Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Jugoslavija ne verujem da bi na tvt prošla išta bolje od Ramonde, a žiri je uvek bacanje novčića na koji se ne isplati računati, ne zbog zavere nego nema nekih pravila i nepredvidiviji su od publike (osim za favorite poput Nema i JJa).

Pa Ramonda je baš pukla kod publike, samo 5 poena od Slovenije, Austrije i Švicarske.Sumnjam da bi ova pjesma tako malo dobila.Plus sad je tu Crna Gora koja će joj sigurno dati 12.

Pa više bi dobila bar od tih zemalja tj Austrije i Švicarske.A prije mi npr Lavina djeluje kao da bi prošla kao Ramonda kod publike, s tim da bi oni kod žirija možda bolje prošli nego što bi Zejna.

Last edited:
1000058833.webp

Ne znam zasto uz tako senzualnu pesmu kakva je Cairi ona fura look viktorijanskog deteta obolelog od tuberkuloze, ali 'ajde, mozda ja ne razumem sou biznis.

Pa objektivno Jugoslavija je najukalupljenija od svih favorita 🤣
Jugoslavija sigurno najvise, ali realno i Klaber je iz Karijine skole, Bom Bom je cist Hurikejn, dok je Frojlajn RTS-friendly MC Stojan (nije cist evrovizijski kalup doduse).

A šta bi tačno bio standardni kalup Srbije na ESC?

... Goodbye (Shelter), In Too Deep, Nova deca, Kruna, Loco loco, In corpore sano, Samo mi se spava, Ramonda, Mila, gde je kalup kad pesma s pesmom veze nema, ako je iko šarao na ESC, Srbija je.

Jugoslavija bi podjednako bila dodatak toj raznovrsnosti, ali bi to bila isto koliko i npr. Kraj mene, Klaber, Čairi, i bilo šta od ovogodišnjih širih favorita.

Mislio sam van kalupa u smislu da mi konačno zvuči kao nešto čemu bi žiriji dali više od 50 bodova, što ne mogu reći za Kraj mene ili Čaire npr. Ne kažem ja sad da treba Zejnu poslati da bi se rizikovalo ne bi li bio bolji rezultat kod žirija, ali sasvim mi je jasno koje su prednosti ove pjesme u poređenju sa npr. pjesmom od Lavine.

Po meni nasa pesma koja ima najveci potencijal za dobre tele glasove je ''Klaber''.Ali ce zavisiti i od energije i scenskog nastupa. Ako bude neka pumpalica gde ce sve da gori......Pogledajte samo kako su joke entry prolazili zadnji niz godina. Kaarija drugi, Baby Lazanja drugi, Johnny Cash treci. Da Joost nije DQ i on bi tu bio. Ali Eegor mora prvo da odradi pumpalicu od scenskog nastupa, jer ''Klaber'' moze dobiti svoj najveci potencijal samo ako gori arena. Sve ispod toga je protracena energija! Klaber bi na PreParty-jima goreo

Back