Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Sve zavisi šta je cilj, ako je cilj provući se u finale onda možemo da idemo sa bilo kim od ovih 5-6 koji se najviše spominju jer svi imaju šanse da prođu dalje ako malo ulože u nastup i rewampuju pesmu shodno kritikama koje će dobiti do tada.

Ako je cilj top 10 onda to mora da bude dobar paket ili pesma koja će izdominirati kod publike ili žirija. Mi ovde nemamo pesmu koja može da računa da će dobiti 200+ poena od žirija tako da po meni ostaju samo ovi što ciljaju publiku. Tu su glavni konkurenti Eegor, Haremke iZejna. Zejna ima malu prednost zbog bolje pesme za uho prosečnog gledaoca ESC i ona bi čak mogla da računa na preko 50 bodova od žirija. Ostali možda 10-20 bodova od žirija iz regiona.

Recimo ja bi onu Moldavsku pesmu napljuvao da sam je prvi put čuo bez nastupa, ali kada ih vidim kako nastupaju to je onda potpuno druga pesma. Tako i ovo troje samo neka se potrude i ove pesme na kraju mogu da odrade dobar rezultat.

Lavina i Lores sa druge strane imaju najveći potencijal kod žirija ali ja tu na žalost nemam uopšte ideju kako te nastupe napraviti da budu upečatljivi i da privuku one kojima se pesma neće svideti. Lavina će verovatno upasti u problem svih rok bendova koji idu na klasičan nastup ali pevač ovde ne može da luduje kao Damiano ili oni Finci od pre par godina tako da to neće biti prijemčivo. Lores mora da vodi računa o pevanju tako da će biti statična što opet nije dobro, no ona će teško do pobede na PZE pa da ne širim temu. Inače sam mišljenja da bi ove dve pesme mogle do 100 bodova od žirija na ESC i mislim da bi se na taj način plasirale u finale.

Zonu je teško proceniti. Te polunarodnjake nismo nikad slali, meni to zvuči kao narodnjak umotan u modernu pop muziku. Zadnje slično bi bilo Nova Deca mada to nije isto a ni oni nisu dobro prošli kod žirija.

Meni je cilj top 10 a to od ovih pesama može samo najbolji paket. Malo sam se smorio sa donjim delom tabele unazad X godina i takvi predstavnici me uopšte ne zanimaju. Prošle godine nisam ni pratio promocije Princa jer sam znao da će da se završi loše i to u najlošijem ESC unazad 5 godina.

Kontam da je cilj proći u finale. Iako će ove godine ESC biti generalno nižeg kvaliteta nego inače zbog sve ove situacije. Realno gledajući ni PZE ove godine ne puca od nekog kvaliteta. To jeste bolje nego prošle godine, ali prošla godina je bila za zaborav. Malo mi je previše očekivati da sad pucamo na top 10.

Pobiste se ovde ko dobija izmedju zejne, eegora i lavina, a kad se na kraju bude orilo SUTRADAN SUTRADAN SUTRADAN SUTRADAN u Becu 💃
S' obzirom sta smo iskusili prosle godine, ne bi me cudilo ni da se ori ''Slatka si ko jabuka, zelen sam ko jabuka''

Ne možemo ništa ni znati dok ne vidimo. Prošle godine mi je Jett Vega bio u top 5 . Nakon nastupa bilo me sram što mi je bio u top 5.

Back