Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Žiri je stvarno zlo. I Raiven je po meni puno više zaslužila. Žena je školovana pjevačica s vokalno jednom od najzahtjevnijih pjesama na cijelom izboru i onda je onako izignoriraju i stave treću odozada i puknu direkt između vokalnih horora Kaleen i Zorre.... Baš se vidi da samo prate kladionice i onda rangiraju samo one za koje misle da imaju šansu.

Da su fer ocjenjivali ni ne bi se dogodilo da se samo Nemo najeo onoliko bodova, već bi se to poštenije rasporedilo i na druge jake vokaliste kao Raiven, Teya, Portugalka, Slimane, itd.

Raiven takođe... Zaboravila sam na nju.
Kao što rekoh, ni Teya ni ona nisu imale sad neki wow neviđeni nastup.
Ali ljudi, kakav je nastup imala Letonija ili Kipar recimo? Obe pesme su bile ispred Srbije i Slovenije....

O tome koliko je žiri 'stručan' moglo bi se diskutovati večno.
Oni vole uglancani hiperprodukcijski pop sa nastupom pod konac. A tu niko Švedskoj ne može parirati godinama.

Mislim da je jedna od najvećih zabluda da žiri ceni vokal i umetnost. More unikatnih pesama i unikatnih prezentacija nije dobilo odgovarajući tretman. Konstrakta kao najunikatniji učesnik u poslednjih x godina nije bila vredna ni za top 10 po njihovom glasanju. A takođe je i more vrhunskih vokala izvisilo, tako da ni to nije garancija. Mislim da se oni vode kladionicama i geopolitikom. I tu je štos.

Мени је Мајина ушла у ухо цијели дан је пјевам
Још видим да је на Твитеру масовно дијеле, па стварно ће постати вирална и људи ће је из шеге изгласати хахаха

Ovo je žalosna suština svega što je vezano za žiri i njihovo glasanje. Oni pravi kvaliteti odavno nisu reper za realno ocenjivanje.
I tako će uvek biti dokle god se nešto ocenjuje ili meri subjektivno, a ne objektivno kao u sportu npr.
Dokle god se nešto na osnovu subjektivnog doživljaja 'rangira' uvek ima prostora za ksenofobiju, rasizam, predrasude itd. A svi znamo kako zapadna Evropa gleda na istočnu i Balkan.
Koliko puta pomislim na primer neke pesme koje su završile u top 10 da su bile na srpskom jeziku ili ih je jednostavno poslala Srbija da ne bi ishod bio isti

Meni se iskreno ta Vukayla uopste ne svidja. Nekako nista se ne razume sta peva, previse suska i to bas moze da iritira ljude. Nesto slicno kao ona devojka u kolicima sto je 2017 pevala za Rusiju Flame is Burning. Tako suska i bas smeta dok slusas. I u nastupu u JDD je bila losa, bez energije i umrtvljena. Kao da nema zivota u njoj. Ispala bi u polufinalu lagano. Ako bas hoce da nas predstavlja neka se prijavi dogodine sa boljom pesmom i vise pokretljivosti. Ove godine veliko ne.

Meni se iskreno ta Vukayla uopste ne svidja. Nekako nista se ne razume sta peva, previse suska i to bas moze da iritira ljude. Nesto slicno kao ona devojka u kolicima sto je 2017 pevala za Rusiju Flame is Burning. Tako suska i bas smeta dok slusas. I u nastupu u JDD je bila losa, bez energije i umrtvljena. Kao da nema zivota u njoj. Ispala bi u polufinalu lagano. Ako bas hoce da nas predstavlja neka se prijavi dogodine sa boljom pesmom i vise pokretljivosti. Ove godine veliko ne.
Aj malo oladi...

Majo ponovo si pomešala znači plave ujutru crvene uveče

Status
Not open for further replies.
Back