lu Luksemburg 2025: Laura Thorn - La Poupée Monte Le Son

Luksemburg
Hm, nije me ništa potpuno kupilo na prvo slušanje.

Zanimljive su mi: No Thank You, Gambler's Song, La Poupée Monte Le Son. Pevačica iz Rhytmic Soulwave-a me glasom podseća na Celeste.

Mrzelo me da preslušavam sve pesme pa sam bacio uho na rekapitulaciju i ništa me nije zaintrigiralo. Nijedna mi ne zvuči kao evrovizijski finalista, ali nije mi tako zvučala ni ovogodišnja tako da ono...

Bože, Luksemburg kao da je kupio sve ove pesme na rasprodaji švedske generike koja je odbijena na Melfestu. Ponovo bez trunke originalnosti i sopstvenog identiteta.

Najmanje loše mi zvuči La poupée monte le son, premda je tekst kritican ko razume francuski.

Nadam se da ih žiri neće i ove godine puniti poenima.

Bas je nekako generično sve, jedino 0.5 malo ko da se istice

Ne znam, meni je ovo sve odlično. Human Eyes droga.

Jedva sam se udostojio da preslušam pjesme, a vidim doslovno niko od fanova nije ni pisao o ovome. Nisam nešto oduševljen onim dvjema pjesama na francuskom, meni se ovo najviše sviđa:

La poupée monte le son mi se malo uvukla u uvo iskreno 😬 Ima nostalgičnu melodiju kao Cherin iz Belgije 2023. Takođe, po zvuku mi je nekako logičan naslednik Fighter iz prošle godine koja mi se nije dopala, ali su obe kao taj neki francuski disko šlager, pa je možda to naznaka nekog luksemburškog muzičkog identiteta.

Ali imam utisak da će biti saobraćajna nesreća uživo i nadam se da nastup neće biti u fazonu lutaka 🥲

Last edited:
Poslušah pesme, ok su, ali stvarno ništa specijalno, zvuče bukvalno kao Melfest fileri i bez potencijala da bilo šta ozbiljnije naprave.
Rafa Ela - No thank you - Ima nekog ritma, šmeka, zvuči moderno, ali opet mi ne privlači pažnju.
Laura Thorn - La poupée monte le son - Samo simpa, malo vuče na Loin d'ici.
Zero Point Five - Ride - Ovo bi po nekom algoritmu trebalo da mi se svidi, fin folkiš momenat, ali mi je neubedljivo.
One Last Time Band - Gambler's song - Fino i slušljivo, ali mi neki momenat nedostaje, u smislu dinamike.
MÄNA - Human eyes - Ni ovo nije baš upečatljivo, iako prija u pozadini.
Luzac - Je danse - Ovo bi možda i najzinimljivije izgledalo scenski, pesma samo solidna.
Rhytmic Soulwave - Stronger - Jednostavno dosadno, iako vokalno deluje moćno.

Bukvalno nemam favorita, ali ono što mi je scenski najprijemčivije su Luzac i One Last Time Band, a mislim da Laura možda ima najveće šanse za pobedu.

Laura Thorn - La poupée monte le son na prvo mi bila cudan al je ne prestajem da slusam ovo ide sigurno u Basel.

Jedva sam se natjerao da najzad preslušam Luksić i smorio sam se - ništa mi nije wow, što kaže Djole, kao okej, ali ništa spec. Jedino se malo izdvaja Laura čisto zbog tog nostalgičnog zvuka. Trebalo je to sve skupa bolje, a nije da ne mogu

Za sada je ovako:
1. Laura Thorn - La poupée monte le son - dopada mi se; i meni se svidja taj pomalo nostalgican prizvuk. Nekako je nenametljivo, a opet mi je primetno. Moze ovo visoko da se kotira kod mene ukoliko ode na Evroviziju.
2. Mäna - Human Eyes - imam utisak da ce mi se uzivo malo vise dopasti. Ukoliko nastup bude odlican, mislim da moze do finala ukoliko se plasira na Evroviziji.
3. Rhythmic Soulwave - Stronger - slazem se sa Djole89 i razumljivo mi je da je dosadnjikavo, ali meni se dopada. Mozda bi neki revamp mogao pomoci, uneti malo dinamike, mada ja tu nista ne bih dirao. A jedva cekam da je cujem uzivo i da me vokalno odusevi.

Mada i ostale pesme uopste nisu lose. Recimo da su mi u najmanju ruku ok.

Meni je ovo najbolja pjesma ovdje. Iskreno nadam se da će ih kolektivno spucati neka energija u subotu i da će ovo pobijediti. Nadam se da su se potrudili oko nastupa, pjesma im je definitivno bolja nego prošlogodišnja

Back