Offtopic

Ali Ivana kao Albina hahahaha plačem, za mene je više Bugarska šatra sa trbušnim plesačicama xD

Ne razumem baš ovaj drugi deo komentara, ili si me zamenio sa nekim.. 😃
Iako se slažem da mu je poređenje pogrešno, što se mene tiče. 😃

Obožavam ovu uzbunu (uglavnom) gej muške populacije oko vojnog roka. :D Neke ljude jedva čekam da vidim tamo! 🤭

Ja sam prvo bio izrazito protiv toga, ali pošto su spustili na 75 dana + će biti plaćeno, pucaće i ko neće. 🤭

Mada ja verovatno neću, jer će gornja granica biti 27 godina. Ali ako me pozovu šta mi teško, služimo Srbiji + živela Srbija.

Kakva si ti jedna str8 veličina! Bravo! Znaš neki od nas se ne prodajemo za državnu siću i ne bi da prolivamo svoju krv zato što dve budale nisu mogle da nađu zajednički jezik pa su odlučili da ratuju za parče zemlje... Stvar principa.

Ma kakvo prolivanje krvi, to će biti neki cosplay and role play, da ne kažem kostimiranje i igranje uloga. :D Uopšte ne mogu ozbiljno da shvatim taj koncept i kao 'ajde, bar će biti plaćeno. Da se stvarno zarati eventualno bismo mogli da budemo topovsko meso nakon 75 dana, nerealno je očekivati nešto više od nas.

E sad da li bih stvarno želeo da budem topovsko meso, pa ne.

Oko "parčeta zemlje" se sigurno neće ratovati, verovati u to je krajnje naivno. Pitanje je da li će se stvarno uvoditi vojni rok ili se samo ta priča i dalje koristi za zamazivanje očiju narodu, kao što se već radi par godina unazad. Ako se stvarno i uvede, mislim da niko neće crći za 75 dana, pritom nije loše znati neke najosnovnije stvari za ne daj Bože. Na kraju krajeva, ko baš ne želi može da se pozove na prigovor savesti i služi civilno, mada nisam siguran kako to funkcioniše.

Last edited:
Valjda će tek objasniti kako će funkcionisati civilno, pa ćemo videti. Nadam se samo da poslodavci neće ljudima deliti otkaze jer ih neće biti 75 dana na poslu i da će se kažnjavati nekim ogromnim ciframa ako nekog otpuste zbog toga. Znam da mene moj ne bi, ali on je u manjini normalnih poslodavaca u Srbiji.

Oko "parčeta zemlje" se sigurno neće ratovati, verovati u to je krajnje naivno.
Da u pravu si, rat u Ukrajini i Palestini je zbog bombona kako sam samo mogao biti tako naivan... I šta kao treba da mi bude olakšanje to što je 75 dana? Nedelju dana da je opet bih zastupao isto mišljenje, jer ja stvarno ne vidim šta to treba da se nauči u vojsci što će mi služiti dalje u životu.

Ja mislim da je vraćanje vojne obuke nepotrebno, ali opet nije mi to sad neki bauk. 75 dana nije nešto puno, a i te obuke nisu više onakve na kakve su odlazili naši očevi jer su se i ljudi i njihove navike promenile. Ok, sad je malo bzv da ja govorim o tome jer nisam u kategoriji do 30 godina.
Sa druge strane, ako se zarati (ja mislim da neće, zato što cak ni AV nije lud da ratuje sa NATO), neće biti pozivani samo oni koji su imali vojnu obuku, jer je njih malo, već svi iole sposobni bez obzira na pol.

Valjda će tek objasniti kako će funkcionisati civilno, pa ćemo videti. Nadam se samo da poslodavci neće ljudima deliti otkaze jer ih neće biti 75 dana na poslu i da će se kažnjavati nekim ogromnim ciframa ako nekog otpuste zbog toga. Znam da mene moj ne bi, ali on je u manjini normalnih poslodavaca u Srbiji.
Upravo to, misliš da će privatnici čekati da se neko vrati sa služenja vojnog roka ili će naći drugog ko će uzeti njegovo mesto. A da ne pominjem to što postoje ljudi koji zarađuju preko 1000€ i što su naučeni na život sa tom svotom novca... Tipa stan mu samo košta 500€ i to znači da će on služiti vojni rok samo da bi isplatio stan, a gde su tu drugi troškovi? Napraviće haos sa ovim, živi bili pa videli...

Sa druge strane, ako se zarati (ja mislim da neće, zato što cak ni AV nije lud da ratuje sa NATO), neće biti pozivani samo oni koji su imali vojnu obuku, jer je njih malo, već svi iole sposobni bez obzira na pol.
E da, zaboravili smo na ovo u ovoj diskusiji, u tom slučaju u rat bi išli svi koji su sposobni. Daleko bilo. 💀

Pa sposobni Rusi su 2022. pobegli iz Rusije iz istog razloga.

Da u pravu si, rat u Ukrajini i Palestini je zbog bombona kako sam samo mogao biti tako naivan...
Mislio sam isključivo na situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi, ne na sve ratove ovog sveta.. no nebitno, ja se svakako slažem da ne postoji realna potreba za uvođenjem vojnog roka, a upravo zbog razloga koje ste Petar i ti naveli ja i dalje mislim da su sve ovo možda prazne priče, jer mi naš sistem zaista ne deluje sposobno da reguliše sve te potencijalne probleme.

Nema veze vojni rok sa Kosovom, pa ne bi ga u miru predavao "sporazumima" da oće vojno da ga povrati 😂

To je više spin za bumere, kojima su generacije od 35 i ispod godina mlake, njanjave i manjkaju disciplinom. Znamo ko je glavno biračko telo vlasti.

Ali ovi argumenti i komunjarske fore treba da idemo da naučimo šta je disciplina i život, a ne zna se ko se gore ponaša od svih njih koji su služili vojsku, a pitanje i da li su je služili. Meni je bukvalno ispod časti služiti vojsku u ovakvoj rupi od zemlje.

Ja bih gledao da za tih 75 dana izvučem maksimum u smislu da naučim nešto korisno i da to bude korisno životno iskustvo.

Ali je presmešno što bi ljudi slali decu u vojsku da nauče da nameste krevet (???)

Je l' kasarna hotel Putnik da učim da namestim krevet, pobogu. Meni to majka pokazala kad sam imao 5 godina.

Back