Baš me zanima hoće li ova frka oko Oxaja da ih ugura u top 3 publike uz Aladina i TŽ
Ne bih se iznenadila da redosled bude na TV bude: Oxajo, Princ, Harem Girls, Mimi, Vukajla.
Ako nešto znam o glasanju publike je da nije dovoljna samo jedna grupa, ni samo jedna generacija. Mimi je popularna, ali samo u Generaciji Z koja najmanje gleda TV. Za Haremke, pišete da će glasati gejevi, ali je to manja grupa od studenata i pristalica protesta koji su danas pisali da zbog cenzure RTS treba glasati za Oxajo. naravno ukoliko se glasovi pristalica protesta ne rasprše na TAM, Anu i ostale koji su podržali studente. Osim toga Oxajo je rok grupa, a rok je bliži generaciji X i Y, od onoga što pevaju Haremke i Mimi. Ostaje Princ, na koga kao favorita ukazujem od kako je objavljeno da učestvuje jer em jedini ima, našoj publici omiljenu baladu, em potencira lokalpatriotizam, em solidno izgleda.
Za Vukajlu svaki plasman iznad 5.mesta na TV smatram uspehom jer za prosečnog srpskog PZE glasača ona izgleda malo ekstremno, ne peva na srpskom nego su prvi komentari da je ništa ne razumeju i da mumla, pa gube želju za daljim slušanjem. Oni koji su bili stpljivi da odslušaju refren rekli su da je najbolja, ali nisu svi kao moji prijatelji pa da prihvate moj savet i slušaju celu pesmu.
Bojana i David i Biber su više po ukusu našeg prosečnog Tv gledaoca. Ista grupa koja je progurala Maršale u finale, može im obezbediti i koji bod u finalu, a isto važi i za Lensi. Nadam se da će se TAM ugurati na 6.mesto.
Da nije bilo cenzurisanja RTS za Oxajo bih rekla da mogu dobiti najviše 3 boda od publike. Sad ih smatram najvećim favoritima jer mislim da će kod žirija dobiti više bodova nego Princ i Harem Girls i više bodova nego Vukajla kod publike, za koju očekujem 12 žiri+6 TV.
Iako mislim, da je Vukajla najbolji izbor, nemam problem da ode pobednik publike.