Offtopic

Koliko je u stvari jezivo biti deo tog korumpiranog sistema, "lepo ti je" dok možeš da se ugrađuješ i živiš od državnog budžeta, ali takođe i strepiš jer ako se nešto desi postoji šansa da te veliki vođa pusti niz vodu i da završiš kao žrtveno jagnje.

Zaista nikada nisam bila zainteresovana za politiku, ali u poslednje vreme ključam od besa dok pratim sve ovo što se dešava.

I nije floskula kada se kaže 'ako se ne bavimo politikom, ona će se baviti nama' već je to debela istina.
Posledice njihove korupcije, besramnih laži su mi evo bukvalno došle na vrata, 200m od moje zgrade sručila se stanična nadstrešnica.
Ako dozvolimo da se sa ovim izvuku, mi i jesmo za gaženje i ponižavanje.

Pre nekoliko dana posetio nas premijer Tuvalua (ukinute nam vize ako hoćete tamo da putujete :D), a danas je stigao predsednik Ekvatorijalne Gvineje, pa u tu čast okačene njihove zastave.

20241126_084556.webp

Bile su u čast Đorđije Meloni (Italijanske premijerke) zastave Mađarske.
Valjda su zastave ovaj put pogodili.

To je bilo pre godinu dana kada su pogrešno stavili orijentaciju na zastave duž puta, vertikalno umesto horizontalno, kao recimo što su radili za francusku zastavu. Nisu to bile boje mađarske zastave, već italijanske, ali sa lošom orijentacijom, budući da se zastave prilagođavaju formatu za bandere, bez obzira na originalne proporcije. U odnosu na mađarsku, bile su druge nijanse i zarotirano za 180 stepeni.

Zastave koje su se vijorile ispred Palate Srbija su tada bile ok.

Gde su našli toliko zastava Ekvatorijalne Gvineje?

Štampaju ih pred svaku posetu zvaničnika. Sad su nešto učestali, na svakih par dana eto neke nove zastave u blizini Palate Srbija.

I proletos kad sam bio u BG-u video sam neke afričke zastave na banderama, morao sam Google Lens-om da vidim čije su.

Sve sami desničari pobeđuju.
Prvo u Holandiji, pa Francuskoj, pa pobedi Tramp, pa se u Nemačkoj predviđa pobeda konzervativne partije prvi put posle 1945....
I sada Rumunija. Neofašizam cveta😳

Ima još nade, možda drugoplasirana Elena dobije glasove ljudi čija opcija nija ušla u drugi krug, ali ovo je svakako šok i skandal.

Back