Offtopic

Baš mi je žao. :( Bila mi je jedna od omiljenih, a generalno i jedna od najtalentovanijih glumica te starije generacije.

Pitali onu Jill Stein što je kandidat Zelene stranke za predsjednika Amerike koliko poslanika ima u Kongresu, ona kaže 600 ili tako nešto, a odgovor 435 lol

Preslušah album Katy Perry, super zaboravne pjesme sa ponekim catchy natpjevima u trenucima. 😪 Produkcijski mi je dobro i vidi se da album pokušava imati nekakav svoj identitet i i vajb, ali sveukupno stvarno je flop, a još nema ni spotove za sve pjesme. Jedine dvije koje bih izdvojio:

Ove pjesme mi se dopadaju, ostatak za sada ništa. Da ne budem baš basic duet sa Doechii mislim da je ok.

Svakako i ako te zakači možeš se pozvati na prigovor savesti u skladu sa članom 45. Ustava Republike Srbije, bez obzira kako bude glasilo zakonsko rešenje, i tih 75 dana da odslužiš bez oružja, e sad da li isto u kasarni ili nekoj civilnoj ustanovi, to je druga tema.

Lice nije dužno da, protivno svojoj veri ili ubeđenjima, ispunjava vojnu ili drugu obavezu koja uključuje upotrebu oružja.
Lice koje se pozove na prigovor savesti može biti pozvano da ispuni vojnu obavezu bez obaveze da nosi oružje, u skladu sa zakonom.

Mislim da su negde najavili da nije realno pre 1.januara 2026. sve to osposobiti.

Evo novog materijala za debilarijum, ministar Selakovic u akciji spasavanja cirilice :ROFLMAO:

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/553971/nikola-selakovic-tastatura-dvoazbucne.html

On, jadan, izgleda ne zna da je u Control Panelu na svakom racunaru moguce dodati jezik tastature po zelji (kao i pismo), pa je, shodno tome, moguce dodati i cirilicu.

Vec je vise tesko i pohvatati sve njihove provale ali ovo je definitivno jedan od jacih bisera 🤡
Супер, а сви ви овде не знате да прочитате шта је тај министар изјавио. У Србији ЈЕДВА можете купити тастатуру на српској ћирилици. Не будите Н1 (функционално неписмени новинари), не говори се о Контрол панелу него о тастатури на којој су ФИЗИЧКИ написана слова српске ћирилице. Ја такву тастатуру имам. Данас је 22.9.2024. и на сајту Техноманије, Техомедије и Гигатрона не можете наћи српску ћириличну тастатуру државе у којој је то писмо ЗВАНИЧНО. И то је јадно за нас припаднике те мањине.

Back