296. FSC × 2000s

Pa to je to otprilike iz drugog polufinala, možda bih zamijenio Zdravka Čolića i Peggy sa Bajagom i Museom

Poeni u 2. pf-u:

7p Beyonce (10) Pesma mi je nesto slabija, ali mi je interpretacija za 10. 👏
5p Panjabi MC (13)
4p U2 (15)
2p Puddle of Mudd (20)
1p Kaya (21)

Ovde je bila manja neizvesnost, ali poslednji sa 34p, nije malo.

Cestitke svim finalistima. Pohvala Tetsujinu za predstavljanje finalista. Meni je brzo proslo.

Iskreno ne znam zašto Indira ima toliki jak fanbase na ovom forumu. Žena s čim god se takmiči prolazi, čak sam vidio da je jednom i pobijedila, a meni je većina njenih pjesama barem s čim se takmičila ovdje teški prosjek, dok su neki i sa boljim pjesmama izvisavali u polufinalima. Nejse, koliko god mi se neke domaće pjesme svidjele ne mogu se oduprijeti dojmu da mi se nekako te pjesme ne uklapaju sa ostatkom pjesama koje se takmiče, mislim da bi bilo bolje da se zabranilo učešće domaćim pjesmama na ovom FSC-u. Ne govorim ja jer mislim da bih nešto bolje prošao, već generalno, a dajem si za pravo da se tim razmišljanjem vodim kada budem dijelio bodove u finalu.

Kada sam slušao pjesme i općenito se bavio organizacijom, kasnije sam i ja došao do zaključka da sam trebao maknuti domaće pjesme sa strane jer ovako izgleda kao sukob stilova ili kako god već. Pametniji za neki sljedeći put.

Uglavnom, finalne pjesme i rok glasovanja nalaze se na prvoj stranici. (y)

Najviše mi je žao Pipija i remasura. Dawn of victory je trebala biti više, znatno vise.

Back