Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Festival se zove Pesma za evroviziju i nije bitno misljenje fanova niti koliko je pesma konkurentna za ESC? Zaista? Da se festival zove Beovizija pa da se slozim donekle, ovako stvarno ne pije vodu. Nemam nista protiv sarenolikosti stilova ali gurati neke pesme samo zato sto vam se dopada taj zanr je bezveze. Neka pobedi najbolja pesma i nastup. A pobogu postoje i drugi festivali gde se izvodjaci mogu promovisati.
Bitno je. Ali nisi ti jedini fan. Koliko vidim, ovde vecina podrzava ili im je Lavina u top 3? To sto je tvoja licna preferenca i misljenje da ovakve pesme "ne prolaze" je tvoj stav ne cinjenica.

Cinjenice koje dokazuju da i fanovi grese jer pristrasno glasaju za zanrove koji su ucestaliji u fan *da ne kazem pederskim- krugovima, ono sto se servira i plati da se promovise po YT i drustvenim mrezama, uticaju kladionica i slicno, sto nema veze ni sa kvalitetom pesama, ni zaista sa konkurentnoscu - jer fanovi sami nisu odraz konkurencije vec svih tih 150-200 miliona ljudi koji gledaju, pa ko se uvati za telefon da glasa jer mu se nesto izvanredno svidi. Ni sami fanovi, priznacete, ne glasaju redovno!

Dakle CINJENICE!
Valentina Monetta
Ogae fanovi su 2013e stavili Monetu na 2o mesto sa 282 boda - nije se kvalifikovala za finale
2014e 19o sa 20 poena, prosla u finale sa dosta losijom pesmom, objektivno.

2021-a OGAE glasanje
1o mesto Malta 363 p, realan skor publike 14o mesto 47 p
6o San Marino 237p, realan skor publike 21o mesto 17 p
8o Italija sa 97! poena, publika na ESCU 1o 318p
9o Ukrajina 64!. u finalu 267poena i 2o mesto publike?
14o Finska 37 kod OGAE-vaca, a u finalu 4o mesto i 218 poena publike!

Samo par konkretnih dokaza da su fanovi cesto ostrasceni, glasaju za iste zanrove i ujednaceno, nefleksibilni sto se tice muzike koja se retko srece na Evroviziji, sto cesto i nema veze sa njihovim stvarnim skorom. To sto neki "fan" misli da je femalegirl pop najbolje resenje, ne znaci i da je u pravu, zapravo statistika bas kaze suprotno.

A kojji drugi festivali u Srbiji postoje? Beogradsko prolece? Zadrugovizija???

Ja sam prethodna dva puta bio protiv Zejne, Rumba je španska pesma i zaista ne bi bilo smisla da mi idemo sa tom pesmom plus smo te godine imali , Najbolja je isuviše narcisoidna. Obe pesme su imale loš nastup, ona je kao kamen tokom pesme. No za ovu pesmu to i nije toliko potrebno, za ovu pesmu joj čak i ovaj generični stage ide na ruku i čuči.

Sećate se pesme "Paskana" kod Finaca 2024. Ta pesma bi bila sigurno u top 5 na ESC no kada je nastupila uživo na njihovom izboru nastup je bio prosek pevanje prilično loše i ode onaj Windows 95 koji je bio pri dnu čini mi se. E sad Zejna sigurno neće loše otpevati jer dobro peva a ovo i nije toliko zahtevna pesma za pevanje ali bi mogla da flopne sa nastupom i da to iskoristi neko sa više ukusa i nadmaši je.

Ja "Jugoslaviju" vidim kao finalistu jer pesma može da računa i na bodove žirija i na bodove publike (CRO i CG sa nama u 1/2) ali u finalu mislim da nema šanse za top 10. Ovo je nešto kao Kyle Alexander prošle godine znači negde između 50-100 poena.

Pored nje mislim da Haremke mogu da zavrte svoju priču i da na to pokupe dosta glasova i prođu u finale. Ovi ostali nemaju nikakve šanse da prođu, prosto ne vidim scenario. Pride još ne znamo sve pesme, po žrebu ovo bi moglo biti pakleno polufinale, jedino se za Portugal očekuje da će imati neku filer pesmu ostali bi svi mogli poslati nešto konkuretno.

JAO ZALUDNO MOMČE.
ČUO DO SADA ZALUDNO MAČE o_Oo_Oo_O

loop perfect loops GIF

U 22:00 počinjemo sa zajedničkim Slušanjem PZE26 pesama! Ko želi neka uđe u link pa da zajedno slušamo i komentarišemo 🎧🎶
(možete ući i već sada na zagrevanje, ali sa pze pesmama počinjemo u ravno 22:00h, imenujte se pri ulasku)

Link za slušanje:
⤵️

https://w2g.tv/?r=hhg1wfbpb72wymqq1m

Nakon prvog dana slušanja moje rangiranje izleda ovako:

12-Zejna
10-Lavina
8-Harem Girls
7-Mirna
6-Zona
5-Eegor
4-Lores
3-Brat Pelin
2-Lu-Ka
1-Bella

Nemam predstavu ko će pobediti, ali iz dobrog ugla. Ovako na slepo 4 pesme bih pustio na ESC što je stvarno visok broj, možda i 5 ako Haremke budu dovoljno šarmantne i zabavne.

Ali Lavina ipak br. 1 kao pesma. Zejna mi je najmiliji izvođač sigurno, ali Lavina je takvo osveženje i baš bih voleo da nas predstavlja.

Bitno je. Ali nisi ti jedini fan. Koliko vidim, ovde vecina podrzava ili im je Lavina u top 3? To sto je tvoja licna preferenca i misljenje da ovakve pesme "ne prolaze" je tvoj stav ne cinjenica.

Cinjenice koje dokazuju da i fanovi grese jer pristrasno glasaju za zanrove koji su ucestaliji u fan *da ne kazem pederskim- krugovima, ono sto se servira i plati da se promovise po YT i drustvenim mrezama, uticaju kladionica i slicno, sto nema veze ni sa kvalitetom pesama, ni zaista sa konkurentnoscu - jer fanovi sami nisu odraz konkurencije vec svih tih 150-200 miliona ljudi koji gledaju, pa ko se uvati za telefon da glasa jer mu se nesto izvanredno svidi. Ni sami fanovi, priznacete, ne glasaju redovno!

Dakle CINJENICE!
Valentina Monetta
Ogae fanovi su 2013e stavili Monetu na 2o mesto sa 282 boda - nije se kvalifikovala za finale
2014e 19o sa 20 poena, prosla u finale sa dosta losijom pesmom, objektivno.

2021-a OGAE glasanje
1o mesto Malta 363 p, realan skor publike 14o mesto 47 p
6o San Marino 237p, realan skor publike 21o mesto 17 p
8o Italija sa 97! poena, publika na ESCU 1o 318p
9o Ukrajina 64!. u finalu 267poena i 2o mesto publike?
14o Finska 37 kod OGAE-vaca, a u finalu 4o mesto i 218 poena publike!

Samo par konkretnih dokaza da su fanovi cesto ostrasceni, glasaju za iste zanrove i ujednaceno, nefleksibilni sto se tice muzike koja se retko srece na Evroviziji, sto cesto i nema veze sa njihovim stvarnim skorom. To sto neki "fan" misli da je femalegirl pop najbolje resenje, ne znaci i da je u pravu, zapravo statistika bas kaze suprotno.

A kojji drugi festivali u Srbiji postoje? Beogradsko prolece? Zadrugovizija???
Naravno da postoje izuzeci ali u velikoj vecini slucajeva fanovi su kompetentniji za to sta bolje prolazi na ESC nego neka treca strana, tako da je misljenje fanova itekako bitno i ne treba ga odbacivati.

Pored malobrojnih televizijskih festivala postoje i netelevizijski festivali koji se ne emituju na televiziji gde bendovi mogu da se predstave ciljanoj publici koja voli te zanrove. Kako god bilo, to sto ni jedan drugi festival nije popularan na nivou PZE potvrdjuje da su ljudi zeljni pop muzike koja ima ambiciju da zvuci svetski, gde je nastup izuzetno bitan a i samo pravo da se preko pobede ide na ESC festival cini primamljivijim. Zato su mi neshvatljive izjave nekih ranijih ucesnika PZE koji su bili u fazonu da ne razumeju komentare koji tvrde da njihove pesme i nastupi nisu za Evroviziju. Kao izvodjac ne mozes da se ljutis zato sto ljudi misle da im tracis vreme i ne dopada im se tvoj rad. To je kao neki vid hijackovanja festivala. Kao esej sa promasenom temom.

Protiv momaka iz Lavine nemam nista protiv i drago mi je da su se prijavili. Za njih ne mislim da nam trace vreme i ok je da ucestvuju samo mislim da treba da dodju sa necim komercijalnijim i ne pokusavam nikome da promenim misljenje. Malo biste mogli da spustite loptu i da ne napadate ljude koji su iskazali misljenje na pristojan nacin. Zaista je klinacki pisati komentare i biti tako ostrascen zbog jednog festivala, za nazivanje nekoga ogranicenim i davanje raznoraznih epiteta mozda da malo odete do nekog strucnjaka da vam to pogleda.

Anyway, zbog nekih drugih bih jos vise smanjio broj ucesnika. Smanjilo bi troskove RTSu i mogli bi vise da se potrude oko manje entryja.

Objektivno-napredak u odnosu na prethodni period. Nažalost, imam problema sa računarom, pa ne mogu još uvek detaljno, ali na prvu:
Zejna-svaka čast, pogodila je ono što joj najviše leži. Evrovizijski prizvuk i pevljivost su vrlo izraženi i ovo je definitivno paket sa potencijalom.
Zona-Ovo mi je top, otprilike kao Tam prošle godine, zaista vrlo osvežavajuće i melodijski primamljivo.
Lavina-Samo ću reći WOW. Oduševljen sam što konačno imamo ovakvu pesmu na PZE, ali me je malo strah pevačkog dela.
Aleksandar-Nisam očekivao da će mi se ovo svideti nakon prvih pola minuta, ali gradacija i promene u ritmu su genijalno odrađene i pružaju sjajnu mogućnost za odličnu režiju.
Haremke i Ivana-Tipičan Antonićev zvuk, ali ritmično i zarazno. Bolje od Aladina, ali opet dosta slično Huricane stilu, što mi se ne sviđa.
Iako ima dosta filer pesama, one nisu ni približno tako katastrofične kao prošle godine. Detaljnije ću sutra, ali na prvu sasvim solidan utisak.

Last edited:
Meni iskreno dobar PZE. Mozda tri ili cetiri pesme nisam mogla da saslusam do kraja. Nemam izrazitog favorita, verujem da ce se iskristalisati neko u narednim danima. Dosta pesama sam pozelela da cujem jos jednom, sto se odaaavno nije desilo kada je PZE u pitanju. U svakom slucaju pozitivno sam iznenadjena.

Avgust - Jabuka je mogla da bude baš dobra pesma da nije ovoliko namerno absurdan tekst.
Đurđica - Ovo je baš lepa pesma, kao neki srpski Nocturno. 10 klasa iznad Biberovih sličnih pokušaja. Nije mi za pobedu, ali se nadam da će da se visoko plasira na PZEu.
Milica Burazer - Zbog ovakvih pesama nije greota ako im AI uzme 'lebac od usta

Ostali koje nisam komentarisao su mi za sada na nivou korektnih/lower middle class filera.

Brat Pelin mi je kataklizma, Eagor ne znam... ne volim joke pesme, ali da kažem da je u tom žanru ok.

• Like
Reactions: FFM
Dusa me boli za Zonom jer je tako blizu bila da nas servira apsolutni bopic

Na kraju smo dobili bopic na 80%, i vise nego pristojan ali opet mi je krivo jer znam da je mogla za nijansu vise
Slažem se sa ovim. Sviđa mi se pesma, ali tačno kad je slušaš znaš da je mogla da bude bolja, i to za veoma malo. Kao Iva Lorens pre par godina.
Mislim da su iz tog ugla Zejna i Eegor došli sa najjačim gotovim proizvodom. I Lavina koliko god da mi je top, još bih to peglao u produkciji.

Ali ja ne mogu ovu Sasku I njen kontejner soli 😂

Meni je gore što je sama sebi flaster. Kao razumem šta si htela da kažeš, ali nemoj. Neke ideje treba da ostanu ideje.

Back