Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Те огромне разлике у гласању између жирија у пф и финалу су ми вазда пречудне, као 5 људи у уторак мисли да је нека пјесма за 1. мјесто укупно, а у суботу нових 5 јој даје све 0. Или обрнуто. Мислим, наравно да је могуће, али ми је чудно 😂
Precesto se desava, a eto i na ESC cak i publika zna da glasa jako rendom u polufinalima l. Poslednja dva pobednika zavrsavaju cetvrti i peti u polufinalima, Tomi Kes zavrsava peti u polufinalu pa drugi u publici u finalu, a Letonija i Holandija ove godine top 3 polufinala pa tek negde oko 15. mesta u publici

Čak se dešava da i isti član žirija istu pjesmu različito rangira u polufinalu i finalu.

Nije problem kada glasovi variraju za par poena, ali kada nekome u polufinalu zalepiš 12, pa mu onda daš nulu u finalu je već za posmatranje i analizu.

Kao što je i onaj mumificirani predsednik žirija ove godine prvo rekao da su sve pesme loše i onda dao maksimalne poene, melodijski i umetnički ubedljivo najslabijoj pesmi.

Reci da ti kaže koji detalj i da nećeš nikome prenijeti...

Season 5 Nbc GIF by The Office

Lores i taj Papian su mi nespojiva kombinacija, ne znam šta može proisteći iz toga... nije da nema mesta nekom prijatnom iznenađenju, ali jednostavno mi je sve u vezi dotičnog, makar ono što sam guglao-apsolutni wtf.

Brat Pelin mi deluje da će biti kao Käärijä,Baby Lasagna ili Tomy Cash,odnosno nova Konstrakta,i da vrlo lako može da se desi da njega odaberemo i da sa njim u Beču budemo u TOP 5.

Iz tvojih usta u Božije uši. Brat Pelin mi je prvi favorit ovako na ime.

Ma nema leba od IDJ-a i to je tako. Kad su priredili onakvo blamiranje Dzordziju koji je jedini imao neki esc potencijal, pa onu psihozu Balmiksice, ne smem ni da pomislim sta ceka ove devojke.

Meni su sve IDJ pesme do sada bile sasvim pristojne. Bilo je tu prostora i materijala i za nešto više. Očekujem i ove godine nešto konkurentnije. Ako poredimo pokušaje:

1. Stefan Shy - Od jastuka do jastuka
2. Balmixica - Dijamanti
3. Džordži - Luna park
4. Balmixica - Žigica

Ne bih se bunio da je bilo ko od njih otišao na esc sa ovim pesmama, samo mislim da su svo troje kapacitet za nešto još bolje.

Zona i Lores su definitivno Vukayla ove sezone, u smislu ocekivanja (neko koga smo mi fanovi namirisali da bi mogao da ponudi nesto kvaliteteno i bude predstavnik po nasem ukusu)

S tim sto je Vukayla bila anonimus potpuni pa smo morali da kopamo po netu nastupe sa skolskih priredbi od pre boga oca 😂 Za Zonu i Lores opet imamo vise materijala i znamo zasigurno da potencijala ima

Kao sto vidimo hajp nam je na nivou... 😂

Da se prisetimo kako je prosle godine bilo:

4. januara na mrezama pustena novogodisnja cestitka u kojoj su bili svi ucesnici
13. januara klipovi gde takmicari opisuju svoju pesmu u par reci
15. januara kako pevuse melodije (cuveni smeh Mimi Mercedes)

Back