Jao ljudi, sanjao sam da su izašle pesme i da su sve bile očaj i onda, a ne, čekaj…
Uglavnom, malo se osećam kao
Rubi u poslednjoj epizodi kad se probudi u bolnici i shvati da su joj amputirali nogu i krene da vrišti od šoka. Muzički festival na kome mi se ne sviđa nijedna pesma, to mi je baš super
Mimi je poprilično podbacila, pesma nema nikakvu strukturu, nekako je sklepana i zbrda-zdola, nema refren i izbor da početak i kraj pesme budu maltene potpuna tišina je šokantan. A i srednji deo pesme, jedini u kom se
nešto dešava, je tanak i nekako na 60% gasa. Zaista se nadam da neće da pobedi jer je ovo apsolutno tip pesme koji dobija jednocifren broj poena na Evroviziji.
Osim Mimi, od negativnih utisaka bih izdvojio i da su svi povratnici došli sa slabijim pesmama, kao i da je više od 20 pesama potpuno operisano od bilo kakve svojstvene, originalne i kreativne ideje. Toliko recikliranih pesama sa bajatim aranžmanima koje ne bi bile konkurentne ni pre 25 godina (gde su otprilike i produkcijski zaglavljene).
Pohvale za Haremsice koje su se vidno potrudile i koje zvuče bolje i konkurentnije od ljudi koji se 30+ godina bave muzikom. Nije moj tip muzike, ali credit where credit is due.
Jedina pesma koja mi je zanimljiva u studijskoj verziji je
Durum Durum. Ima tu dobrih ideja, ritmična je i ima neku napetu atmosferu, pomalo kao neka veštica koja baca čini, ali da bi funkcionisala uživo, neophodno je da prezentacija bude besprekorna, što je naravno nemoguće u skladu sa RTS-ovim kapacitetima. Čak i da ova devojka ne bude kuvana nogica uživo, RTS mora da podigne kredit za jedan skroman prop, a za režiju i kadriranje će je baciti vukovima.
Sve u svemu, ne bih da mračim, pošto ne znamo još uvek kakva je konkurencija i prerano je pričati o tome, ali me ni najmanje ne bi iznenadilo da ispadnemo u polufinalu ove godine.