Za mene je izgubljen svaki smisao glasanja jos od 2022. i pobede Ukrajine koja je po meni obesmislila glasanje i ucesce kao takmicarsko. Od tada je sve krenulo nizbrdo. Licno, od tada vise ne pratim Evroviziju kao "zagrizeni" fan visedecenijski. Iskljucivo me interesuje kakve su pesme i nacionalni izbor. Gledam Evroviziju kao da je revijalnog karaktera, a to je jos doprinelo sto su me glavni moji favoriti razocarali sa promenama u pesmama.
Kod mene nema tog "hajpa" koji je bio ranije i sad ne trazim godisnji za vreme evrovizijske nedelje.
U ziri sam se razocarao, jer su manje vise kopi-pejst i nema tog balansa koji bi trebao doprineti u kombinaciji sa glasovima publike. Tako da mi je svejedno hoce li biti zirija ili ne, i u kojem je broju. I u proslom veku je bilo malverzacije u glasovima zirija i namestanja iliti lobiranja, bojkotovanja, ali nekako je to bilo u nekoj prihvatljivoj meri. Mozda mi se cini da je tako, jer sad je mnogo lakse doci do neke informacije nego tada.
Svakako, sledeca godina ce doziveti dosta bojkota i odustajanja, ne samo drzava ucesnica, nego i raznoraznih fanova, ali ne verujem da ce biti nekog negativnog uticaja na kupovinu karata i da ce biti sve popunjeno.