272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Tenzično smo se uvukli u finale.

Kim, Paramore (?), Šekspirovke :(

Doja zamalo finale, šteta velika.

Bravo za prezentaciju, odlična je bila 😁
Ja sam zadovoljan svojim plasmanom, pesmu sam poslao jer se baš uklapa u temu i znao sam da se neće svima dopasti, i čim sam je poslao rekao sam paučici da će biti poslednja u pf, pa tu je kao ali ipak nije, i to mi je ogroman uspeh 😁
Prvo polfunale je stvarno bilo preteško, odlični su finalisti ali poeni, od mene, bi u finalu bili i za heroin i za Doju Cat.
Stormu zameram što vrti jedne te iste izvođače, ali sada je stvarno poslao odličnu stvar koja se uklapa u zadatak.
U svom pf-u i nisam baš zadovoljan. 5-5. Šteta što sparkle nije uspela da glasa, poslala je jednu od najkvalitetnijih pesama na izdanju.
Srećno svima u finalu, biće odlično, a i teško glasati 🤩
Screenshot_20241027_160340_Chrome.webp
Bato, ti si? 🤔 @Nije sve tako sivo

Vidim da bih sa neuspelom prijavom prošla još gore (Fever Ray), a hvala Paučici na pomoći, iskreno sam bila na korak da, posle baš duuugo vremena odustanem od učešća sobzirom na to da nisam imala nešto preterano vremena da tražim, a ovo što sam slušala nije mi bilo to. Usput mi se potrefilo i to sa laptopom, pa mi je bilo baš do pauze, mada u isto vreme i žao da propustim ovako dobro organizovan FSC. Mada, što se kaže, u nečemu zlom (teškim vremenima) se uvek nađe i ponešto dobro jer ne bih verovatno otkrila ovako dobrog i skroz interesantnog izvođača. Odmah su mi bili privukli pažnju u tih nekoliko pesama koje su mi stigle u inbox, prve sam ih pustila i znala da je to to. 😆 Od rezultata iskreno nisam ni očekivala bog zna šta, možda zbog specifičnosti vokala, ali meni su se dopali, ono što bi se reklo "na prvu." A vidim da su skrenuli pažnju, što mi je ipak drago.

Što se ostalih rezultata tiče, dosta dobri za prvo polufinale, ispalo mi je 8,5,2 poena.

Nakon mog ručka vam kačim redosled (ovaj put ću tražiti pomoć od chat gptija) neću mađijati. Iskreno mi je žao Doje i sestara, to su mi dva najžalija ispadanja. Ali ako pogledam pesme koje su prošle - većina je tako htela i shvatam da su i one na svoj način zaslužile.

Apropo Ivaninog komentara, hehe, eto sada znate, da Ivani nisam dala Heroin, verovatno bih ga ja poslala i gledali se u finalu. Buuu!!!!

A da Ivana nije rekla ne bih ga favorizovala osim sto sam stavila :( kad je ispao jer nije bilo po volji većine iako ste imali u krajnostima reakcije na njega. Drago mi je da je pesma našla put do određenih ljudi. ❤

Uuu pa nisam loše prošao kao što sam očekivao. Možda bi se na nekoj slabijoj i manje mračnoj temi više istakao i prošao u finale. Svakako hvala svima na glasovima, malo su me iznervirali neki komentari na slušanju jer pesma nema spot, ali uprkos svemu ja sam zadovoljan poslatom pesmom i meni je odlična, iako se skoro niko ne bi složio sa mnom.

Apropo Ivaninog komentara, hehe, eto sada znate, da Ivani nisam dala Heroin, verovatno bih ga ja poslala i gledali se u finalu. Buuu!!!!

A da Ivana nije rekla ne bih ga favorizovala osim sto sam stavila :( kad je ispao.

E pa sad..😐🙁 Sad mi i žao što su mi se svideli toliko da sam ih pustila prve..🙁 Možda neko ne bi rekao da je tip pesme i izvođača koji bi se meni dopao, ali volim ja ponešto ovako blesavo i ludo. 😆

Nemaš za čim da žališ, da nisu trebali ne bi našli put do tebe ❤ Ali sam na kraju ipak odlučila da je bolje za mene da pošaljem nešto što smatram da bi se plasiralo u finale da bih dala još nekome prostora za plasman. Ali da nisi uzela i meni bi bilo tužno da se takva pesma ne nađe ovde. Na kraju je sve možda ispalo kako treba osim plasmana za Heroin. Ali nema veze. Imalo je smisao i došlo do onih do kojih treba.

Paučica je fenomenalno organizovala sve i mnogo se potrudila! Svaka čast! (y)
Meni su lično pesme baš baš loše, čak ni 12 mi nije nešto što mi je dobro, samim tim mi je još žalije i tužnije što nisam u finalu. :cry:

Baš mi je žao Doje i Stormija, bila je odličan izbor za ovu temu. Svaki njen spot i vizuelni identitet su joj next level, po meni je najbolje dočarala temu.

Back