, female bopove, dramatične balade, šljokice, ekstenzije, fensi kostime, a svega toga je bilo prošle godine u velikoj meri. Ove godine sve deluje mnogo svedenije, ali ova godina je posebna jer će se prvi put ikada desiti konceptualna umetnost na evrovizijskoj sceni i to baš naš performans :love:.

Meni je svake godine isto i uvek mi se nađe po nekoliko pesama koje baš baš zavolim. Pored Srbije ove godine tu su mi još i Holandija, Francuska, Finska, Poljska, Češka, Grčka, Kipar, Portugal, Litvanija. Ja sam zadovoljan

Moj prvi top 10
1. Švedska
2. Kipar
3. Estonija
4. Grčka
5. Francuska
6. Albanija
7. Poljska
8. Španija
9. Hrvatska
10. Moldavija

Ja mogu da poslušam nekih 16 pesama, a prošle godine oko 20. Ali nije bitan kvantitet, nego kvalitet. Nisam nešto posebno lud ni za pesmom koja mi je prva na listi.

Back