Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Iskreno ne kontam čemu ovo konstantno pominjanje Maje. Svaki intervju Haremki glavna tema Maja Nikolić, pa ima li nešto bitnije da se kaže aman. A nisam ispratio da je bilo koga ove godine prozivala (ispravite me ako grešim), čačkate je a onda će posle biti kuknjava kada odgovori i popljuje vas. Potpuno nepotrebno.

Jugoslavija objektivno jeste pjesma koja bi imala najveću šansu da odmakne od onog standardnog 17-og, 18-og mjesta u finalu. Nešto što nije oni standardni kalup pjesama kakve Srbija šalje na Eurosong, a i Zejna je već dosta cijenjena među strancima, čim su je zvali da bude žiri u Luksemburgu.

Last edited:
Nešto što nije oni standardni kalup pjesama kakve Srbija šalje na Eurosong,
A šta bi tačno bio standardni kalup Srbije na ESC?

... Goodbye (Shelter), In Too Deep, Nova deca, Kruna, Loco loco, In corpore sano, Samo mi se spava, Ramonda, Mila, gde je kalup kad pesma s pesmom veze nema, ako je iko šarao na ESC, Srbija je.

Jugoslavija bi podjednako bila dodatak toj raznovrsnosti, ali bi to bila isto koliko i npr. Kraj mene, Klaber, Čairi, i bilo šta od ovogodišnjih širih favorita.

Iskreno ne kontam čemu ovo konstantno pominjanje Maje. Svaki intervju Haremki glavna tema Maja Nikolić, pa ima li nešto bitnije da se kaže aman. A nisam ispratio da je bilo koga ove godine prozivala (ispravite me ako grešim), čačkate je a onda će posle biti kuknjava kada odgovori i popljuje vas. Potpuno nepotrebno.
Al iz lole love izbijaju testosteroni 🤣🤣

Moram da kazem da pojedinci ovde zaista imaju toksican odnos prema haremkama, u redu je da vam se ne dopada pesma, ali vec danima postoji par ljudi koji se takmice ko ce vise da ih ponizi, mozda ipak nisu toliko "irelevantne" jer se ipak cesto pominju 🫶

Jugoslavija objektivno jeste pjesma koja bi imala najveću šansu da odmakne od onog standardnog 17-og, 18-og mjesta u finalu. Nešto što nije oni standardni kalup pjesama kakve Srbija šalje na Eurosong, a i Zejna je već dosta cijenjena među strancima, čim su je zvali da bude žiri u Luksemburgu.

Pa objektivno Jugoslavija je najukalupljenija od svih favorita 🤣

Istina! Takođe ne vidim poentu upita zašto Maja Nikolić kao tema kad je to očigledno pitanje novinara??
Volite se, ljudi.
Nije bilo pitanje novinara pre neki dan u "Jednom, dobrom danu" pa opet nisu propustili priliku da je pomenu, ko je gledao zna o čemu pričam. I kada je pitanje, ono uvek može da se izignoriše i preskoči, ali Maju ipak pomeni ako hoćeš jer ona donosi gledanost.

A ako im je najveći hejt to što kažem da treba da pričaju o sebi, pesmi, nastupu... umesto o Maji Nikolić onda blago njima.

Meni su Lavina, Zona, Pelin i Eegor najviše “van kalupa” Zejna mi je tačno klasičan kalup ali u skladu sa produkcijom za 2023-2025 godinu, što je dobro jer su pojedini kalupi “kalup” iz 2003-2005

Da je ''Jugoslavija'' pesma koju Svedska izvodi, sada bi vec bili zakucani prvi na kladionionicama sa 80% sansom pobede!
Ne bi, ali je prezentacija 50% posla na Evroviziji, a niko nema bolje nastupe od Švedske. Prosto facts. Ne postoji nikakva velikošvedska evrovizijska zavera, već ljudi prosto vole i dosta ulažu u istu.

Meni Jugoslavija deluje kao televote flop iskreno, ne znam ko je ciljna demografija za tu pesmu. A ne mogu da zamislim ni da će žiri hteti da glasa za pesmu koja je u jugo-pozitivnom fazonu. Ali Zejna dobro peva i ima modernu pesmu, pa možda nešto i uradi. I’ve been wrong before 😁

Jugoslavija ne verujem da bi na tvt prošla išta bolje od Ramonde, a žiri je uvek bacanje novčića na koji se ne isplati računati, ne zbog zavere nego nema nekih pravila i nepredvidiviji su od publike (osim za favorite poput Nema i JJa).

Ne bi, ali je prezentacija 50% posla na Evroviziji, a niko nema bolje nastupe od Švedske. Prosto facts. Ne postoji nikakva velikošvedska evrovizijska zavera, već ljudi prosto vole i dosta ulažu u istu.

Meni Jugoslavija deluje kao televote flop iskreno, ne znam ko je ciljna demografija za tu pesmu. A ne mogu da zamislim ni da će žiri hteti da glasa za pesmu koja je u jugo-pozitivnom fazonu. Ali Zejna dobro peva i ima modernu pesmu, pa možda nešto i uradi. I’ve been wrong before 😁
Aaa sta je jugo pozitivno u pesmi? Sem reci “Jugoslavija”, nista mi vise nije jugoslovensko u pesmi.

Aaa sta je jugo pozitivno u pesmi? Sem reci “Jugoslavija”, nista mi vise nije jugoslovensko u pesmi.
Pa, bar koliko sam video od drugih ljudi, onaj govorni deo u prelazu pred poslednji refren kada krene da navodi stvari koje novac može da uništi. Jedna od stvari koje navede su države, nakon toga ide don’t destroy, unite. U pesmi koja se zove Jugoslavija, jeste malo sumnjivo i dvosmisleno.

Da se ogradim ponovo, meni to lično ne smeta niti mi je kontroverzno, ali razumem ljude kojima jeste. Bilo bi drugačije da je npr. koristila Jugoslaviju kao metaforu za vezu kojoj nije suđeno, ali to nije uradila, pa je malo čudno. Pritom je i dala dvosmislen odgovor u emisiji kada su je pitali da li je pesma jugonostalgična.

Msm poslednje što želim je da krčkam neku dramu, ali isto tako moramo malo i da budemo svesni da ostatak sveta dosta drugačije gleda na raspad Jugoslavije.

Last edited:
Da se ne lažemo ni jednu našu pesmu žiri na (ESC) neće razmueti, tumačiće je na osnovu nastupa i priče tu, emocije itd. A “Jugoslavija” će vrlo dobro razumeti, e sad da li će pomisliti da peva isključivo o državi pogotovo zbog dela na engleskom ili ne, ne znam. Ja bih.

Da se ne lažemo ni jednu našu pesmu žiri na (ESC) neće razmueti, tumačiće je na osnovu nastupa i priče tu, emocije itd. A “Jugoslavija” će vrlo dobro razumeti, e sad da li će pomisliti da peva isključivo o državi pogotovo zbog dela na engleskom ili ne, ne znam. Ja bih.
U idealnom svetu, žiri bi se iscimao da se upozna sa značenjem teksta i pesme, ali mislim da ih samo boli uvo.

Back