Doctor Who
Ekspert
Mislim da se akcenat problema stavlja na tvt i manipulisanje istim, a ne generalno na sistem glasanja.
Onaj sistem iz 2013 bi spustio Izrael jos nize, na 4. ili 5. mesto, ali bi isto tako spustio i ostale zemlje koje su imale veliku disproporciju glasova. Svajcarska bi npr. bila na desnoj strani tabele.Koji sistem da uvedu?
Onaj 2009 - 2012. daje otprilike iste rezultate, ali je razumljiviji narodu, mene ljudi i dalje pitaju kako se sabiraju i dodjeljuju glasovi publike, skoro 10 godina kasnije. Neka daju sve odjednom, miks jednog i drugog, ali sumnjam da će se vratiti na to, nije im zanimljivo to a i ne stvara neizvjesnost kao aktuelni način raspodjele
Ne vidim razlog menjati sistem zbog jedne, eventualno dve države koje manipulišu glasove. Ovakav kakav jeste je skroz OK.
Au pola plasmana bottom 5, plus jedno poslednje mesto xD ovo treba RTS-u pokazati
Не дирајте ништа @ЕБУ
Koliko smo u stvari losi na ESCu, Konstrakta bila izuzetak.Au pola plasmana bottom 5, plus jedno poslednje mesto xD ovo treba RTS-u pokazati
Mislim da je lakse odreci se tih para nego se baktati sa skandalima, bojkotimai izostankom poznatih pevaca sa lokalnih izbora jer ko normalan zeli da se uopste upusta u ove zamrzlame sa Izraelom.Kapiram, ali kako će ga kontrolisati? Svima im ide u prilog da bude što više glasova, jer je više para, a za koga će glasovi ići im je nebitno, tkd ne očekujem neke promjene tipa 1 telefon 1 glas.
Zato jedino da "smanje jačinu" tvt u finalu, kad budu miksali te bodove sa bodovima žirija za konačni zbir.