290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
Svaka vam čast na svim pesmama koje ste izdvojili! 👏 Naročito moram da izdvojim Destry-ja koji se maksimalno potrudio. :love:

Doduše, ima nekih koje ne bi prošle konkurs sada, tipa ako je pevačica samo poreklom iz Afrike, ali živi i radi u Engleskoj. :) No, opet može da se pomene u smislu pripadnosti kontinentu.

Meni su od svih, u globalu gledano, najviše legle ove Pokijeve tri (i Zhiva, i Mansionair, i Rüfüs su mi top), pa u to ime ja izdvajam svoju nedavnu :au: pesmu kojom se on drogira. :D

Od davnijih, tj. baš davnih svojih i dalje najviše volim ovu iz Novog Zelanda 🇳🇿 a sa njom sam obezbedio svoje prvo FSC finale u istoriji (136. FSC - organizovao Leo)!

Kviz će biti u 19:15, da sačekamo malo Ramondu. :)

Zapravo sam i ja slala izraelca pod azijom, instrumental tema
Kakva je ovo pesmetina. :love: Jedna od ređih koja baš može potpuno da me raspameti i rasplače. Ovaj akustik je takođe prelep, nisam učestvovao tada, nadam se da je dobro prošao. ❤️

Iz Australije sam poslao svetski hit koji je ostao u pf-u i imao preko 900 miliona pregleda. A sad ima 2.2 B. Ocigledan bojkot. 😅

Nije neki moj fazon i retko kad koji tako hit da mi se dopadne, ali ovo mi se bas dopalo. Cak je i u mojoj kuci dugo vreme vazilo za hit. Pevalo se. :D

OK, krećemo uskoro sa igrom! :D

Opet će biti dodeljivane Riziko kartice onome ko bude uspešan i odgovori tačno na zadatak, a zadaci su takvi da vam puštam isečke (od tipa 17-18 sekunidi) sa FSC pesama koje su se pojavljivale od 259. do 287. izdanja (dakle, iz poslednjih godinu i po dana, odnosno one čije izvođače sigurno nećemo čuti na ovom izdanju).

Ko prvi pogodi, dobije karticu, a zahteva se puno ime izvođača i naziv pesme, dakle mora da se napiše i jedno i drugo, uz toleranciju do 2 slovne greške!
Pod slovnom greškom se podrazumeva permutacija dva slova (zamena redosleda susednih slova), izostavljeno slovo, dodato jedno suvišno slovo, ili pogrešno slovo.

Minusi će takođe biti deljeni za greške, a nakon što je postovan tačan odgovor, nećemo više računati ni minuseve ni pluseve, odnosno minus može dobiti više vas, a karticu samo jedan!
Tri minusa opet znače gubitak jedne kartice, a sabiraju se i oni od preksinoć.

Da li ste sve razumeli i jeste li spremni? :D
Ima li vas!?!?!

Ja ću probati da pogađam ali sumnjam da ću išta pogoditi. Možda pamtim neke detalje sa fsca tu i tamo ali pesme ne baš. Zavisi koje su, a pošto je Filhy pravio kviz cenim da neću ništa znati :D

Tako je, Alexia Evellyn i pesma Savage daughters, i Ro97 dobija karticu! 👏

U pitanju je 273. FSC (Točak sreće kod Dežurnog) na kome je Killy zuzeo sa ovom pesmom 15. mesto, a pošto je ona iz Brazila, Rou ide brazilska kartica sa pešadijom.
@Pokahontas je sa istom pevačicom pobedio nekoliko izdanja pre toga.

Da li kod ostalih može da se pusti, pa da krenemo dalje?

Back