ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Pa dobro evo i Krakov je izrazio zelju za organizaciju ukoliko im se vrati zmaj koji je vidjen u Bazelu 🤭

Definitivno će biti neizvjesno i odlučiće ko više pokupi tzv male i srednje poene.
Meni takođe djeluje da bi Francuska mogla pobijediti, a možda je vrijeme i da esc karavan ode u Pariz.
Francuska, Austrija, Švedska, Izrael - ne znam ko bi još mogao biti u krugu potencijalnih favorita.
Biće sigurno i iznenadjenja u top 10, 15. Npr ocekujem Albaniju u 15 sigurno. Estonac će u 3 na tvt vjerovatno.

Malo jeste neobično što nema Srbije u finalu (a ni nijedne druge ex yu zemlje), ali sta da se radi. Iskreno, tu tenziju kod ovih naših osjetim više pred polufinale, a svakako da za finale svi uglavnom čekaju samo glasanje, manje više nema nekog uzbuđenja. Nekada ranije sa određenim pjesmama da.

Elem: želim svima da uživate veceras, kvalitetno provedeno noć uz prenos iz Bazela i sjajan šou program.

Свега две земље имају тај фул пакет достојан победе, Француска или Финска. И то би и били прави победници које нико не би могао да оспори по било чему,и мислим да је то неки објективан став.

Поред те две земље, у мом топ 5 су још Грчка, Албанија и Италија.

Ovo bi mi bio top 10 finala:

1.Izrael
2.Švedska
3.Francuska
4.Estonija
5.Holandija
6.Italija
7.Švicarska
8.Grčka
9.San Marino
10.Luksemburg

Dugo sam bio siguran da Švedska pobeđuje, ali mogu da vidim i druge scenarije kao npr. pobedu Austrije i Francuske uz top glasove žirija i solidan televote, a i takođe scenario gde se žiri glasovi razliju i pobedu odnese favorit publike.

Ono što je skoro sigurno jeste da će i naredna Evrovizija biti u skupoj zemlji.

Заборавио сам Сан Марино који ми је фантастичан.

Судећи према анализама чланова форума, вечерас ћемо имати 19 земаља у топ 10 😂

Prošli put kad nijedna ex yu zemlja nije prošla sam bio zadovoljan pobjednikom.

Mada iskreno meni je finale inače finale najmanje zanimljivo od ove 3 večeri.

Meni sad više nije jasno ko pobeđuje, imam PZE 25 flešbekove

Confused Thinking GIF

Od ličnih favorita, voleo bih da pobede: 🇫🇮🇸🇪🇦🇱

Između 🇨🇭 i 🇫🇷, 🇨🇭 pesma mi je i dalje bolja, ali je 🇫🇷 nastup jedini koji me je naježio, tako da ipak 🇫🇷

Iako sam u formuskoj kladionici stavio da će top 3 biti 🇦🇹, verujući u opise o neverovatnom nastupu, meni je i dalje nejasan hajp oko te pesme i tog nastupa i ne bi mi bio drag pobednik

Voleo bih da vidim 🇲🇹🇵🇱🇬🇷🇱🇹 u top 10, mislim da zaslužuju

Last edited:
Prošle godine mi je sve bilo kristalno jasno ko pobeđuje, ove godine ne. Kad vidim ko je sve u finalu 🙄
Večeras žurka, pa ko pobedi. 🥳

Prošli put kad nijedna ex yu zemlja nije prošla sam bio zadovoljan pobjednikom.

Mada iskreno meni je finale inače finale najmanje zanimljivo od ove 3 večeri.
Bukvalno, samo čekaš glasanje. Pogotovo što je 26 zemalja u finalu. 😁

Finska, Austrija, Letonija su mi lični top 3, Grčka, Švajcarska i Albanija odmah za njima.

Ostali nek se poređaju po volji, mada su mi i Portugalci simpatični ali ne mogu ih nešto zamisliti u ulozi pobednika recimo. Slično i za Nemce.

I plus što baš oduže revijalni dio bespotrebno. Dok je bilo samo jedno polufinale (2004-2007) bilo mi je puno zanmljivije finale.

Tada se i "pucalo" odmah na visoko. Kad se sjetim kolika je euforija vladala sa Zeljkom 2004 i Marijom 2007, takodje dobrim dijelom i sa No Name 2005.
2006 opšti skandal. Koliko je sad ovo nakon 2008 manja zainteresovanost svih (od izvođača preko medija), uz izuzetke poput godina kada su isli Konstrakta i Hurricane, ali ni blizu početnog perioda koji si naveo.
Ok, posle pobjede 2007 su svi bili zasićeni, ali nisam mislio da će zasićenost ovoliko trajati. Ima malo i do same Evrovizije koja iz više razloga nije ono što je bila.

Sto se tice plasmana kao plasmana, zasluzili su uglavnom svi bolji plasman poslednjih par godina. Hurricane pogotovo, kao i Balkanika i Nevena po mom mišljenju.
Dobro, Konstrakta je prošla fenomenalno.

Back