Offtopic

Ja bih isao na ovo padobranstvo ili za motorna vozila, ali zvace samo one koji imaju vec neko predznanje u tome. Onda najverovatnije civilno, najbitnije mi da se radni odnos ne ugrozava i da drzava nije nametnula neku svoju novcanu naknadu.
Nešto sad ni ne spominju civilno služenje u smislu kako je to bilo ranije, po raznim ustanovama, već samo služenje bez oružja, ali praktično u kasarnama, daleko od kuće što bi se reklo. No, videćemo na kraju kada uobliče propise, šta će smisliti.

Što se tiče radnog odnosa, pa i tu je pitanje kako će privatni sektor gledati na to. Ako si zaposlen, naknadu u visini zarade bi primao u visini proseka za 12 meseci, pa tu i ne bi bilo nekih većih gubitaka, ali po povratku na posao, pitanje je da li će svi poslodavci gledati blagonaklono na izostanak sa posla. Neki će moći da angažuju zamenu, neki baš i ne, jer ako treba da ih obučavaju, za neke poslove ih ne mogu obučiti za 2,5 meseca, pa bi praktično radili smanjenim kapacitetom.​

I ja sam 9 meseci odslužio civilno u Odeljenju za vanredne situacije pri Ministarstvu odbrane. Bilo je prilično dosadno, neki popisi, papirologija, i pomagao sam ovima iz vojnog odseka te unosio im podatke vojnih obveznika u njihov softver (prebacivalo se sa kartona iz fioka). Nekih mesec dana na kraja služenja, išli smo u Rakovicu na neki kurs za prvu pomoć i u vatrogasnu službu, pa se na kraju polagao neki test i jedan dan išlo na poligon, da se isproba gašenje vatrgoasnim aparatom.​

Volim što me nikad nije zahvatila vojska. Već na regrutaciji su me ponizili jer ja stvarno nisam mogao da pišam u epruvetu u onoj rupčagi u Gundulicevoj u Zr. Tako da su mi se odmah zgadili. Posle sam počeo da studiram i dok sam ja završio fakultet odavno su je suspendovali.

Ja baš volim jesen, a zima mi je nekako puno depresivna posljednjih godina iako u suštini ne hejtam i volim tada putovati. Da nema Evrovizije mislim da bi mi proljeće bilo najgore godišnje doba isk.

Volim što me nikad nije zahvatila vojska. Već na regrutaciji su me ponizili jer ja stvarno nisam mogao da pišam u epruvetu u onoj rupčagi u Gundulicevoj u Zr. Tako da su mi se odmah zgadili. Posle sam počeo da studiram i dok sam ja završio fakultet odavno su je suspendovali.
Mooolim, pa to je bar bilo u privatnosti toaleta, a šta je sa čuvenim ''skidaj gaće!!!'' pred svima u prostoriji, tj. bolje reći saletini lol.

Sećam se da su na regrutaciji mnogi ''opasni'' i kršni tipovi padali u nesvest i bili malaksali nakon vađenja krvi, a ja kao najgori drogoš purnjao dve cigarete istovremeno dok mi vena još krvari lol i sendvič sam im prepustio da se povrate

E, pa mi nismo skidali gaće pred svima. Ulazili smo jedan po jedan u ordinaciju i bukvalno je trajalo sekundu to skidanje gaća, sećam se kako sam se tad tripovao oko toga 🤣

Pa onda si dobro prošao, nas su poslali kod Novosadista na regrutaciju 😌

To je dečije muzičko takmičenje "Ritam Evrope" na kojem će učestvovati deca iz 12 gradova i opština Republike Srpske. Održava se svake godine, posebno u Srbiji, Republici Srpskoj i valjda Crnoj Gori. Svaka opština predstavlja određenu zemlju i deca pevaju neku pesmu odatle, a to najčešće budu evrovizijske pesme.

Domaćin je Pale, i njihovi takmičari će predstavljati Srbiju, pevaće "Ramondu".

Back