274.FSC - Čas Istorije

Bas sam zelela da posaljem nemacku pesmu, ali niko ne bi poslusao vise od 10 sekundi, i uglavnom su datirane, T Mousse, Robin Shultz, o Nini Hagen da ne pricam 😂 ovo sto prave danas je za mene neslusivo, neki nemacko arapski rap. Ramstein bio mnogo puta na fscu. Mozda neko iznenadi.

Al ne bi mogao Ramštajn i da nije bio nijednom jer svi članovi trebaju biti iz neke zemlje ex AU, a ovi su iz Nemačke, pa ne može.

Krećemo sa prvim od 14 časova istorije.

1000021283.webp

Wheel of Luck je rekao da je prva na redu Poljska.

:pl::plb::pl:

Na Evroviziji je učestvovala 26 puta i što je zanimljivo svoj najbolji plasman je ostvarila na debitantskom nastupu, a to je bilo drugo mesto.
Za najbolji plasman je zaslužna Edyta Gorniak sa pesmom To nie ja.
U top10 su bili plasirani 3 puta.
Od kada su uvedena polufinalne večeri na ESC delimično su uspešni, pa su tako u finale uspeli da se plasiraju u 7 od 18 pokušaja.

Moj lični top3 iz Poljske izgleda ovako :

🥇Blanka - Solo
🥈Donatan and Cleo "My Słowianie – We Are Slavic"
🥉Ich Troje feat Real McCoy - Follow My Heart

Voleo bih da čujem i vas, vaše favorite!

Last edited:
Krećemo sa prvim od 14 časova istorije.

View attachment 26742

Wheel of Luck je rekao da je prva na redu Poljska.

:pl::plb::pl:

Na Evroviziji je učestvovala 26 puta i što je zanimljivo svoj najbolji plasman je ostvarila na debitantskom nastupu, a to je bilo drugo mesto.
Za najbolji plasman je zaslužna Edyta Gorniak sa pesmom To nie ja.
U top10 su bili plasirani 3 puta.
Od kada su uvedena polufinalne večeri na ESC delimično su uspešni, pa su tako u finale uspeli da se plasiraju u 7 od 18 pokušaja.

Moj lični top3 iz Poljske izgleda ovako :

🥇Blanka - Solo
🥈Donatan and Cleo "My Słowianie – We Are Slavic"
🥉Ich Troje feat Real McCoy - Follow My Heart

Voleo bih da čujem i vas, vaše favorite!
1. My Słowianie
2. Jestem-Magdalena Tul
3. Michał Szpak- Colur of you life

Meni su poljske pesme retko blizu top 10, ili u samom vrhu kada rangiram. Ovogodišnja mi je bila simpatična, Ochman isto samo ok (bez nastupa ofc).

Sećam se da sam jako voleo Kasiu Mos 2017. ali je sada retko pustim.

Ce izginemo od italijana
Verovatnoća velika, ali ne mora da znači

Bilo je geo izdanja na kojima smo mislili da će Finska da odvuče dobar deo pesama, pa ispalo da ih je bilo malo kada su se prijave završile.
Isto tako se sećam da se komentarisalo za Španiju i Grčku (ne znam da li za obe zemlje na istom FSC) , a na kraju 0 pesama na tim jezicima.

Back