Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Svakako bi svi voleli da se desi neka Konstrakta ili Hurricane, al ne u smislu pesme, već hajpa i sa se to oseti po čitavoj zemlji i regionu, ali što kaže Dr. Who ne treba forsirati to po svaku cenu. Breskvica odličan primer zašto to ne treba forsirati.

Pod uslovom da nisu kupljeni glasovi a la Bojana x David (dakle nigde u trendingu, lajkova, komentara, share-ova na drustvenim mrezama). Slozio bih se.
Apsolutno. To je posebna tema koja je posle prošlogodišnjeg izbora morala biti otvorena, a takve namere sprečene.

Ali ajde ako ništa bar nije kupljeno džaba već je otišlo u humanitarne svrhe.

EDIT: omg šta sam doživeo, da se moje reči ovde citiraju! Hvala @Nanulina 😍

tenor.gif

It took me a minute, nisam još nikad čuo tu izjavu prevedenu na srpski 🤣

Evile isto kao što su drugi subjektivni, tako si i ti. Ne mora svaki dobar plasman na ESC da bude hit. Ne mora svaki hit da bude najbolji izbor. Previše varijabli i ličnih ukusa se tu upliće. Who cares što Ramonda nije hit? Nije kao da su takve balade nešto često kod nas bili hitovi. Pa ni Džanum nije bio hit kod nas dok nije otišao viralno u Indiji lol ne slažem se da treba slati najveći hit sa izdanja po svaku cenu. Nije PZE izbor za najpopularniju pesmu.
Pa Ramonda prakticno kolko je hajpovana ovde nije bila nista, pobedila na konto Dzanuma i usla u finale samo zahvaljujuci dijaspori.

Kazem da je bolje poslati pesmu koja je zapravo se zavrtela kod nas nego nesto random, jer barem saljemo nesto sto je postalo popularno / u odnosu na neku kalkulaciju sta moze dobro proci eventualno sto je sve u domenu nasih moz' da bude spekulacija. Prosto zelim da neko drugi zapravo glasa za nas za razliku, mislim na period post 2011-e (sa izuzetkom Zeljka i Konstrakte) a i ta dijaspora je ozbiljno utanjila poslednjih godina.

Pesme izlaze do polovine januara, tako sam čuo. A hajp mi je čak manji nego prošle godine. Daj Bože da me neko iznenadi i oduševi, da mi vrati volju da pratim nacionalna finala. Sem Montesonga ništa nisam ispratio niti slušao pesme. Jesam Albansku ali posle 10 dana.

Pa Ramonda prakticno kolko je hajpovana ovde nije bila nista, pobedila na konto Dzanuma i usla u finale samo zahvaljujuci dijaspori.

Kazem da je bolje poslati pesmu koja je zapravo se zavrtela kod nas nego nesto random, jer barem saljemo nesto sto je postalo popularno / u odnosu na neku kalkulaciju sta moze dobro proci eventualno sto je sve u domenu nasih moz' da bude spekulacija. Prosto zelim da neko drugi zapravo glasa za nas za razliku, mislim na period post 2011-e (sa izuzetkom Zeljka i Konstrakte) a i ta dijaspora je ozbiljno utanjila poslednjih godina.
Pa pričaš sve to kao da niko ne bi glasao za Srbiju sve da nas Gaga predstavlja sa Abrakadabrom 🤣 Konstrakta je dokaz da to nije tako, i da će ljudi uzeti da glasaju za Srbiju kad im se pesma i nastup dopadnu i ostave utisak.

Kad je sranje ponuda na PZE i kad nemaš baš puno izbora sa čime da radiš, ne možeš očekivati nekakve rezultate. Džaba mi izabrali najbolje iz ponude kad ni to najbolje nije za neki top plasman. Svi smo svesni da nam muzička scena previše kasni u odnosu na ostatak sveta i da je previše lokalna - nekad se desi Konstrakta a nekad se desi Princ, a većinom vremena neki prosek plasman koji je većina predstavnika dobila na kraju.

Godinama unazad skoro svi naši predstavnici su prolazili jer su najviše poena uzimali od dijaspore, susednih država uz neke sitne poene iz drugih država, i skoro svaki put smo bili borderline finalisti, to bukvalno važi i za Hurricane koje su ovde bile nahajpovane 😂 al forsira se ta priča samo za Ramondu. Uopšte nije poenta samo u pesmama, druge države od solidnih pesama promocijom, materijalom i na kraju nastupom dolaze do solidnih rezultata, problem je u tome što mi ništa od toga ne radimo kako treba, shvatite to.

Mi čekamo da se desi nova Konstrakta, al moramo da se potrudimo i sa onim što imamo kad tu Konstraktu nemamo.

Pesme izlaze do polovine januara, tako sam čuo. A hajp mi je čak manji nego prošle godine. Daj Bože da me neko iznenadi i oduševi, da mi vrati volju da pratim nacionalna finala. Sem Montesonga ništa nisam ispratio niti slušao pesme. Jesam Albansku ali posle 10 dana.
I kod mene hajp umro, nemam jednostavno volju da preslušavam pjesme

Ja ga zamisljam kao "Ludi letnji ples" ali u totalnoj recitaciji. Sto ne bi bilo lose. Neka predstava nesto sa vise ljudi, ludo , pozitivno, zanimljivo.

Složio bih se sa delom koji kaže da je Brat Pelin krindž, jeste, ali sam prilično siguran da zna šta radi.

Istina, samo što je problem što se nekih godina nijedna pesma ne "zavrti", pa onda moraš birati najbolji koncept u teoriji. Samo što je teorija jedno, a praksa drugo, pa onda uvek kad računaš "samo ovo da se doradi" ništa se ne desi i bude očekivan flop (pevanje Crnog Lukca, uglovi za Ramondu itd.)

Pa sve mi se cini da ce nas hajp biti zaista opravdan 🥹
Ne znam da li je do mene ali ja ZAISTA imam neki osecaj da ce ove godine biti bar jedna pesma na koju cemo se svi masovno naloziti i koja ce zaista mozda moci da uradi nesto lol Ne znam na cemu zasnivam ovo, bukvalno samo neki moj unutrasnji osecaj

Pa moguce lol Ali znam samo da bi bilo lepo da jedno sezonu propratimo sa kolikim tolikim hajpom i euforijom a ne ne da samo cekamo da vidimo da li cemo biti 16. ili ispasti u PF xD

Pa moguce lol Ali znam samo da bi bilo lepo da jedno sezonu propratimo sa kolikim tolikim hajpom i euforijom a ne ne da samo cekamo da vidimo da li cemo biti 16. ili ispasti u PF xD
Istina, ali ja sam se poslednji put u životu naložio nakon spiska za PZE24 i nikad više neću dozvoliti sebi takvu grešku.

Back