Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci i tako divnim komentarima tokom celog trajanja ovog maksimalističkog izdanja koje se odužilo u svakom smislu

, ali sada mi je pao kamen sa srca kada je konačno gotovo.

Pamtiću ga sigurno po mnogo čemu!

Nadam se da će i vama ostati u sećanju makar i minimalnim delom u odnosu na mene.
Najvažnije od svega je da je po nekoj opštoj oceni konkurencija pesama bila jaka i da sam izgurao do kraja bez nekih suštinskih grešaka oko plasmana, bodova, prolaska u finale (
pu-pu, nadam se da se neće naknadno pojaviti greške)
Inače, moram da kažem da nisam baš zaluđen
Riziko igrom kako bi nekome moglo da deluje. Ova tema je nastala isključivo iz razloga što sam odradio svoje FSC izdanje prošle godine, i bio sam tada istinski pohvaljen, ali kada se ono završilo, meni je naviralo na desetine ideja kako sam nešto mogao bolje i originalnije da odradim. Prvo da zadaci budu skoro identični kao u pravoj igri, te video prezentacije (ne sećam se da smo ih ikada imali sem sada), svi propratni sadržaji, oni kvizovi, pa oni napadi između susednih teritorija uz bacanje kockica. Drago mi je da sam, kako god, uspeo da to realizujem do kraja, jer sam se trudio da svaki detalj bude pokriven.
Ne smem ni da računam koliko je ovo sve meni oduzelo vremena (poludeo bih verovatno), i kažem konačno da nakon ovog, slobodno mogu reći
projekta, odmorim. Dosta toga sam naučio da radim zahvaljujući ovoj organizaciji, pre svega u
Canva prezentacijama, a i u još nekim aplikacijama, tako da ostaje makar nešto pozitivno.
Moram da kažem da sam nažalost bio jako razočaran tokom večerašnje priredbe i da mi nije bilo nimalo prijatno u nekim momentima, kada mi je prosto došlo da sve ostavim po strani i odem.

To bi naravno bilo krajnje neprofesionalno s moje strane, ali kada sve sam radiš, još u ne najboljem stanju (tek pre mesec dana sam imao ozbiljnu operaciju obe ruke), ne bude prijatno kada na temi vidiš kako priredba predugo traje, neće se završiti, sve je usporeno, ništa ne razumemo, itd, i to bez ijednog afirmativnog posta da je nešto ispalo lepo.

Ja pretpostavljam da ti komentari nisu bili zlonamerne prirode, ali želeo bih da sugerišem zašto ih je dobro, makar u buduće, izbeći.
Ja priznajem svoju grešku zbog prevelike ambicioznosti i precenjivanja sebe da ovo odradim, ali je opet to bilo planirano i dosta toga urađeno još pre moje povrede. Istina jeste da kada se zakomplikuje i sve dugo traje, da onda počne da gubi smisao jer je cilj bio konkretno prikazati rezultate. Ali, trenutak u kom se očajnički trudiš da se izboriš sa problemima i kada ne ide, daješ više od 100% sebe, isključiš telefon da se ljudi pitaju šta se dešava sa mnom, a dobiješ pride i kritike, nije nimalo prijatan dok se preznojavaš, mučiš i zato u potpunosti saosećam sa
@libertà koji je imao problema sa svojom organizacijom i baš je ovde pisao o tome - kritikovati nečiji trud nije OK, makar dok traje i dok neko radi na tome. Ovo čisto govorim zbog budućih organizatora. Molim uvek sačekajte da se sve završi i dajte nekome priliku da proba odradi ono šta je zamislio.
Ipak smo imali improvizovane, ručno rađene tabele u Excelu koje sam sam napravio (preko malog miliona komplikovanih formula) tako da markiraju poene, da presortiravaju stanje na tabeli, da ispisuju svako bodovanje, itd. Ako neko može ovo da odradi brže od ovoga (makar i, hvala bogu, sa zdravim rukama), neka slobodno izvoli.
Iskreno, ne verujem da ću se više ikada latiti nekih FSC organizacija nakon svega (hajde, nikad ne reci nikada) i razmisliću da li je vredno da učestvujem na FSC-u u još nekom periodu, ali svakako zahvaljujem svima veliko jer ste me stvarno ispoštovali!
Svi ste glasali i u polufinalu i finalu i niko nije odustao nakon slanja pesama u avgustu što je takođe bitna činjenica.
Napisaću naknadno i neke zanimljivosti vezane za ovo moje učešće i
entry.