Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Poslednji dan februara je bzv zato što je premalo vremena za dorade i pripreme materijala koji se šalje EBU, osim ako već nije zatvoren koncept kao Konstra, a ne zbog toga što neka druga zemlja bira isti dan, i ranije je znalo biti Super Subota kad 6 zemalja bira isto veče

Staviti naše finale u veče kad još 5 zemalja bira svoju pesmu je tolika ludost da nemam reči. Plus pretposlednje veče Melodija i ima sigurno još neko polufinale to veče. To stvarno može samo budala.

I zašto uopšte mora subotom da bude finale, što ne bude u nedelju 1. kada nema apsolutno ništa. Subota pre, 21. februar im je isto potpuno slobodan termin.
Ja sam rekao jednom da prosecan gledalac kod nas ni ne zna da se u isto vreme odrzavaju drugi nacionalni izbori.

To da li će finale biti u tzv. super subotu je bitno samo nama fanovima koji težimo da ispratimo što veći broj nacionalnih finala. Sa te strane bi bilo bezveze, ali prosečnog gledaoca to ni najmanje ne zanima. Mogli bi da se prevare pa da datimi budu malo ranije, tipa 17,19 i 21.2, to bi bilo idealno.

Pa zbog nas fanova i kažem kako je bzv što je toliko nacionalnih finala isti dan. Sredina februara jeste idealna, mada čisto sumnjam da bi RTS otišao na Evroviziju spremniji i sa usavršenim konceptom. Mislim da bi se oni jednako trudili i sa pesmom izabranom u martu i sa pesmom izabranom recimo u decembru.

Pa s obzirom da nas rts ne hajpuje, mozda sutra objave numere ili eventualno objave datume festivala i datum objave pesama

Back