Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Bojana i David, razocaran sam, toliko bolja pesma i toliko gori nastup, u glavu sam imao takvo kidanje zamisljeno, ovo je bilo bas mlako, rad kamere ako je ovde bio katastrofa kako bi tek bilo na ESC.

Harem Girls, u paketu najbolji za celo vece, ali ne vidim da šok faktor bude efikasan na esc, fali im malo jaca pesma za to. Na kraju nastupa su bili malo slabiji, one Rupaul koreografije su bile flop, a draga koja se pojavi na kraju bukvalno nista nije dodala performansu xd

Filari, najbolji kao nastup, pesma nepostojeca.

Biber, prijatno iznenadjenje, dobar vokal, solidan performans, pesma je mogla biti i bolja

Milan, ok pevanje i ovde ali pesma nis specijalno.

Iskaz, energicno ali mi je ova bas Dubioza za siromasne

Ana, kvalitetno da, ali nista vise.

Kruz, ma ko su ovi ljudi lol

-----

Tropico, iskreno zao mi ih je, pesma im je chill i prijatna, ali njegov izgovor engleskog je .... xd

Tasha, servirala random stujardasica, sa random kadrove, sve je bilo random, iskreno zasluzeno ispadanje cak i ako jeste catchy pesma

Igor, u redu mi je pesma njegova, ali delici nastupa su bili malo cringe

Ne znam zašto se ne priča toliko o njemu, ali Filarri je definitivno bio 10 stepenika iznad oba svoja prethodna nastupa, a ubedljivo je bio i najbolji večeras. Previše se iscimao za ovu godinu i baš mi je drago, bilo bi još više XOT da skine i majicu za dance break… Jbg jedino što pesma nije toliko dobra.

Bojana i David su mi bili sasvim fine, msm bili su odlični, ali ništa što nisam očekivao, tako da nisam imao neki WOW momenat + Davidovo pevanje uživo je meh.

Harem Girls super kostimi, okej su zvučale, ali 0 energije na sceni, prejednostavna koreografija sa krajem koji ništa posebno nije doprineo, fali mi nešto mnogo jače od Jasmininog hodanja ka napred.

Iskaz sasvim okej u poređenju sa ostalim nastupima i bili su zabavni, ali nikakav potencijal za bilo kakav ok plasman na ESC.

Jelena Aleen je definitivno zaslužila da prođe u finale, umesto Ane, Kruz Roudija ili Cake.

Nataša najjača bila što je sama odradila celu pesmu i vizuale, sama sedela u green roomu i sama glasala za sebe vrv 😭 jedan čovek vojska hahaha.

Svi ostali užas iskreno.

Odgledao sam naknadno prenos. Po obicaju preterujete sa negativnim komentarima ovde. Nije bilo sjajno, ali ni toliko lose koliko bi se dalo zakljuciti citajuci komentare. Na kraju dana, dobili smo 8 OK finalista, ovi sto su ispali uglavnom su to i zasluzili. Kad se ukombinuje sa 8 najboljih iz drugog polufinala koje je po kvalitetu pesama dosta jace, bice to jos jedan solidan PZE, nista gori od onog iz 2022. Bas mi je drago sto nas izbor, za razliku od vecine ostalih, uvek ponudi zanrovski raznovrsne pesme. Cini mi se da je to nesto sto ne cenimo dovoljno. Slazem se da je 30 pesama previse, moze to da se smanji na 20ak. Ali opet, nije da imamo neki drugi muzicki festival, tako da mogu donekle da razumem da se ljudima ovako pruza sansa da se predstave publici.

Harem Girls - trending:

Srbija - #21
BiH - #20
Crna Gora - #16
Makedonija - #27
Hrvatska - #23

Golden Girls Dancing GIF by TV Land

I ja sam odgledao na reprizu pa evo kratkih izabranih utisaka

BxD - šta je bre ono? Režija blagi užas, oni kao da su juče prvi put na scenu stali… Baš razočaranje

Biber me kupio pevanjem, svaka čast.

Haremke me ne rade nimalo jbg. Pesma mi od starta jako haotično zvučala, i nekako nisam mogao da se otresem utiska da devojke ne kapiraju da drag nije samo našminkati se i obući ekstravagantno. Premalo plesanja, pa je na momente bilo dosadno i bez energije.

Filari iznenadjenje večeri, čak me i pesma odradila od fenomenalnog nastupa.

Dan posle - najgore polufinale PZE/Beovizije ikada. Ja ne znam kako su to uspeli. Mogao sam da vidim da prolazi u finale bilo ko. Bila je mrtva trka ko je najlošiji. Tako da mene ne čudi prolazak Cake i Milana, to mi je u rangu prolaska Grand Dua.
Filari jedini delovao profesionalno, ali pesma mi je i dalje bez veze. Doduše, bar je ovaj put odabrao pesmu koju može da otpeva.
Iskaz mi je takođe razočarenje, možda sam imao prevelika očekivanja jer mi je prvi favorit, ali osim energije ništa drugo mi se nije dopalo. Nedovoljno da se stvori hajp za pesmu i uđu u krug favorita.

Moj prvi utisak jutros je da Jelena nije prošla. U ovako očajnom polufinalu da u 8 nije bilo mjesta...

Vjerovatno nije pokupila kod publike nista ili tek po koji bod ( u konkurenciji tinejdz dueta, haremki, 2 učesnika koji su podržali studente itd..) a ne vjerujem ni da je kod žirija sad u top 3.

Ja ne znam šta ste vi očekivali. Ja da sam ove pesme čuo u oktobru takođe bih digao ruke od PZE kao što je RTS. Dovoljno je lepo da može da se gleda, a naravno da će dobrih nastupa na kraju biti 2-3.

Ovo je neki nivo Beovizije 2019.

Jedino bih izdvojio razglednice - verovatno najbolje do sad. Fali im samo da su snimljene boljom kamerom.

Harem Girls u trendingu u Hrvatskoj na YouTube-u! Jedine s PZE-a!

Danas potencijalno može biti show ako Maja Nikolić po 14.put ne bude bila u finalu.
Sutra ujutru je onda na Informeru i objašnjava zle žute sile koje stoje iza takmičenja. 🤣

Ako prođe, neka nju zadnju prozovu da vidimo njenu iconic reakciju

Kako se osjecaju nase komsije prvog jutra poslije prvog polufinala? Jesu li prisutne kakve tegobe?

Imam osjećaj da će večerašnje pf biti mnogo jače i zanimljivije

Utisci:

BxD - trema pojela, slabo kadriranje i osvjetljenje ali ako se poprave bar vokalno mislim da mogu u top 5 svakako

Igor - zanimljiv nastup ali problem je bila i ostala nebitna pjesma, žali Bože onakvog vokala koji ne snima sjajne pjesme i nema karijeru

Vampiri - fino za 1984. i simpa

Taša - meni dobra bila vokalno bar, mada stvarno je preglupo što je potpuno sama bila, to ju je ukopalo

Tropico - kritično da bend sa ovoliko iskustva dođe sa ovako prosječnim nastupom, pjesma mi je fina ali potpuno nebitna

Filarri - svaka čast za nastup i koreo, jedan od najboljih paketa, ali kao i za Igora, problem je recitacija od pjesme koja ne vodi nikuda

Jelena - odlična bila, mogla je proći definitivno u ovoj konkurenciji

Kruz - pa okej ali da se mene pitalo ne bih ih izabrao za finale

Caka i Milan - sestra i ja komentarišemo kako je lijepa ona i lijepo pjeva a pjesma bzv, kad ono... definitivno nisam očekivao prolazak ali očito narod voli harmoniku ma u kakvoj pjesmi da je

Ana - premoćan glas, ali mene pjesma smori, moraću da je čujem još par puta, možda klikne

Iskaz - najveći problem pretih vokal, sve ostalo mi je super, mada vidim da su šansi bez, šteta

Harem - dobre su bile, vidi se da su fanovi ESC, vjerovatno su bile top 2 publici ako ih nisu nadglasali ovi Kruz roudi i Anini glasači zbog indeksa i pumpanja

Biber - ja ovo volim baš, nema šanse za pobjedu svakako, ali meni je prelijepo

Mila - nesigurno ušla u pjesmu ali do kraja odlična, šteta što nije prošla, zaslužila je, ali dobro, vratiće se bolja

Anton - simpatično ali nedovoljno

Nije mi bilo užasno veče, ali jeste bilo stvarno tanko u kontekstu same Evrovizije. Večeras očekujem mnogo bolju ponudu

Back