ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Сад кад нема ниједне екс-Ју у финалу, предвиђам топ 3 за српски твт:

12 Грчка
10 Естонија
8 Финска

Очекујем поене и за Албанију

12 Грчка
10 Естонија
8 Финска

mozda :il: i :pl: u top 5.

Nadam se da cemo dati koji bod Poljskoj bio bi red 🤗

A stvarno bi bilo lepo da sledece godine opet odemo u Helsinki i pobedimo.
Prvi put zbog situacije sa AP Kosovo, a drugi put zbog expa
Delulu 😂😂
Nadam se da ce nas prezenter glasova sutra da kaze “mozda vam nismo dali najbolje ove godine, ali sledece hocemo”.

Ove godine ex-Yu zasluženi potop. Iako je Bošnjak još i nekako izgledao odnosno podigli su nastup ali nije bilo dovoljno. Ostali krš i lom.
Bolje da se svi opamete i naprave bolje pjesme sljedeće godine. Jedino ne mogu preći preko toga da je Ukrajina prošla. Užas od pjesme.

Mislim da neće pobijediti niti Švedska, niti Austrija niti Finska. Mislim da idemo u Poljsku. 🙌 🤩

Meni je highlight ove godine emancipacija nas dijaspore i nas pedera (dve odvojene grupe, ali očigledno postoji i overlap).

Ranije bi se glasalo za pesmu samo zato što je iz zemlje gastarbajtera ili samo zato što je frajer zgodan/nastup queer coded, a sada ništa od toga nije prošlo.
Ako pogledamo, Srbija, Češka i Australija su najviše igrale na kartu zgodnih gej ili gej-looking muškaraca (što pevača, što plesača) i niko nije prošao jer pesme i/ili izvođenje nisu bili dovoljno dobri. I tako i treba da bude.

Slažem se, svakako svi aspekti jednog nastupa moraju da funkcionišu kako bi se sastavio jedan dobar i konkurentan evrovizijski paket. Iako sa druge strane, mene lično vrlo frustiraju pojave poput Tomija Keša koji niti imaju glas, niti imaju talenat, niti pesmu, niti nastup, a probiju se jer idu na viralnosti, šunda i nekih "vrednosti" koje se očigledno sve više cene među evrovizijskom publikom. Svestan sam postojanja takvih pojava i njihove povremene neophodnosti na takmičenju zabavnog tipa, ali imam utisak da se istima pridaje prevelika važnost i neosnovano im se krči put ka vrhu.

Ja tu pesmu (studijsku verziju) slušam par puta nedeljno :LOL:

12 Грчка
10 Естонија
8 Финска

TVT
Ne znam kako će raspodeliti ali najviše bodova trebalo bi da dobiju Francuska, Finska i Švedska

Sigurno Izrael, Albanija, Estonija, Grčka.

Naš žiri
Austrija
Grčka
Švedska

• Like
Reactions: FFM
Mislim da ce ljubitelji roka da glasaju za Litvaniju. Videcemo koliko poena

Ja sam u fazonu da mi se trenutno više gledaju rezultati polufinala nego samo finale. 😁
Dobro je jedino to sto ce se gledati finale bez ikakve Evrovizije tenzije kod glasanja. 😁

Posle oko 1, 2 dočekam rezultate polufinala i to je to.

Nek naš žiri da 12 poena Poljskoj, pa da nas dogodine njihova dijaspora malo pogura.. 😅

Bilo bi lepo bar da im nesto damo, ne secam se da smo im ikada nesto dali, dok oni nama jesu.

Back