ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Nemo je svakako bio glasan protiv Izraela i tokom te ESC sezone kada se takmičio, nije kao da je ćutao do juče.
Jeste, tek nakon ESC. Verovatno da imaju neke ugovore gde imaju ozbiljne penale ukoliko komentarisu politiku/druge ucesnike.

Meni je neverovatno da je retko kome palo na pamet te 2024. da ce Izrael onako pokidati televoting, iako je bilo vise nego ocigledno zbog njihove odlicne organizovanosti i cinjenice da u vecini zemalja postoji velika jevrejska zajednica. Onda su se svi sokirali kad je Italija "slucajno" pustila glasove da procure.

Što se tiče Nema, ne mislim da je menjao mišljenje vremenom, sve vreme je zastupao sličan stav, samo mi je bespotreban čin vraćanja trofeja, malo hoću, pa malo neću. Doduše da nije to napisao, manji bi bio odjek njegovog obraćanja.

E sad, pozivanje drugih takmičara da slede njegov primer je još besmisleniji. Šts sad, treba li da pita npr. Mariju da vrati nagradu koju je zaslužila, i osvojila u neko drugo vreme, misleći da će taj čin nešto bitno promeniti. Ako bi sad emiteri odustajali pod takvim pritiskom, tek onda bi izgubili kompas i obelodanili da nemaju svoj stav, što bi se sutra ispoljilo na drugim poljima.​

Zanima me hoce li Izrael imati jake poene od zemalja koje su se vratile (Bugarska, Moldavija, Rumunija) uzevsi u obzir da je kod njih gledanost izuzetno niska. Sa druge strane, izgubili su sigurne jake poene od Spanije, Irske i Holandije. Ako ih ziri bude delimicno bojkotovao kao i prosle dve godine (uopste mi se ne svidja cinjenica da je Juval dobila duplo vise ziri poena od Eden, dakle i tu polako radi inzenjering), i kod publike ne budu zavrsili poene istocnih zemalja, moguce je izbeci njihovu pobedu.

Tuzno je sto sam poceo da navijam bukvalno za bilo sta i bilo koga samo da se izbegne katastrofa.

Zanima me hoce li Izrael imati jake poene od zemalja koje su se vratile (Bugarska, Moldavija, Rumunija) uzevsi u obzir da je kod njih gledanost izuzetno niska.
Baš zbog toga što je niska, veće su šanse da lobi odradi ono što je namerio

Negde sam video tabelu sa poenima za Izrael u prethodne dve godine (po zemljama) i mislim da je Srbija pretposlednja na toj tabeli po ukupnom broju datih poena za Izrael...

Nije pretposlednja ali jeste među zadnjima. Doduše i za Ukrajinu smo među zadnjima ili zadnji čak , tako da kod nas def. ne prolazi izigravanje žrtve 😌

Nije pretposlednja ali jeste među zadnjima. Doduše i za Ukrajinu smo među zadnjima ili zadnji čak , tako da kod nas def. ne prolazi izigravanje žrtve 😌
Ja koliko sam video Jermenija sa 1 poen, pa mi i Poljska sa po 5...

Та 2 бода од публике искрено из Србије, међу њима и моји гласови. Не можете рећи да су купљени гласови. Ја се победничке песме уопште не сећам, док се Јувалине барем сећам.

Back