lt Litvanija 2026

Rekoh da izgubim vreme dok čekam rezultate Luksemburga. Mrzelo me da preslušavam pesme generalno za njihov izbor. Pa ovo što su izabrali da ide dalje i valja nešto, Rug!le zanimljivi svakako.

Crno kraft pivo dimljenog ukusa (koristi se dimljeni, pečeni slad), sa 10,1% alkohola, zovu ga "Kopač grobova" :p

Gospode 😁

Nego, nije loša ova Rug!le, to se danas traži

Crno kraft pivo dimljenog ukusa (koristi se dimljeni, pečeni slad), sa 10,1% alkohola, zovu ga "Kopač grobova" :p
Deluje pravo ukusno. Jako je to baš. Ja sam pio neko belgijsko od 12% i to boca od 0,7 litara. Nisam uopšte gledao jačinu i znam da me lepo puklo.

Inače, Litvanci su mi uglavnom smor

Kad smo kod gulaša, jeo sam letonski u Rigi, i praktično je ko naš, samo su blage nijanse u pitanju. I uopšte baltička kuhinja, uz poneki izuzetak, uglavnom nudi ono što i mi ovde jedemo.

Izgleda odlično. Da li si imao priliku da probaš čebureki? Definitivno mi se više sviđa balkanski burek, ali me je iznenadilo koliko ima sličnosti između naše kuhinje.

Jeo sam neko pecivo punjeno nadevom od svinjskog mesa u Trakaiju u Litvaniji, mada mislim da nije to to, možda je nešto slično, nisam siguran.

To je na ovoj slici, pored boršča.

20251230_113412.webp

Aiste Pilvelyte obara sve rekorde. Punih 27 godina zena pokušava da ode na Evroviziju .Litvanija uvijek ima preširok izbor i na kraju uspiju da izaberu dobru i konkurentnu pjesmu ali ovom šablonu nikad neće da pobijede .Male zemlje neka zaborave na taj san.

Vremena se menjaju, tako da se nikad ne zna. Ako su pobedile Estonija i Letonija, može i Litvanija jednog dana.

Iz drugog polufinala, u finale su se plasirali Atikin, koji je dobio čak preko 5278 glasova publike i Vilnius Voices. Grete ća imati drugu šansu.

Atikin – Deganti žemelė​

Vilnius Voices – Grįšim​

Odličan mi je Atikin, a broj glasova je za litavske standarde tj. za ne pretjerano praćene heat-ove baš velik. Za sad svakako favorit br 1 za odlazak u Beč

Super mi je ova Atikinova, oni nastavljaju sa pjevanjem na litvanskom izgleda i svaka čast

Odličan je prvi finalista, iako nisam baš fan repa, ovde je kombinacija žanrova i estetike pun pogodak. Dečko je multitalenat, nema šta. 👍

Odgledah i nastupe, baš mi se dopao nastup Dagne, šteta što nije dobila drugu šansu, takođe i Agne.

Takođe i lepa baladica od Melanie. Ovaj heat mi je mnogo bolji nego prvi. Finalisti su super, pogotovo Atikin, čini mi se da će biti jedan od glavnih favorita. Nisam fan etno - repa ali mi je baš sve dobro uklopljeno.

Back