ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Primetio sam da ORF forsira nemacke izvodjace u poslednje vreme, pa sam napravio presek njihovih izvodjaca (odakle su) u poslednjih 20 godina:

2004: italijanski deo
2005: ROTW (Estonija)
2006: ROTW (jedna clanica grupe je Italijanka, ali iz Ciriha, ostatak su Svedska, Malta, Nemacka, BiH, Izrael)
2007: nemacki deo
2008: italijanski deo
2009: nemacki deo
2010: francuski deo
2011: italijanski deo
2012: italijanski deo
2013: nemacki deo
2014: italijanski deo
2015: francuski deo
2016: nemacki deo (iz Kanade je)
2017: ROTW (Rumunija)
2018: nemacki deo
2019: nemacki deo
2020/21: francuski deo (Albanac)
2022: nemacki deo
2023: nemacki deo
2024: nemacki deo

Ono što je kao dobra strana priče je da nije pobedio Izrael, al dobili smo još jednu godinu gde žiri puni sa glasovima nekoga. Vrlo gorak ukus zbog sabotiranja Hrvatske. Pesma mi je od lošijih pobednika, čak mi Stefanija bolja.

Ja nemam energije da treću godinu zaredom osporavam pobednika Evrovizije, tako da ću se pridružiti grupi fanova koja veruje da je ovo pobedilo zbog toga što su muzički stručnjaci prepoznali vokal i kompoziciju i nastup.

Helena Major postala trans lezbejka, imamo i mi neke zanimljive narative za Evropu.

A jel može neko biti strejt ako je nebinaran? Ili je strejt svaka nebinarna osoba koja dejtuje osobu koja nije nebinarna tj binarna? Jel zadržavaju svoje urođene polne organe?

Confused Thinking GIF

O znaci on zivi sa devojkom a prošle jeseni je shvatio da je NB, kad je i napisao ovu pesmu lol

Topla ljudska priča
Kakve veze ima rodni identitet sa seksualnim/romantičnim usmerenjem?
Nebinarne osobe mogu imati različite seksualne orijentacije.

Zaista, nije tako teško.

Začuđujuća je količina samozadovoljstva koju ljudi crpe iz činjenice da nešto ne znaju.
Bukvalno poplava ljudi na društvenim mrežama koji smatraju užasno šarmantnom i zabavnom pozu (jer ništa drugo do poze i nije) u kojoj su im „razne novotarije i zapadne izmišljotine” prekomplikovane za razumeti. Bukvalno je dovoljno uložiti minimalni napor i razumeti bar osnovne stvari.
Daleko od toga da sve razumem i shvatam. Vrlo malo se i bavim pitanjima rodnog identiteta, ali danas znam mnogo više nego pre dve ili tri godine. Ipak, ni tada (pre 2 ili 3 godine) nisam imao poriv da ismevam ono što ne razumem i zauzimam pozu u kojoj je to prosto neshvatljivo. I sve uz kao neki smešak i „koji sam ja meni car” ton (vrlo često i prigodan smajli, najčešće blaženi osmeh).
OK, jasno je da vam se narativ ne uklapa u ideološko (ili kakvo god) viđenje sveta, ali hajde da se ne pravimo da ste uložili silan napor da nešto naučite i prosto niste uspeli, jer je nEshVatLJiiiiVo. Niste. Da ste pročitali samo jednu stranicu o temi o kojoj pišete, bar vam pojmovi seksualnog usmerenja i rodnog identiteta ne bi bili baš toliko zamagljeni.
Currently Reading Back To School GIF by INTO ACTION

Pročitao sam podosta i sam koncept rodnog identiteta mi je kvazi-religijski koncept koji se ne zasniva ni na čemu empirijskom, već na unutrašnjim osećanjima i predstavama.

Mislim da treba odbaciti predrasude i da je normalno da se muškarci šminkaju i oblače haljine i da žene ako ne žele ne moraju da se depiliraju, ali teorija da je rodni identitet odvojen od pola je nešto sa čim se ne slažem. Zapravo ne slažem se da rodni identitet uopšte i postoji.

To je već stav. (y) Poštujem, iako se naravno ne slažem.
Poza kako je preteško za shvatiti je samo poza.

meni je biti muško ili žensko čisti biološki podatak, kao biti visok, nizak, imati ovakvu ili onakvu kosu. Društvo naravno nameće određene obrasce ponašanja muškarcima i ženama i mislim da se protiv toga treba boriti, ako vam ne odgovaraju, ali ako ljude koji odbace nametnute stereotipe izvučemo iz kategorije muškaraca i žena, onda mi koji tu ostanemo još više smo prinuđeni da se tim predrasudama povinujemo.

Nekako mi je ideja nebinarnosti kao da su se ti ljudi predali u borbi protiv nekih predrasuda i rekli dobro, eto mi više nismo muškarci/žene, evo mi smo ovo.

Ja mislim da je bolje srušiti predrasude šta je uopšte muško ili žensko i kako treba da se ponašaju i to proširir, a ne napraviti neku zasebnu kategoriju.

Što se tiče osoba koje promene pol, od mene veliko poštovanje, za to treba puno mentalne snage i hrabrosti.

Back