ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

E da, zaboravih da kažem. Određeni forumaši su nam 2 godine ovde prali mozak o tome kako se Konstrakta nije proslavila sa glasovima žirija jer je previše avantgardna, nije pesma za žiri itd itd, Irska ove godine je dokaz da to apsolutno nije tačno i da bi Konstrakta bolje prošla sa bilo kojom drugom državom, pogotovo zapadnom.
😌😌😌😌

Ova tabela mi se javila u snu. Nema na čemu.

View attachment 22472

Da vidimo dakle

Hrvatska -1
Ukrajina -1
Italija -4
Francuska pogodjeno
Izrael pogodjeno
Svajcarska +5
Irska +1
Svedska -1
Gruzija -12
Portugal pogodjeno
Srbija -6
Jermenija +5
Grcka +3
UK -3
Litvanija +2
Letonija +1
Luksemburg +5
Nemacka +7
Norveska -5
Finska +2
Kipar +7
Estonija +3
Austrija pogodjeno
Slovenija +2
Spanija +3

RTS nikad nece uloziti veliki novac u nastup, tako da treba svi kolektivno da se pomirimo sa cinjenicom da su nama prskalice koje traju 10 sekundi u toku nastupa sam plafon. Tako da to je to sto se Srbije tice. Ne treba da mastamo o nekim stvarima kada znamo da se nece desiti.

Jedna bre mikrodrzavica kao sto je San Marino ima vatru na scenu, eeej. Najsiromasnija zemlja evrope Moldavija pa ima bolje nastupe od nas, treba stvarno da nas je sramota.

Pa to se nikad ne zna jer ni RTTD nije plod neke snazne autorske kulture nego jednog klinca koji je sam tu pesmu napisao. I koji pre toga nijedan hit nije stvorio.

Takvih klinaca ima svugde, mozda naleti i kod nas.
I onda struka koja sedi u komisiji to ne prepozna, nego igrom slučaja upadne jer je neko odustao na vreme, a on bio rezerva

Mi ispadosmo najsiromašnija drzava u istoriji. I RTCG je imao neke nastupe o kojima RTS moze samo da sanja.

Beda i sirotinja

E da, zaboravih da kažem. Određeni forumaši su nam 2 godine ovde prali mozak o tome kako se Konstrakta nije proslavila sa glasovima žirija jer je previše avantgardna, nije pesma za žiri itd itd, Irska ove godine je dokaz da to apsolutno nije tačno i da bi Konstrakta bolje prošla sa bilo kojom drugom državom, pogotovo zapadnom.
Isti ti forumaši će pričati kako nije ista godina, kako nije ista konkurencija, kako nisu isti ljudi u žiriju. Sve to u očajničkoj želji da opravdaju žiri i ubede nas u njihovu objektivnost. Ma važi. Konstrakta da je predstavljala neku zapadnu zemlju imala bi barem 160 poena, umesto onih 90 kojih je pola došlo od ExYu.

Predviđam da će do kraja ove decenije, najgore u istoriji takmičenja, pobeđivati: Francuska, kao jedna od najzainteresovanijih za organizaciju;
Holandija, nakon što se izmiri sa EBU;
Ukrajina i/ili Izrael, iz razloga poznatog;
Još jedna zemlja koja nije uopšte pobeđivala ili barem nije u skorije vreme i koja je došla na red;
Švedska, jer rekordi se moraju oboriti.

@Paučica da im ja pomognem ne bi izlazili iz top 10. Shvatite da je neko drugi slao pesmu možda bi ispali u pf. nisu se kockice sklopile i to je to.Niki nas nije primetio Zašto Konstry nisu bojkotovali?

Oni koji ozbiljno planiraju da se prijave na pze25 sa željom da pobede bi trebali već sad da krenu (ili da su već krenuli nakon pze24) da prave pesmu i osmišljavaju ceo koncept svega, a ne da čekaju poslednji minut pred kraj roka za prijavljivanje i zbrze sve

Back