Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

2019 nismo pojma imali ko dobija tvt , bilo je između 5 pesama , a na kraju tvt dobiju Una i Nataša... Javlja mi se Oxajo za večeras , iako znam da ce žiri da ih bojkotuje :(

Od silnog udaranja po mozgu poslednjih meseci ko će pobediti od favorita, pojavi se random Ohajo i ima da zablista za nula poena. Vajb Letonije ‘23, aj nek me neko sad koriguje pa kaže “al nisu imali nula poena zamalo finale, žiri će to voleti ako se provuče.” Yes sir i Marko Bulat je za neke u pravu.

Pitao je neko da li su slike predstavljene u razglednicama poznata dela, a neko reče da ih nije prepoznao. Pogledah juče po snimku koja dela su korišćena i napravio sam spisak nekih od njih, ako nekoga zanima. Sama ideja je top. Oživljavanje slika mi se nije dopalo (to i inače retko kad ispadne dobro), ali pohvale za osnovnu ideju.

Ja sam dosta slika prepoznao, pogotovo ove iz Narodnog muzeja jer sam tamo bio dosta puta, ali ja bas imam problem da zapamtim imena i autore vecine dela, i domacih i stranih (mada sam imao istoriju umetnosti i na fakultetu)..
Svaka cast na ovome, i hvala..

Ljudi kakav oxajo sta pricate vec 2 dana 😭 nece se izglasati bend, koji pritom nastupa prvi, samo zbog obrisanog (pa vracenog) snimka na jutjubu
Ako vam se svidja pesma, to je u redu (mada je meni na nivou marsala skoro) ali ako njih saljemo, bottom 3 u polufinalu nam ne gine

Meni je “sve jedno” kako sam se probudio defintivno:
Vukayla i tam najdraže pesme koje ću svakako slušati.
Harem najbolje kao paket i definitvno opet drugačij pogotovo OMG za Srbiju
Mimi nije loša priča, ona mi je preslatka kao pojava kad je vidiš.

Nastup moze da nadogradi samo onaj ko ima dovoljan budzet za to, znaci Vukayla do pobede!!!

Najbolja pesma za mene je Vukicina Masqa. Ako smiri pevanje i bude vokalno stabilnija biće mi favorit včrs. Nastup mi nema ideju.
Tam izgleda kao 3 dinara, estetika sa Temua, odaje utisak da se plastična kosa usmrdela i osećaj da ne sme da prođe pored cigarete da se ne bi zapalila. Pesma je ok ali nastup i njena energija nula. Promašena tema.
Mimi - podeljen sam. Ima mi energije i pesma bi imala potencijal za nešto više ali izgleda kao jeftinoća i stajling naručen na Instrgram stranici - "Trenerke Novi Pazar - ORIGINAL" - biraš boju i nakačimo na to brend po želji. Oni su obukli i Bojanu i Davida, jer od celog njihovog nastupa ja samo vidim sintetiku.
Harem drag - Meni je ovo mlako i neenergično. Šizofrena pesma uz jezivu estetiku. Vokalna pomija.

Sve u svemu niko nema spreman nastup za ESC a to je nešto na šta nas je PZE u poslednje tri godine navikao i očekivalo se da će biti standard, kad ono mućak.
Ostali mi nisu vredni pomena u ESC kontekstu.

Ne znam kako je kod vas ali kod mene uopšte nema nikakve euforije na dan finala. Kad se samo setim prošle godine, nisam mogao da izdržim do večeri, jedva čekao da počne. Sad jedva čekam da se završi. I nije samo do trenutne situacije, već i do samih takmičara. Uopšte kod njih ne vidim tu želju da se bore da pobede. Kao da i oni samo žele da se više završi.

Back