FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
O bože! Skoro pune tri godine smo čekali novu pobjedicu. Hvala svima❤️ Gotova je flop era!!!1

Vriska što je i prošli put kad sam pobijedio Androga ostao na drugom mjestu, doduše tad za poen, sad za malo više hehe

Destry, sjajna organizacija, sjajan ESC vajb. 🙌

Da odmah kažem, organizaciju prepuštam dalje. 🙏

Malo me ovaj top 2 poredak podsjetio na izdanje kad je Marko pobijedio sa Normandie, a Endrega bio drugi sa Beyond the Black, ali eto barem sad nije samo 1 bod razlike, pa će bit lakše za podnijet Endrega 🙏

Čestitke @Marko na pobjedi, fina pjesma, od mene 1 bod podrške, nije moglo više zbog jake konkurencije, baš mi se svidjelo izdanje 🙏

Bravo i Destry na organizaciji ove bajne teme 🤩

Bravo Markić, lijepa pjesma sviđa nam se atmosfera!!! Čestitke i Destrionu koji je sve tiptop organizirao (za 51 personu!!!) i koji nas uvijek lijepo ugosti i udomi.

Hvala svima na poenima za Prismu, malo smo u početku bili nesigurni u izbor, ali je na kraju sve lijepo ispalo!

Bravo @JellyJelly @Doctor Who i @Pipi na odličnim pjesmama, završile na plejlisti 💪

Čestitke mojoj ubedljivoj 12ici Markec 💖 Kad god ti pobedis ja budem drugi 🤣
Prezadovoljan plasmanom za Mijač čiji pesmu sam slučajno čuo na radiju dok sam kuvao. U pocetku me je zaintrigiralo o čemu peva jer ništa nisam razumeo al mislim da je to bilo do buke aspiratora.
Dugo nismo bili u top 10 I dopada mi se što je kratkotrajni povratak nakon više od pola godine prošao zapaženo 😌

@Marko čestitke na zasluženoj pobedi! 👏👏👏

@Destry94 takođe čestitke i sve pohvale za organizaciju, posebno mi se svideo način saopštavanja glasova u finalu. Fenomenalan si!😍

Malo me ovaj top 2 poredak podsjetio na izdanje kad je Marko pobijedio sa Normandie, a Endrega bio drugi sa Beyond the Black, ali eto barem sad nije samo 1 bod razlike, pa će bit lakše za podnijet Endrega 🙏
Sećam se da sam tad u finalu dao 1p za Normandie (a čini mi se 0 Endregi, kao i sad 🙁) i osećao se kao da sam kežuali presudio xD

A sada @Marko od mene dupla 12-ica, i čestitke za stvarno sjajnu pesmu! (Znao sam je ali nije mi bila na listi ko zna zašto i nikad se ne bih setio da je pošaljem lol, drago mi je da baš ti jesi i da si se deflopirao!)

Čestitke za super organizaciju i priredbe @Destry94 , jeste se odužilo ali nimalo ne zameram jer sam dosta kasnio na priredbu, a zapravo taman sad izvrteo sve do kraja pa onda ni ne kasnim 😅

Iako nismo videli finale, uživali smo u izdanju i (nekim) pesmama!

Marko, čestitam na pobedi 🙂 Bravo!

Destry, svaka čast na organizaciji. Ovo je stvarno bilo vrhunski. Nije bilo lako sa divama 🤣🤣🤣

Vidim da sam bio prvi u polufinalu, tako da hvala svima, stvarno hvala od srca na svakom glasu. 🥰

Ali moram posebno da se zahvalim na velikoj podršci Mikiju, Tintu, Marku, liberti, Aleksi49, Dežurnom. 🥰🥰🥰🥰🥰

Hvala svima koji su glasali za predivnu Grace Carter i njenu kvalitetnu baladu Heal Me. Malo sam se osetio demoralisano kada su pojedinci izrazili čuđenje što je uopšte prošla u finale. Osetio sam se kao da sam poslao Leto Svet, a ne jednu emotivnu baladu koja u sebi sadrži i malo takmičarskog zvuka.
Ovu pesmu sam poslao i na poslednjem FSC-u na starom forumu i baš me zanima kako bi tada prošla jer je tada mnogo više bila po FSC ukusu nego sad.
Za kraj, čestitke Destriju na organizaciji i Marku na pobedi.
i bonus - kako sam zamislio nastup za Heal Me.
Screenshot_20250529-211352_Gallery.webp

Hvala svima koji su glasali za predivnu Grace Carter i njenu kvalitetnu baladu Heal Me. Malo sam se osetio demoralisano kada su pojedinci izrazili čuđenje što je uopšte prošla u finale, kao da sam poslao Leto Svet, a ne jednu emotivnu baladu koja u sebi sadrži i malo takmičarskog zvuka.
Ovu pesmu sam poslao i na poslednjem FSC-u na starom forumu i baš me zanima kako bi tada prošla jer je tada mnogo više bila po FSC ukusu nego sad.
Za kraj, čestitke Destriju na organizaciji i Marku na pobedi.
i bonus - kako sam zamislio nastup za Heal Me.
View attachment 34783

Moje mišljenje je da bi opet bila top 5 ako ne i pobedila. Ne znam koliko ljudi je do tada već glasao u finalu i da li @Tetsujin ima neki podatak gde je bila plasirana Grace ali zaista mislim da bi bila visoko.

Још једном хвала свима који су гласали за Мађаре са румунским коријенима из Аустрије а који су представљали Њемачку на ЕВ 🙏 сјајна пјесма и након њихове музике имам жељу опет да учим њемачки хаха

Ladno ste mi izbacili pesmu u PF ali srećom da sam bio DF pa ušao u finale gde je ovoj pesmi i mesto! Hvala 2.pf kojem se očigledno više dopala ova pesma! 😆
Ali makar je pravda delom nadoknađena pa je išutirana pesma ipak ostavila 9 drugih ispod sebe u finalu! 👌🏻

Čestitke Marko na pobedi, jako lepa pesma! Zaslužen rezultat.

Hvala svima koji su glasali za Go_A...........ova pesma njihova je i meni i Veroniki jako draga. Donela nam je ostvarenje jednog sna koji smo imali na jednom drugom mestu i hteo sam da iskoristim priliku i da je ujedno čuju i naši forumaši. 6. mesto je i više nego zadovoljavajuć rezultat.

Ona je sada umorna, ali ja hoću da se ujedno zahvalim i u Veronikino ime na glasovima za Amy Manford. Žao mi je što nismo jedno do drugog na tabeli, u najmanju ruku, mislim da je njena pesma zaslužila više.

Ali svakako, beskrajno mi je drago što smo konačno uspeli da se zajedno (po prvi put) upišemo na LU i budemo u top 10 ❤️❤️❤️ Ovo mi je, iskreno, kao da smo pobedili. Želeli smo da se to konačno jednom desi i namestilo se da to bude ovo izdanje.

Destry, svaka čast na svemu, ovu organizaciju si načisto pokidao i sve si podigao na jedan nestvarno visok nivo 😍💪 Bravo, bravo, bravo!

Uskoro s moje strane stiže još jedna poruka, duža, ali sad sam morao prosto da dam osvrt na ovo izdanje............

Back