280. FSC - Zvuci detinjstva

Koji crtani film gledamo u nedelju veče?

• Vinks, Super špijunke, Kod Lioko

Votes: 11 35.5%
  • Pčelica Maja, Fifi ne zaboravi me

Votes: 1 3.2%
  • Hajdi, Petar Pan, Bambi

Votes: 5 16.1%
  • Duško dugouško, Tri praseta, Djevojčica sa šibicama

Votes: 2 6.5%
  • Sundjer Bob, Trnavčevići u divljini

Votes: 7 22.6%
  • Nindža Kornjače, Tom i Džeri

Votes: 10 32.3%
  • Grimove bajke

• Digimoni

• Total voters
    31
  • Poll closed .
1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ? - Od Funky G - Oko za oko, Napravi se lud, cela diskografija Lune.

2. Prvi spot koji pamtite sa MTV/Viva/Ultra kanala bio je? - Cher - Believe, Bože to kad sam video znao sam da je to to Diva za mene. A i u glavi mi je nešto i Shakira Whenever Wherever.

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila? - Voleo bih u dalju prošlost, kada nisam rođen još uvek, da čujem kako su vriskali uz disco hitove. Ovo recimo mi se sada sluša: When the Rain Begins to Fall

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ? - Prve kasete, pazite sad ovo: Madam Piano i Ksenija Pajčin!!! Kakav koncept. Tako da to, a prva dva CD-a su bila prvo Pink pa Avril. Avril je baš bila moja muza ranih '00s, hteo sam u školu obučen da idem kao ona al me mama nije pustila.

5. Uz koju pesmu ste prvi put plakali? - Kad nisam u svojoj školi mene moja duša boli. Ali to duša boli, to mi je bilo tako strašno kao duša te boli jbt, to me je bacalo u plač.

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji? - Jao u sećanju mi Emina Jahović - Dal ona zna, In Vivo - Tu tu tu, Željko Joksimović - Varnice. Domaća pop muzika tog vremena mi je legla, Grand sam kasnije naučio kao opštu kulturu, a i morao sam negde da se uklopim s ljudima.

7. Koji album biste slušali iznova i iznova, a da Vam ne dosadi? - Pošto sam gore već pomenuo Pink, ovaj album od Pink recimo mi i dan danas kida, omiljena pesma Just like a pill, a volim i Don't let me get mi to sam slao na FSC, Get the party started, Family portrait.
Pink_-_Missundaztood.png

8. Postoji li pesma koja Vam je promenila pogled na muziku? - Bebi Dol - Krv, sreća, suze i znoj. Kad sam video i taj spot u cirkusu, shvatio sam da me privlači otkačenost u životu, pa sam negovao i kroz muziku koju sam slušao kasnije.

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu? - Jao imala je moja mama neki gramofon, a imao je i deo za kasete dole, pa to dok sam bio student u Beogradu i bivao hipster nakon izlaska iz emo faze ja sam dovukao taj gramofon sa pločama pa da tako slušam i gledam u Hram Sv Save. Bila je Sinead O'Connor, Michael Jackson, Visage, Depache Mode. Tako sam istraživao staru muziku kroz porodične iskopine.

10. Koliko često se vraćate starim hitovima koje ste voleli ranije? - Redovno pustim sebi neki stari hit, uvek treba da prođu godine da se vidi koliko je neka pesma opstala. Volim u poslednje vreme da pustim Tinu Tarner, ona mi je uvek bila draga.

@creature 6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?
Sećam se samo da su se meni od narodnjaka koji su, jelte, bili najslušaniji sviđale samo Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta i Bato bre i da su me devojčice ogovarale u fazonu: "Pravi se da je metalika, a sluša Sanju Đorđević i Indi kradom!" 😭

Haha najjaci komentar 🤣 deca zaista znaju da budu okrutna 🤭
Ajde što su deca, nego i odrasli. Seoska prodavnica, kupujem novi album Van Gogha (Kolo), prodavačice komentarišu Bože, šta je kupila...😂

Leksikon - Moj muzički vremeplov 🎶

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ?

Boban Rajović - Usne boje vina

2. Prvi spot koji pamtite sa MTV/Viva/Ultra kanala bio je?

Hajde neka bude Last Friday Night ili Hot N Cold, svakako mislim da mi je Katy Perry bila entry point za američku muziku

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila?

Davor Badrov - Ludo ljeto

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ?

Iskreno ne sjećam se da sam ijednu pjesmu slušao preko CD-a, samo se sjećam da mi je rodica imala CD od Tošeta Proeskog hahah

5. Uz koju pesmu ste prvi put plakali?

Vjerovatno neka domaća balada iz 2000-ih do 2010. od muškog pjevača 😭

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?

Cvija - Bahami

7. Koji album biste slušali iznova i iznova, a da Vam ne dosadi?

Iz nekog starijeg perioda, pa vjerovatno Inna - Hot ili Katy Perry album iz 2008. Te pjesme mi zvuče vanvremenski

8. Postoji li pesma koja Vam je promenila pogled na muziku?

Pošto sam bio izložen turbo-folku u djetinjstvu kroz DM Sat ili Grand kao nešto što je tada predstavljalo mainstream na našim prostorima vjerovatno je to bila neka pjesma koja me je naučila da počnem nužno razlikovati folk/turbo-folk od pop i zabavne muzike i generalno uočavati bitnije razlike i onda razmišljati o žanru nekih starih hitova, o čemu nikad ranije nisam razmišljao, i o načinu na koji su otpjevani. Mislim da me je cijela Evrovizija generalno to naučila, a ne nužno jedna pjesma. Moguće i nehotice neke džez pjesme da su uticale. Jedan primjer koliko je sama Evrovizija bitna za promociju pop muzike među mainstream publikom.

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu?

Pravo pitanje je da li sam ga ikad uživo vidio 😭

10. Koliko često se vraćate starim hitovima koje ste voleli ranije?

Jako često, da ne kažem svakodnevno da nešto starije ispliva.

Last edited:
Leksikon - Moj muzički vremeplov 🎶

Seka Aleksic - Aspirin

Madonna - Music

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila?
Madonna - Hung Up

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ?
Seka Aleksic - Balkan

Annie Lennox - Why

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?
Marija Serifovic - Molitva

Madonna - Ray of Light

Pa ima ih mnogo...

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu?
Nazalost ne.

Dosta cesto, jer znaju da podsete na lepa vremena.

Inače gdje ste vi btw išli na ekskurziju u osnovnoj? Ja kada sam završavao osnovnu ministarstvo je bilo naredilo školama da samo smiju ići unutar Bosne na ekskurziju, i naša škola je išla ni više ni manje nego u freaking NEUM 😂 Ranije generacije su išle u Trogir, svakako je bilo more lol

Mi smo prva 4 razreda imali sedmodnevne “škole u prirodi”, bili na Katiću, Tari, Goč i Divčibare. Posle su ekskurzije bile dnevni izleti po Srbiji. Jedino maturska ekskurzija je bila dva dana, opet Tara, ali smo išli i u Orašac i do Drvengrada Šarganskom osmicom.

Mi smo prva 4 razreda imali sedmodnevne “škole u prirodi”, bili na Katiću, Tari, Goč i Divčibare. Posle su ekskurzije bile dnevni izleti po Srbiji. Jedino maturska ekskurzija je bila dva dana, opet Tara, ali smo išli i u Orašac i do Drvengrada Šarganskom osmicom.
Maturska ekskurzija trajala samo dva dana? :( Znam da je sad u svim srednjim školama praksa da se ide barem na nedelju dana.

Ne, ne, to je osnovna škola bila, mala matura 😁

U srednjoj smo nažalost ostali bez maturske ekskurzije jer nam direktorica nije dozvolila da se sami organizujemo već nas uslovljavala na aranžman 10 dana u autobusu po Italiji, Francuskoj i Španiji, a mi hteli na jednu lokaciju samo i da budemo u hotelu, ne u busu. Na kraju niko nije nigde išao.

Mi smo išli na Taru 1x (4 razred) Zlatibor 3x (2, 6 i 8 razred) sve su po 7 dana trajale 😀
Srednja Prag, Beč, Budimpešta i Bratislava 😀 isto 7 dana

Definitivno Seka Aleksić - Crno i zlatno uz koju sam eksirao gusti od jagode kao da je viski.

Lady Gaga - Paparazzi tad sam stvarno mislio da žena krvari na sceni i nije mi bilo jasno zašto niko ne reaguje xD

O ovome iskreno nikad nisam razmišljao... Hmmm, neka bude Modelsice - Pare, pare

Nisam baš siguran da li je to bio prvi put, ali svaki put kada se pomene plakanje uz neku pesmu uvek se setim kada sam raskinuo i plakao bez prestanka od Beograda do Zaječara uz Cecu - Nije mi dobro . XD

The Fame Monster - Lady Gaga ili Rihanna - Loud

Iskreno i ne bash, dešavalo mi se da mi neke pesme promene pogled na nekog izvodjača...

❌

Stalno! Baš retko mi se desi da me nešto novo oduševi da padnem na dupe kao starije pesme... Nekako mi se muzika danas čini kao da se pravi kolko da se napravi, većina novih pesama mi je baš za jednokratno slušanje.

Back