ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Meni je ta pesma bila genijalna, i bolja u drugoj verziji... Onda sam slušala skoro celu diskografiju, i njihove intervjue i dokumentarac 😅
I cela Katarinina priča je suluda, odrasla je na selu bez ičega, čak su bili i beskućnici... Pa je kao devojka preživela rizičnu operaciju pluća, i sad peva praktično bez polovine pluća, izvlači dah niodkud...

bez nekog posebnog redosleda moj top15 esc22:

srbija🇷🇸
albanija🇦🇱
ukrajina🇺🇦
moldavija🇲🇩
litvanija🇱🇹
holandija🇳🇱
kipar🇨🇾
izrael🇮🇱
švedska🇸🇪
poljska🇵🇱
češka🇨🇿
rumunija🇹🇩
crna gora🇲🇪
italija🇮🇹
španija🇪🇸

Za sve ove bih pre očekivao da će ići u Nemačku, nego u Sofiju. Baš čudno.

Pa onaj LoT studio iz 2021. nije bio nešto posebno, čudi me da iz tolike Britanije sa toliko razvijenom filmskom i TV industrijom moraju da idu u Bugarsku na snimanje. Kao da ih je Tinder Swindler pozvao kao onu Norvežanku u Sofiju

Možda iz istog razloga zbog koga snimaju filmove u Bugarskoj (a ponekad i kod nas).
Verovatno imaju dobre uslove uz jeftiniju cenu po satu ili dani snimanja...

Mi cemo ove godine sigurno imati jednu od najatraktivnijih scena za LOT i verujem da ce sledece godine mozda jos neke zemlje zeleti da snimaju kod nas.

Meni je shum pre revampa bio bolji, onda sam se baš teško navikao na revamp i posle mi je ponovo bio bolji shum, a verziju pre revampa sam zaboravio bukvalno.
Isto.

I odlična mi je pesma , sa onom iz 2020. bi mi bili neprimetni i van 20.

Ove godine mi je super nejasno kako da rangiram pesme, jer su poslednje dve nedelje doslovno spasile sezonu i sada mi se previše toga sviđa da bih uobličio top 10. Pored Srbije, kao top 3 izdvojio bih Švedsku, Holandiju i Grčku, a zatim dodao Francuze, Kipar, Španiju i Češku + Australija, Portugalija, Litvanija, Crna Gora, Albanija, Rumunija.

Ne umem da predviđam plasmane i pobednika, ali sam siguran da je ovo sasvim solidna godina 🙌

Za sada znam da su mi Estonija, Kipar, i Švedska top 3, te da mi je od ex yu Hrvatska najbolja.

Moj top 5 i dalje isti:

1. :fr: Francuska
2. :es: Španjolska
3. :al: Albanija
4. :cy: Cipar
5. :se: Švedska

Baš slab Eurosong.

Sad kad imamo kompletirano 1. polufinale, ovo bi mi bio neki top 10 odnosno moji finalisti, in random order:

🇱🇹
🇩🇰
🇳🇱
🇦🇹
🇦🇱
🇬🇷
🇵🇹
🇺🇦
🇨🇭
🇱🇻

Sad kad imamo kompletirano 1. polufinale, ovo bi mi bio neki top 10 odnosno moji finalisti, in random order:

🇱🇹
🇩🇰
🇳🇱
🇦🇹
🇦🇱
🇬🇷
🇵🇹
🇺🇦
🇨🇭
🇱🇻
Sve isto, samo bih Švicarsku izbacila, ali ne znam koga bih stavila umjesto nje. Možda čak Armeniju ili Hrvatsku, iako ne mogu reći da mi se sviđaju pjesme, samo mi je švicarska još lošije sjela.

Back