ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Израел је паметнији од тога, пропустиће шансу да победи 2026. да би се 2027. вратио још јачи + без бојкота. Само гледајте.

Što su se onda prijavili na nacionalni izbor, ako ih ne zanima odlazak na Evroviziju? Nije ova situacija od juče, znali su okolnosti i potencijalni razvoj situacije i ranije. Tamo gde se menja stav, uglavnom bude zbog pritiska javnosti kao sad na Islandu.
Promenili su pravila letos, da pobednik ne mora na ESC kao na SanRemu što je. Jeste da je svima sigurno bila želja da idu kada su se prijavili, ali eto doneli su odluku da neće ipak.

EBI sigurno ne odgovara da Izrael pobjedi.Sad jedino ako dobiju bodove publike ko Ukrajina 2022 onda je tu i žiri nemoćan.

Ovih 5 zemalja je i davalo dosta bodova Izraelu na tvt zadnje 2 godine:

Španija 12 12
Irska 10 10
Slovenija 10 6
Island 12 4
Holandija 12

EBI sigurno ne odgovara da Izrael pobjedi.Sad jedino ako dobiju bodove publike ko Ukrajina 2022 onda je tu i žiri nemoćan.

Ovih 5 zemalja je i davalo dosta bodova Izraelu na tvt zadnje 2 godine:

Španija 12 12
Irska 10 10
Slovenija 10 6
Island 12 4
Holandija 12
Da to je ono što sam rekao ranije... da su i oni na gubitku zbog povlačenja. Da smo se mi povukli to ih rezultatski ne bi dotaklo, odn. naša sića. 😅

Izraelska ambasada u Norveškoj izrazila je razočarenje odlukom RUV-a da ne učestvuje sledeće godine na Evroviziji i smatra da je odluka protivna vrednostima takmičenja čiji je slogan ujedinjenje u muzici.

Tako je, ambasada u Oslu pokriva i Island.

Izraelska ambasada u Norveškoj izrazila je razočarenje odlukom RUV-a da ne učestvuje sledeće godine na Evroviziji i smatra da je odluka protivna vrednostima takmičenja čiji je slogan ujedinjenje u muzici.
evo sve me zasvrbe sta Izrael ima da kaze

Stefán Eiríksson, direktor islandskog emitera, izjavio je da još nisu odlučili da li će održati Söngvakeppnin. Iako je organizacija takmičenja skupa i bez obzira što neće ići u Beč, veliki prihodi od glasanja to nadoknađuju. Veruje da otkazivanje učešća na Pesmi Evrovizije, neće imati veliki finansijski uticaj na RUV.

Takođe, potvrdio je da će prenositi Evroviziju 2026, jer i dalje ima dosta zainteresovanih da gledaju taj program, i napomenuo je da će emitivati nastupe svih zemalja, pa i izraelski, jer ne donose odluku da isključe bilo koju naciju sa nekog od događaja koje emituju u svom programu.

And now you know it, that i'm at the all time low low low low low low low low low low low low low low low low low low...

Pobjednik publike je jasan davno bio i prošle tj. ove godine a i naredne. Postavlja se pitanje ima li smisla gledati glasanje, ili samo finale uopšte. A ne bi me čudilo da ih i žiri nakiti dovoljno da pobijede ukupno

Pratiću nf, ako ih i bude 😂, radujem se nekima, ali samoj završnici nimalo
Za mene je izgubljen svaki smisao glasanja jos od 2022. i pobede Ukrajine koja je po meni obesmislila glasanje i ucesce kao takmicarsko. Od tada je sve krenulo nizbrdo. Licno, od tada vise ne pratim Evroviziju kao "zagrizeni" fan visedecenijski. Iskljucivo me interesuje kakve su pesme i nacionalni izbor. Gledam Evroviziju kao da je revijalnog karaktera, a to je jos doprinelo sto su me glavni moji favoriti razocarali sa promenama u pesmama.
Kod mene nema tog "hajpa" koji je bio ranije i sad ne trazim godisnji za vreme evrovizijske nedelje.

U ziri sam se razocarao, jer su manje vise kopi-pejst i nema tog balansa koji bi trebao doprineti u kombinaciji sa glasovima publike. Tako da mi je svejedno hoce li biti zirija ili ne, i u kojem je broju. I u proslom veku je bilo malverzacije u glasovima zirija i namestanja iliti lobiranja, bojkotovanja, ali nekako je to bilo u nekoj prihvatljivoj meri. Mozda mi se cini da je tako, jer sad je mnogo lakse doci do neke informacije nego tada.

Svakako, sledeca godina ce doziveti dosta bojkota i odustajanja, ne samo drzava ucesnica, nego i raznoraznih fanova, ali ne verujem da ce biti nekog negativnog uticaja na kupovinu karata i da ce biti sve popunjeno.

Na kraju, deluje da imamo situaciju da će tri zemlje potpuno bojkotovati Evroviziju u Beču (Španija, Irska i Slovenija), dok će Island i Holandija uraditi to samo delimično, budući da će je prenositi.

Back