Survivor - Comeback

Destry94

Ekspert
Staff member
survivor logo 2.webp
Dragi forumaši,

Ideja o tome da se Survivor vrati na forum na velika vrata nije samo moja i odmah želim ovo da iskažem. Planiralo se ovo u više navrata ali se nažalost nikada nije realizovalo. Nadam se da će se to ovog puta promeniti.

U ovom postu ću navesti samo par stvari, ideja iza teme, i ono što bi smo voleli da se dogodi u budućnosti ako bude dovoljan broj prijavljenih.

Ovu sezonu neću organizovati sam, @Vax'ildan i ja ćemo celu sezonu zajedničkim snagama izneti. Vax ima iskustva u organizaciji Survivora a ja kao neko ko je igrao par sezona ću probati da mu pomognem koliko god mogu da realizujemo svaku ideju koju bude imao i koju ja budem imao.

Pre par godina smo trebali da organizujemo jednu sezonu na drugom forumu sa našom Erin Navan. Nažalost ona više nije sa nama i ta sezona se nikada nije realizovala.

U njenu čast ja sam želeo da organizujem sezonu na ovom forumu za sve forumaše koji vole Survivor kao koncept i za one koji možda ne znaju šta je Survivor ali bi voleli da se oprobaju u forumskim igricama.

Prvo želim da kažem da je sezona u pripremi i da će zbog toga rok za prijave biti od današnjega dana 15/9/2025 pa do 15/10/2025 s tim što, ako broj prijavljenih bude popunjen i pre, sezona će početi pre pošto Vax i ja već imamo ideje i znamo otprilike u kom smeru će ova sezona ići.

Koncept Američkog Survivora je OUTWIT - OUTPLAY - OUTLAST - Nadmudri, Nadigraj, Nadživi. Naša sezona će biti slična Američkim sezonama s tim što ćemo Vax i ja smišljati i nove tvistove.

Jedna stvar koju smo želeli da uradimo sa Erin jeste da pobednik ove sezone bude novčano nagrađen. To je nešto što do sada nije zaživelo na Forumima. Nadam se da ovde hoće. Mi smo odlučili da ne krijemo to od vas i da budemo transparentni. Na vama će biti da odlučite da li želite da bude novčane nagrade ili ne. Naša dobra volja je da nagrade bude jer smo obojica igrali Survivor više puta i znamo šta znači igrati ga i želeli bi smo da nagradimo pobednika.

Sva pravila i koncept sezone će naknadno biti postavljeni ovde u prvom postu.

Prvo želimo da vidimo da li uopšte ima zainteresovanih za ovako nešto.

Oni koji su igrali sezone na ovom forumu ili drugim forumima mogu slobodno da podele svoja iskustva ovde sa drugima.

Ako odlučite da nam pošaljete prijavu molim vas da ne pišete javno da ste se prijavili tako da možemo da sačuvamo sve prijavljene forumaše u tajnosti dok ne budemo krenuli sa sezonom

Voleli bi smo da nam se pridružite u ovoj avanturi. S prijavama možete početi odmah. Prijave šaljite meni i @Vax'ildan u poruci. Slobodno obeležite i mene i njega tako da obojica vidimo vašu prijavu.

Minimalan broj prijava za start sezone je 16 učesnika a maksimalan broj učesnika je 20!

ROK ZA PRIJAVE - 15.09.2025 - 15.10.2025 - 21:00

Last edited:
Mislim da ću se prijaviti jer sam ničim izazvana pretraživala na guglu forumski survivor večeras u 8. Kripi. Al možda je neki znak.
Inače uoopšte o tome nisam nikad razmišljala niti išta oko toga znam.

Al videću.

Jedno važno pravilo koje sam zaboravio da napomenem a bitno je za one koji do sada nisu upućeni bili u to kako Survivor funkcioniše. Uglavnom se o prijavama ne priča javno.

Ako odlučite da nam pošaljete prijavu molim vas da ne pišete javno da ste se prijavili tako da možemo da sačuvamo sve prijavljene forumaše u tajnosti dok ne budemo krenuli sa sezonom ^^

Jel može neko od ranijih učesnika da podeli neka svoja iskustva (i pozitivna i negativna), čisto da malo stvorimo sliku kako to izgleda?
@Bebi @Stole za vas se sećam da sam čuo da ste učestvovali 😆

Ja sam učestvovao jednu sezonu ali se iskreno ne sećam mnogo, bio sam vrlo brzo izbačen 😆

Ja sam u jednoj sezoni bio učesnik (3. ili 4. sezona valjda) i ako me sjećanje dobro služi (mada moguće da sam pobrkao) bili smo u finalu Stole, Evil Smile i ja pa smo morali za Veliko vijeće pisati ultradramatična pisma "zašto baš ja trebam pobijediti" 😂 U narednoj sezoni sam bio ko-organizator, tj. kreirao sam igre/izazove za takmičare.

Sve u svemu je zabavno, ali nemojte igrati ako ste preosjetljivi i ako vas previše diraju međuljudski odnosi i eventualne izdaje forumaša lol.

Bilo je stvarno legendarnih situacija i izjava, redovito smo umirali od smijeha na temi. Kamo sreće da je to ostalo sačuvano, s guštom bih to sve čitao opet

Da li može neko da pojasni kako funkcioniše ova forumska verzija, koja su pravila, kako teče igra?

Pravila bi načelno bila sledeća.

MInimum prijavljenih je 16 a maks 20. U zavisnosti od broja igrača vas delimo u dva plemena. Najčešće je dva plemena.

Na početku ste svi u različitim plemenima i tu stičete priliku da se bolje upoznate. Svaki drugi dan bude jedna igra na kojoj se sastajete kao plemena. Koje pleme izgubi ono ide na takozvani plemenski savet. Tamo izglasate jednu osobu koja će napustiti igru.

I tako idu igre dokle god se ne dođe do ujedinjenja.

S tim što će te imati momente gde bi ste igrali za nagradu a ne za imunitet.

Postoje u igri i tajni imuniteti koje osoba može pronaći, razni tvistovi i promene u igri koje možda ne budete očekivali.

Kada dođete do ujedinjenja (merge) igrate svako za sebe. Kada se igra za imunitet osoba koja pobedi je bezbedna na sledećem plemenskom savetu i ne može da ispadne.

Igra se tako do top 3 ili top 2 i tamo onda porota koja se sastoji od svih izglasanih glasa kome će dati prilku da postane sole survivor.

Najlakše se uči dok se igra i tokom igre kad god imate neka pitanja slobodno pitajte mene ili Vaksa.

Igre će se sastojati od raznih tema, od matematike književnosti, geografije, istorije do puzli i online igrica. Biće zanimljivosti na svakom koraku. Bar ćemo se potruditi da tako bude.

Vi odlučujete o tome gde vodite razgovore sa svojim plemenom. Mi bi najverovatnije napravili dva servera na diskordu za dva plemena i tamo međusobno možete voditi razgovore a možete i u privatnoj poruci na forumu. Kako god vama bude odgovaralo. Igre će se održavati ovde na temi.

Izvini ako je ovo bilo malo nepovezano uglavnom ima tu dosta detalja ali ništa nije teško i garantujemo vam zabavu :D

Last edited:
@Bebi @Stole za vas se sećam da sam čuo da ste učestvovali 😆
Iskustvo je bilo takvo da sam lagao kao nikad u životu, izdao koga sam mogao izdati mislim da me @Ro97 pitao za pomoć oko nečega ali sam ga izdao😂 uvek sam bio izbacivan odmah čim se plemena ujedine jer sam iz nekog razloga bio percipiran kao pretnja. Uglavnom, pravio sam spletke pošto nisam bio tako dobar u rešavanju zadataka. 😂

To je njemu bilo upućeno jer je stavio onaj :drug: smajli pa mu je bilo rečeno "pušićeš ti meni na plemencu" 😂

Niko je imao onu "samo ne znam kako će dve botomčice..." 😂

Mislim da je najbolja izjava bila ona zbog koje sam bio banovan xd

Uz ovo sto je Destroy objasnio ide i preporuka da pogledate 15. sezonu USA Survivora - China. :D

Mislim da je najbolja izjava bila ona zbog koje sam bio banovan xd
Mislim da nam je ta sezona bila baš epic, tad je Stole pobedio kad nas je sve zeznuo i da forumaš koga smo s njim hteli da izbacimo je zapravo bio njegov dečko. 😂
Sećam se da smo se @Stefix i ja početku zaista svađali na forumu al smo to i preneli na igru kao maskiranje saradnje, zapravo smo dodeljivali jedni drugima imunitete.

A naravno i Androga koji preti Nikolininini, a i ostalima u privatnim porukama pa je diskalifikovan iz igre. 😂

Molim forumase zbog transparentnosti i ferpleja da podele sa ostalima javno ako su u ljubavnoj vezi sa nekim drugim ucesnikom.

Back