Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Ocigledno je imala dve ploce spremne. Jednu za Evropu gde je to borba dobra i zla, a drugu za dvozubog Mileta gde je prica na vrlo perfidan nacin medijski plasirana zarad pravljenja hajpa i privlacenja masovnog broja glasova.

Isto tako mislim da je masovnost glasanja za Teyu delimicna posledica i reakcije na citavu tu budalastinu oko Breskvice jer je tokom te nedelje pravljena atmosfera Teya vs Breskva. U sustini, steta sto je jedna sasvim dobra selekcija pesama te godine izbanalizovana na taj nivo i to jeste krivica Breskvice i njenog PR tima.

Nepopularno mišljenje, ali mislim da Teya ne bi pobijedila da nije bilo Breskve, baš zbog toga što kažeš, ta atmosfera je stvorena da mora ili jedna ili druga. U drugim okolnostima, mislim da bi Zorja ili Konstrakta uzele, ali to je samo moj utisak

Nepopularno mišljenje, ali mislim da Teya ne bi pobijedila da nije bilo Breskve, baš zbog toga što kažeš, ta atmosfera je stvorena da mora ili jedna ili druga. U drugim okolnostima, mislim da bi Zorja ili Konstrakta uzele, ali to je samo moj utisak
Mislim bi ipak opet dobila zbog velike popularnosti tada, ali faca zbunjene Teye kada je trebalo da komentariše "rat" sa Breskvicom i da hendluje ludu kevu koja je blamira po TVu, to je bilo čisto zlato.

I ja mislim da bi pobedila jer je RTS hteo Teyu za predstavnika prošle godine. Što je bilo i logično, poslati u Evropu devojku čija je prethodna pesma stekla svetsku popularnost.

Verovatno bi dobila nekih 10-ak hiljada SMS glasova manje da nije bilo podele Teya vs Breskvica, ali dovoljno da u ukupnom zbiru pobedi.

• Like
Reactions: FFM
Mozda i bi pobedila, ali to ne bi bilo ni blizu ubedljivo. Jasno je da je Ramonda dobila ozbiljan vetar u ledja iz inata prema Breskvi, i od zirija, ali je izazvala i mobilizaciju kod publike.

Teya je imala najveći hajp zbog Džanuma, tako da je ona skoro pobijedila samom prijavom na PZE, a još i kad je pjesma bila iole solidna i imala tu neku historijsku podlogu, to je onda značilo vrlo vjerovatnu pobjedu. Iskreno mislim da je hejt protiv Breskvice bio malo pretjeran i da su isti ti ljudi koji su se digli protiv nje doprinijeli toksičnoj atmosferi. Kao da je eto jedino Teya bila dobra alternativa, zbog čega je onda poslije Teya Dora dobijala prevelik hejt kasnije kad nije Breskvica pobijedila.

Last edited:
Teya je dobila samo 5 od Slovenije bas zbog Breskve.
Question Mark What GIF by MOODMAN

Teya je imala najveći hajp zbog Džanuma, tako da je ona skoro pobijedila samom prijavom na PZE, a još i kad je pjesma bila iole solidna i imala tu neku historijsku podlogu, to je onda značilo vrlo vjerovatnu pobjedu. Iskreno mislim da je hejt protiv Breskvice bio malo pretjeran i da su isti ti ljudi koji su se digli protiv nje doprinijeli toksičnoj atmosferi. Kao da je eto jedino Teya bila dobra alternativa, zbog čega je onda poslije Teya Dora dobijala prevelik hejt kasnije kad nije Breskvica pobijedila.
Teya nikad nije imala hajp oko sebe, vec oko pesme Dzanum. Tiktok trendovi su doveli do toga da pesme koje se vrte budu megapopularne a izvodjac popularnost pesme ne materijalizuje ni 10 % (Teya nema nastupe, nema gostovanja po emisijama, generalno nije ime koje odzvanja) i samim tim se moglo reci i onda da spada u red favorita iz senke. Konstrakta i Breskvica su u tom trenutku imale najvece interesovanje, a Teya je bila vise u rangu sa Zorjom.

E sad, splet okolnosti u vidu dobre pesme, dobrog nastupa i reakcije fanova su doveli do toga da pobedi. Sve nakon toga, sto sa njene, sto sa RTS-ove strane, bilo je teska apatija.

Do kada će se pričati o Breskvi i Teya Dori i o tome ko je trebao tad da pobedi? Zar nismo po tom pitanju doktorirali?

Verujem da većina ljudi iz Slovenije koja se uhvatila da glasa nije ni znala za dramu Teya vs Breskva
Kako nije znala, pa ja mislim da nema Srbina koji nije ispratio tu dramu. Tolika galama se digla oko našeg predstavnika da je bilo nemoguće ne znati. A iz Slovenije teško da je glasao neko drugi osim naših ljudi (deo koji je bio u timu Teya, drugi tim je logično bojkotovao).

Slažem se Choda, definitivno jedna od najzanimljivijih godina o kojoj će se još dugo pričati.

Zaboravlja se da je veliki deo glasačkog dela publika koja o Evroviziji ništa nije videla niti čula do večeri kad se ista održava.

Nije svako zaleđenik kao mi pa da prati dešavanja tokom sezone. Često ni ne prate u svojim zemljama, a ne u tuđim.

Zaboravlja se da je veliki deo glasačkog dela publika koja o Evroviziji ništa nije videla niti čula do večeri kad se ista održava.

Nije svako zaleđenik kao mi pa da prati dešavanja tokom sezone. Često ni ne prate u svojim zemljama, a ne u tuđim.
ne bih se slozio, mislim da prosecnu osobu briga da glasa, gledaju na to kao zabavni program. Glasaci su uglavnom ili fanovi ili kupljeni glasovi oraganizovanih glasaca, sto smo mogli da vidimo proteklih godina sa Izraelom... Cak i ja koji pratim nikada nisam, niti cu da glasam...

To važi za druge zemlje, ali ne i za nas. Naše jedino glasačko telo je dijaspora već godinama unazad. 😂

Konstrakta je bila izuzetak.

To važi za druge zemlje, ali ne i za nas. Naše jedino glasačko telo je dijaspora već godinama unazad. 😂

Konstrakta je bila izuzetak.
Prosečna ESC država I javni servis znaju da i prosečan pesmuljak prezentuju tako da dobiju i koji poen van svoje dijaspore i komšijskog glasanja, a mi i pesme koje su bolje nego prosečne uspemo da uništimo i da budemo zaboravljeni. Tako da to važi i za nas, samo mi to ne znamo da iskoristimo.

Back