ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ljudi, jel istina da je Pia Maria konacno pokidala sa pevanjem?

Stigao u Torino, oko pola 4..
Umoran, mislio da ne idem danas nigde kad vidim program u selu večeras:

8:50 PM Eurovision slot
Malik Harris (Germany)
Cornelia Jakobs (Sweden)
Jérémie Makiese (Belgium)
Konstrakta (Serbia)

🥺🥺😭😭

S obzirom da se ovde vodila polemika kako bi ziri trebao da glasa, da li samo vokal i kompozicija, ili treba da vise gleda nastup; resio sam da se stavim u ulozi zirija i da na osnovu ovih kratkih proba pokusam da dam neku svoju realnu raspodelu poena kao ziri. Uzeo sam kao uzorak ovaj listu ocenjivanja sto je postavljeno ovde na Forumu, tako da su tu 4 kategorije: pesma (tu je moj licni utisak), vokal (pokusao sam da se fokusiram inace kako pevaju uzivo), nastup i kostim. Davao sam ocene od 1-10. Na kraju je ispalo ovako:

1. pf
12p Portugal 37
10p Grcka 36
8p Holandija 35 (vise mi se pesma dopada)
7p Jermenija 35
6p Ukrajina 34
5p Norveska 33
4p Litvanija 33
3p Hrvatska 32
2p Bugarska 32
1p Island 32
---------------------------
11. Austrija 30
12. Slovenija 29
13. Danska 28
14. Letonija 25
15. Albanija 24
16. Svajcarska 22
17. Moldavija 19

2. pf
12p Svedska 37
10p Azerbejdzan 37
8p Poljska 37
7p Belgija 36
6p Kipar 34
5p Finska 33
4p Estonija 33
3p Malta 33
2p Ceska 33
1p Australija 32
---------------------------
11. Izrael 32
12. Crna Gora 31
13. Rumunija 30
14. S. Makedonija 30
15. Irska 28
16. Gruzija 25
17. San Marino 21

BIG 5
1. Spanija 36
2. V. Britanija 34
3. Francuska 33
4. Italija 32
5. Nemacka 31

S obzirom da se ovde vodila polemika kako bi ziri trebao da glasa, da li samo vokal i kompozicija, ili treba da vise gleda nastup; resio sam da se stavim u ulozi zirija i da na osnovu ovih kratkih proba pokusam da dam neku svoju realnu raspodelu poena kao ziri. Uzeo sam kao uzorak ovaj listu ocenjivanja sto je postavljeno ovde na Forumu, tako da su tu 4 kategorije: pesma (tu je moj licni utisak), vokal (pokusao sam da se fokusiram inace kako pevaju uzivo), nastup i kostim. Davao sam ocene od 1-10.
Zanimljiva lista! Na kraju su uglavnom negde svi ispali približni. :) Možda da nam iskucaš pojedinačno bodove za svaku kategoriju?
Ja bih tu ipak drugačije bodovao. Ne ide da pesma i kostim vuku isti broj poena. Npr. neko ko ima odličnu pesmu, a pritom loš nastup i kostim će gore proći od nekoga sa užasnom pesmom, a lepim kostimom i nastupom. Ja bih ili kostim i nastup stavio u istu kategoriju, ili još bolje ponderisao, tako da pesma vredi makar 40%, vokal 30%, nastup 20% i kostim 10%. Pomnožim svaki od ovih procenata sa ocenom i dobije se neka realna od 1 do 10 (naravno u decimalnom zapisu). ;)

Meni je to generalno nebitno i zaboli me neka stvar, ali ovo je jedno od najgorih otvaranja koje sam vidio. Sve djeluje toliko amaterski i produkcijski bezveze.

Voditelji isto blaga katastrofica, posebno Mika i Laura. Onaj treći nije loš.

Jako me nervira sto ne sijaju ivice ovih pista, nekako iz ove perspektive iz koje uvek slikaju izgleda kao malo bolja koncertna bina

Back