294. FSC - Kafansko veče

Da mi je znati gde me nađe sa Karleušom, majke ti. :rolleyes::ROFLMAO: Možda odajem takav utisak, ali nisam uopšte takva.

Paučicino mi se već i dopada, moglo bi se reći.

Evo malo i drugo pf

1. Magazin - Kako sam te voljela
Fino, kapiram da bi mi sjelo više da sam negdje u Hrvatskoj u kafani ili u klubu pred fajront. Ovako samo okej, ne nešto što bih slušao ili pustio sebi ni za zagrijavanje ni za razlaz.

2. Milica Pavlović - Baja Papaja
Pa gdje ovu od svih njenih... Znaju svi da gotivim Micy P i ova pjesma mi je bila zanimljiva onomad, ali sad mi je baš tanka u poređenju sa mnogim njenim radovima. Jovan Dučić se nešto ućutao nakon stihova "ja nisam samo stvar, ma puk'o si ko nar"...

3. Sinan Sakić - Ej, od kad sam se rodio
Teško da može više KAFANA od ovog! Još nakon ovog klipa Noleta i Argirosa, aktuelna pjesma bila prije sto godina a i sad. Hitčina. Penje mi se na sto da mašem nekom krpom i udaram se po prsima dok pjevam iako se ne poistovjećujem sa pjesmom, smatram se srećnim čovjekom.

4. Milena Ćeranić - Nedostajanje moje
Čuje se da je Arcade radio pjesmu, em strofe zvuče kao Helena Paparizou (Askopa Xenihtia) em onda refren kao Klavdia (Haramata). Grčki melos uvijek može, lijepa je pjesma i neka nastavi ovako.

5. Bora Drljača - Otišla je Danijela
Imam osjećaj da ovu pjesmetinu znam od dana kad je izašla. Obožavam, svadbe, krštenja, pokrivanja kuća, bilo koja veselja više nisu bila ista nakon objave ove pjesme. RETVET OBOŽAVAOČE RIP BORO LEGENDO

6. Mimi Mercedez - Kleopatra
Kako je mogla da ošuri na PzE... Ovo vozi fino, ima dobar vajb i podsjetilo me da zaslužujemo jedan rap/hip-hop FSC jer ima materijala za najmanje jedno takvo izdanje. Ovde mi nije među favoritima, mada i sama pjesma koliko god da mi je kul, nije da bih je slušao često.

7. Seka Aleksić - Umri do zore
A ne znam, Seka mi ima mnogo boljih turbofolk pjesama, pogotovo onih iz dvehiljaditih, ova mi se ne sviđa nešto.

8. Louis - Kolo ljubavi
Moćni Louis. Lijepa pjesma, par njegovih baš gađa u srce, a ova je vedrija i može da se zaigra fino kolce. Može proći.

9. Danijela Martinović - Što sam ja, što si ti
Isti utisak kao i za Magazin. A kako je ona prešla od ovoga do Brodoloma, valja se zapitati...

10. Sin od oca Gliše Predrag Kretić - Uspio sam zemo
Ubjedljivo najjače scensko ime, svaka čast Sinu od oca Gliše Predragu Kretiću. Koliko li se ljudi naših pronašlo u ovoj pjesmi i koliko li je samo para zaradio od ove pjesme... Svaka čast iskreno, ko je meni kriv što se nisam bacio u ove vode. E tu su pare!

11. Rođa Raičević - Zar je važno ko je kriv
Raznosi me glas ovog čovjeka, patim sa njim svaki put kad čujem pjesmu neku. Lijepa mi je pjesma, prava za patiti se i eksirati rakiju i naručiti još jednu dok grliš drugove, braću, kumove pored sebe i od patnje vičeš 'joooj'.

12. Džidža - Pare proklete
E ovo ne mogu nekako, ali cijenim Džidžu zato što je pjevala Qele Qele i Let's get loud u Zvezdama Granda kad to nije bilo uobičajeno. Mada, Eminem se nešto ućutao nakon što su izašle strofe ove pjesme...

13. Indy - Bato bre
Sjećam se kad ju je Rada Manojlović pjevala u finalu Zvezda Granda 2007, tad sam zavolio pjesmu. Ne može veselje proći ni bez ove, hit koji će još dugo trajati. A Indy je baš grmila izgledom u tom periodu, svaka čast.

14. Scooter - How Much Is The Fish?
Tose nisam nado. Super za klubove, ali ovde mi odskače i nije jedna od onih koje bih htio opet da čujem.

15. Milko Kalaydzhiev - GSM
Milko mi je isti onaj plaćeni ubica iz Golog pištolja koji plače dok glavna likuša pjeva pod tušem a on namješta prigušivač na pištolju. Bugari su zaista posebni, ne prestaju da me iznenađuju. Pjesma zezancija, i to je to.

16. Vesna Rivas - Didulidu
Lepo sam ti rekla NE SPOMINJI MI IME VIŠE, VESNA RIVAS!!! Zaigrao bih uz ovo sigurno, ali ne bih pustio nikad na žurci nekoj.

17. Lepa Brena - Boliš i ne prolaziš
Možda najkvalitetnija njena u posljednje vrijeme, uz tipa Pazi kome zavidiš ili Grad. Iako ima jaku karijeru, nekako su mi njene pjesme vazda bile 'šašave' pa je nisam toliko ozbiljno doživljavao kao klinac, ali u poslednjih 15-20 godina je objavila baš neke lijepe pjesme. Sjajna je ova, i baš gađa direkt u srce.

18. Ljilja Bela - Djido
Nisam ovo nikad čuo ja mislim, zvuči kao svadbarska pjesma koja bar ovde nije nikad zaživjela i postala hit. E tako mi se nekako i na ovom izdanju utopila u masu.

19. Goci bend - Vakcina
Ahahaha legenda kaže da je procenat zainteresovanih za vakcinu opao za 40% nakon ove pjesme. Najjače što su morali da snime i novu verziju gdje je Gara primila vakcinu, nakon pritiska javnosti. Stvarno je pjesma obilježila taj prečudni Korona period, ovamo je asocijacija na vakcinu bila Gara a ne Sputnjik, Fajzer i kompanija.

20. Dobar loš zao - Žurka
Pumpaj, pumpaj, zašto si stao??? Ja sam stalno mislio da je ovo Funky G. Kapiram da je glas Marije Mihajlović bar? Dobra stvar baš, nisam fan devedesetih ali ovo mi dobro zvuči i odlična je za klub i žurke žurke.

21. Džej - Imati pa nemati
Kvalitetno na maks, glas koji prenosi emocije čim počne da pjeva. Slično kao za Luisa i Rođu, raznose me pjesme ove, za zaplakati u kafani i grliti se sa nepoznatim ljudima kao da su ti rod rođeni. Jer realno, ako ih pogađa pjesma, bar ste braća po muci.

22. Vera Matović - Miki Milane
Luka Dončiću kad si napravio profil na forumu??? Jedan od najvećih domaćih nardonjačkih hitova u posljednje vrijeme, najprije zbog Luke, nije da nešto volim pjesmu ali jeste zabavna i zarazna i diže atmosferu kad god je neko pusti.

@Filhy, da te obavestim šta sam odlučila jer nešto me krenulo na ovom FSC. Ako pobedim, a i kad pobedim nekad, ti se pripremi da organizuješ igru umesto mene.
Jedini uslov da se igra zove- Prvo slovo mog imena i da prvo slovo imena interpretatora počinje na F. Imam strašnog kandidata i ko zna kad će biti prilika da učestvuje i mora u nekoj igri da učestvuje. A nije Faraon.

@Pokahontas, organizuje onaj FSC specijal, čim skupim još 35 ispadaka.

Veselo je ovdje vidim, a i komentari na moju pjesmu su zadovoljavajući 🙏

Back