Pa i nema niti je ikad bilo objektivnosti ni ovako inače, a kamoli na portalima. Samo hajp, pa čiji je hajp - donekle blago njemu. Neće hajp da odmogne, ali bitno je samo ne ispasti Malta 2021, lol (ne mislim na plasman sam po sebi, nego na taj odnos tripovi vs. realnost)
Pa nije niko objektivan, to bukvalno ne postoji ni inače ni za šta na svetu, a kamoli za muziku i Evroviziju. Možda za Alisiju Mišel može da se kaže da je izrazito racionalna i fer, ali ni to nije objektivnost, osete se i kod nje tačno i preferencije i agenda.
Pa istina, samo bih dodao da čak i savremena nauka uveliko ide u smeru interdisciplinarnosti, i da čak ni šture cifre, formule i rezultati ne znače mnogo bez interpretacije i stavljanja u kontekst, a tu već odmah po difoltu kreće neki upliv subjektivnosti, ograđivanja, uslovnosti, jeste osim ako nije itd. (što nije ni loše samo po sebi, ali o idealnoj objektivnosti onda ni tu govora nema).
A što se tiče ESC, mislim da sam kad sam tek došao na forum negde napisao da je za mene uslovno rečeno najbliže objektivnosti konačan rezultat kad se saberu tvt i žiri, ali i to je ekstremno uslovno jer jasno nam je da i žiri i publika glasaju vrlo situaciono, i kakve sve pristrasnosti i mahinacije tu postoje. Ali eto kao, neke cifre i matematika (iako je utisak o pesmi i nastupu jedan doživljaj teško merljiv brojkama)
Hvala Bogu pa imamo ovu ženu na čelu zabavnog programa, koja svoj posao shvata ozbiljno i zalaže se za kvalitet na prvom mestu. Da je bilo ko drugi sada bi nas Aca Lukas brukao na ESC.
Sto se tice rezultata ja mogu da vidim Svedsku, Italiju, Spaniju, Grcku, UK uz jaku podrsku zirija, Ukrajinu (zbog situacije), Poljsku mozda (mada je meni ono danas meh) ispred nas. Norvesku i Holandiju mozemo preteci lagano. Znaci bar 8. mesto
Kao nastavak na sličicu...
Gospođa mama danas: "Znaš, ja sam više za Konstraktu, nego za Dimšićku." Reko, ženo, shvatila sam.
Neki dan smo za vrijeme ručka morali slušati onu akustičnu verziju ICS, jer eto... tako joj došlo.
Onda je baki, nakon što se žalila na zdravlje, pjevala "biti zdrava, biti zdrava...".
Sinoć se razočarala kad sam joj pokazala isječak s probe jer je iz nekog razloga očekivala da će u Torinu prikazati "tajnu večeru".
Oprostite ako sam dosadna, samo nikad to od nje nisam doživjela pa mi je i drago i smiješno i imam potrebu podijeliti s nekim.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.